Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Én ma össze-vissza ettem.
Reggel a szokásos tojás. De aztán délelőtt megtámadtam a cserifákat fűnyírás közben. Akkor a volt a hasam mint a duda. Ebédet nem kívántam, du. nem értem rá kajálni, csak banánt dobtam be most meg a gyerekem meghagyott szalonnaszeleteit. Ma rendetlen voltam!!!
Nagyon nagyon boldog vagyok. tavaly ilyenkor már nagyon kényelmetlenek voltak a 42-es gatyáim, és csupán csak azért nem vettem 44-eseket, mert nagyon égőnek tartottam...
Tegnap nacikat kellett vennem, mert már minden lógott rajtam, tényleg semmit nem tudtam felvenni, és 38-as kellett!!!!! Utoljára terhességem előtt 13 éve hordtam ekkora ruhákat.
10-12 kiló az nem fog legurulni 1-2 hónap alatt, de nem baj, mert gondolom rádrakódni is apránként rakódott. Többen vannak már itt, akiknek sikerült ilyen-olyan diétával lefogyni, de a baj mindig az, hogy nem lettek egészségesek tőle, max soványabbak.
Én 10 hónap alatt fogytam kb 13 kilót. Nekem is még 2-t kéne, de ez lehet, hogy csak egy fél év alat fog sikerülni.
Türelem!!!!! Neked is.
Az a baj, hogy amikor autoimmun betegségről beszélnek, akkor általában ezt mondják: a szervezet valamiért ellenségként ismeri fel saját fehérjéit.
Ezt a valamiértet felejtik el mindig megmagyarázni. Hogy a hosszú emésztetlen fehérjeláncok az áteresztő bélen bejutnak a vérbe és kiváltják a szervezet immunválasztát, majd az aktivizálódott katonák mindent pusztítanak amiről úgy gondolják, hogy ellenség.
Ha nincs ami aktivizálja a katonákat, (vagyis nincs glutén meg kazein) akkor talán egy idő után lassul, vagy leáll a folyamat. Tudom, hogy ez nem ilyen fekete-fehér és látom, hogy sokat kínlódnak a pajzsmirigyesek, de az idegesít, hogy nem hiszem el, hogy egyedül Szendi tudja, vagy véli tudni, hogy mi okozza az autoimmun folyamatot, és az ilyen betegeknek senki nem mondja, hogy esetleg milyen diétát kellene megpróbálni...
te 0,042-t írtál...
ez jóval alatta van a 0,38-nak... :-(
ezt most már akkor meg végképp nem értem.
ja, így már értem. azt hittem, semmit sem csinálsz a maggal.
hát bizony, vigyázni kell, mert aztán fölmond... :)
ilyen alacsony TSH-val viszont furcsa, hogy Nanaki nem tud fogyni...
Nanaki!
Ha nem titkos, hány kilóból szeretnéd azt a -10-et?
És hány cm vagy?
jó, csak azért kérdeztem, mert az én leleteimen a határértéke: 0,27 - 4,2 mIU/L
a T4, legalábbis amennyire én tudom, a saját termelést mutatja.
"Csak simán összekeverem" = aprítóval darált maghoz hozzáteszem a vizet, és összekeverem. Én is raktam bele kis kesut.
Most már én is eljutottam arra, hogy lehet, hogy jó a botmixer is, de aztán azt is sajnáltam összekoszítani...
Kímélem a bejárónőt...
Ezt az értéket nem tudom, hogy mennyi volt, mert a nem kommunikatív orvosnál ezt nem tudtam. Most meg már be van állítva.
A doktornőmmel annyira jó az együttműködés, hogy ha látom az eredményen, hogy a tsh lejjebb, vagy feljebb megy, magam módosíthatom a gyógyszer adagot. Tudja, hogy egy másik betegség miatt minden hónapban van vérvizsgálatom. Azért ez a bizalom hosszú évek alatt alakult ki. A tsh-m nem alacsony, határértéken van. Ha ettől magasabb egy picit is, mindjárt hízom.
Na jól szét offoltam a fórumotokat. Bocs.
Jobban van. Enyhe panaszai vannak, de szerintem csak azért, mert nem tartja be teljesen. Sörözik pl. amitől én sokkot kapok.....
Biztos a műtét is segített, kiszedték a kritikus részt, de ha nem vált akkor kezdődik elölről.
Bélműtét, kivágtak egy darabot a vékonybeléből.
:( Életmentő műtét volt---nagyon hirtelen jött. És ez várna rá még sokszor, ha maradunk a hagyományos kajálásnál, és szedi a sok semmire nem jó gyógyszert.
Nagyon-nagyon-nagyon hiszem, hogy soha többet nem kell emiatt kés alá feküdnie.
Na jó.
Szóval még kinézetre se... :)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?