Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
hááát, igen.
ezt én sem hiszem, hogy így lenne....
Üdv! Írjál csak nyugodtan, "több szem többet lát"!
Ezt a PM küzd, de mindenképpen elpusztul dolgot még nem hallottam.Ez elég sötét prognózis. Én azért garamondhoz hasonlóan bízom a javulásban, és tényleg nem 2 hónap alatt várom ezt. Majd meglátjuk.
Szelénszedés paradió formájában kipipálva. Szüneteltetés ? még alszom rá egyet...
Az mégis mit jelent, hogy "paleo kedvelő vagyok, egyenlőre kacérkodom a dologgal" ... :))
az ilyen sztorikat én mindig fenntartással tudom csak kezelni. :-(
ott nyilvánvalóan valami hibát követtek el. :-(
ikerterhességnél lehet, hogy elbénázták a mintavételt, ilyet hallottam már, de azt nem tudom, hogy igaz-e. :-(
egyébként, ha minden szabályosan zajlik, akkor csaknem lehetetlen rossz eredményt kapni.
Üdv itt!
Igen, ezt mind én is így tudom, de azért ismeri fel ellenségként, mert hasonlít a pm a gluténhoz. Ezért bízom a diétában és ezért reménykedem abban, hogy ha elhagyom a glutént és a tejet, akkor talán még menthetem ami menthető. Ezt nem tudja senki, saját magamon fogom kipróbálni, mást úgy sem tehetek. Szólj hozzá bátran, senki fejét nem vesszük le.
Nem egészen értettem, hogy Te milyen hibába estél?
Szia ujlany,
elnezest, en nem vitaztam, ha esetleg ugy hangzott volna.
Jovo heten megyek legkozelebb boltba, akkor veszek es lefenykepezem mindkettot... hatha tudok valami ujdonsaggal szolgalni a hollandoknak (is), hiszen nalunk meg a szine is kulonbozo a malac es a marha daralthusnak... csakugy mint Mo-on...
Az "is" szocskara a magyarazat akkor a holland kollegaktol? Miert "is", ha nincsen csak egyfele????
Sziasztok.
Régóta olvaslak benneteket, de valahogy nem éreztem indíttatást arra, hogy "beleszóljak", mivel csal paleo kedvelő vagyok, egyenlőre kacérkodom a dologgal.
Viszont szeretném, ha a PM alul működésű sorstársaim nem esnének abba a hibába, mint én, így leírom.
A Hashimoto egy olyan autoimmun betegség, ahol a szervezet ellenségnek ismeri fel a pajzsmirigyet és azt gőzerővel támadja. El is fogja pusztítani, nincs rá ellenszer. Ez a folyamat lassú és nagyon nehéz kordában tartani. A pajzsmirigy csak küzd, hogy életben maradjon, ilyenkor sokkal több ellenanyagot termel, majd kicsit pihen, akkor a szervezet jobban tud támadni. De a végén elpusztítja. Ez így nagyon komolyan hangzik, de nincs gond, mert életed végéig hozzáadott hormonnal lehet pótolni. Az ultrahang is mindig másképp néz ki, mert hol egyik, hol másik oldalon mutat mást. Amíg nem pusztul el, addig nehéz szabályozni a hormon mennyiségét, utána már be lehet állítani.
Bocs, hogy tudálékoskodom, ez a saját esetem.
Amíg a dokinőm ezt nem magyarázta el, addig (én barom) mindenféle tudás nélkül el kezdtem jódot szedni. Úgy tudtam, hogy az alul működésre az jó. Rosszabb lett tőle.
A legújabb kutatások alapján szedj rá szelént. Két hónapig szedd, egy hónap szünet. Ezt valahol a Szendi doktornál is olvastam.
Elnézést, hogy kéretlenül beleszóltam, ráadásul ilyen hosszan.
Kívánok mindenkinek jó egészséget.
Kb egy hete voltam tacskóban, és néhány paleós könyv nagyon jó árban volt. Pl. az első szakácskönyv és az a bizonyos "ZÖLD" könyv, 1990 Ft volt.
Hülye voltam, mert tegnap is voltam T-ben, és elfelejtettem megnézni, hogy tart-e még az akció...
Én azért arra nem vennék mérget, hogy biztos fog nézetni , mármint Atpo-t. Kérdezz rá, ha már böknek és ingyen, akkor ez véletlen se maradjon ki. Én is csak a Szendi hírlevélben olvastam az ATPO-ról, pedig voltam maszek endokrinológusnál.
Annyit mondott, hogy ez egy nagyon könnyen kezelhető hormonhiány, igaz, hogy életem végéig kell szedni a gyógyszert, de ne aggódjak, mert nincs semmi mellékhatása, csak a tiszta hormon van benne. És ha valaki azt mondja, hogy bármilyen természetgyógyász dologgal lehet javítani, az sajnos nem igaz. Ez 2007-ben volt, és frankón el is hittem. És még csinált UH-t, ami rendben volt.
Örülj neki, hogy az UH-n Neked is minden rendben volt.Azért ez csak jobb, mintha talált volna valami rendelleneset.
A APM tüneteiben az a "jó", hogy ezek egy része a legtöbb embernek van egy bizonyos kor fölött Pl. elhízás, fáradtság.
2009 évvégén 1 alatt volt a TSH-m már nem tudom mennyi gyógyszerrel, így 2010-ben lazítottam, és egyszer sem nézettem. Hiba volt. 2011 januárban 8,43 körül volt...
Őszintén szólva, nem egyértelmű, hogy a paleótól javult volna, legalábbis nem olyan látványosan mint pl. Shilladornak, és a fő ellenséget, a glutént csak januártól próbáltam nullázni. Korábban már írtam, hogy az ATPO ezóta minimális csökkenő tendenciát mutat.
Van az a helyzet amikor intézet a legjobb megoldás.
Csak az nem tudom megérteni, aki beadja, meg elfelejtkezik róla :( láttam már olyat is....és olyat is ismerek, hogy intézetben van a gyerek, de hetente-kéthetente mennek hozzá, ha lehet elhozzák egy-két napra.
Reggel gyorsan elmeseltem a kollegaknak milyen fasirt vitaba keveredtem az este a neten. Ugyanezt mondtak amit te. :-) Azert van osszekeverve a ketfele hus, mert ugy finom. :- :-)
Lehet, hogy jobban kellene akkor izesitenem?!? (de egyebkent igen, hentesnel vehetek “sima” daralthust is).
Még nem nézték az ATPO-t, de gondolom a doki fogja kérni.
Nálam a bőrszárazság, a magas koleszterin és a fázás az megvan. A pulzusom meg inkább magas. De hogy lehet, hogy az ultrahang meg nem mutat semmit? Nem kellene valaminek látszani ott is? Vagy nincs összefüggés?
Én nem tettem bele semmit, csak kenyér nélkül csináltam tegnap.
Igaz, ezek inkább húsgombócok, de a provanszi fűszeres, az valami mennyei.
Tepsiben sütöttem, nem lettek szárazak.
Akkor van alulműködés, ha a TSH emelkedett, ilyenkor automatikusan nézik a hormonokat is a T3-t,T4-t.
Másolok neked a tünetekről:
A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében lappangva kezdődik, tünetei eleinte nem jellegzetesek: izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Testszerte jelentkezhet duzzanat (myxoedema), leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett. A beteg folyton fázik. A testszőrzet megritkul, kopaszság is létrejöhet. Gyakran a szellemi működés is hanyatlik, a memória romlik. Csökken a libidó. Gyakori a székrekedés, a rossz étvágy, a testsúly általában gyarapszik. A hang rekedtessé válik. A szívverés is lelassul, a percenkénti pulzusszám 60/perc alatti lehet. Érzészavar és hallásromlás is bekövetkezhet. A vér koleszterinszintje emelkedetté válik.
Néztek már neked anti TPO-t?
Én nem vagyok beteg, leszámítva a migrént.
Talán most pm. alaulműködés derült ki nálam, de még csak jövő héten megyek endokrinológushoz. TSH:9,6, FT4:12, UH. minden megfelelő, nincs elváltozás. Tünetem sincs, a száraz bőrön kívül.
Nem baj, ha megkérdezed, sokan vagyunk, nem is lehet fejben tartani.
Nem azt irtam, hogy nem tudod mit jelent az ook, hanem hogyha van is, akkor van ami miatt azt irtak, hogy ilyen is kaphato. Tehat az alap miatt hasznaltak az is szocskat (legalabbis szerintem). Kulonben nem irtak volna, hogy is.
Amugy tenyleg erdekes, mert en meg ilyen fele-feleset nem lattam, pedig en is 10 eve jarok pl. ah-ba. De majd megnezem.
De majd tenyleg nezd meg, a rendes normal daralt husit, mert akkor nem kell otthon daralni... persze lehet hogy van eleg idod ilyesmire...
Ebben nem vagyok annyira biztos, hogy többen vannak. Nálunk annyira szegregáltak, hogy észre sem vesszük őket. Jószerivel el se tudnak jutni sehová egyedül, ha meg valakinek ígyis-úgyis kísérni kell őket, akkor meg ha lehet elintézi a dolgokat helyettük egyedül, úgy egyszerűbb.
Egyébként nálunk is van olyan színház, ahol többek között down-kóros művészek játszanak. De tény, hogy magyar műsorokban nem igen látni őket. Míg kapásból tudok 3-4 olyan angol és ausztrál színészt felidézni legalább arcról, akik rendszeresen játszanak tv műsorokban.
Tegnap is láttam egyet a Doctors-ban...
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?