Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Én múltkor azzal próbáltam. Hát nem vált be. Elmirától vettem, de gyanús volt, mert az hozzávalókban mandulaliszt volt, a leírásban meg őrölt mandulát emlegetett.
Se puha nem lett a tészta, se nem jött föl, és ráadásul marcipáníze is volt!
Kérlek ha sikerül értelmes piskótát készítened tedd közkinccsé
Kék áruház metr....?
Én is ott veszem a mandulát, de vigyázni kell mert több féle van és több helyen tárolják. Ami a sütős cuccok között található, az drágább. A gyümölcsös részlegen a magok közt van saját márkásuk az az olcsóbb
Az klassz! Férjem is mindig mondja, hogy építsünk kint a hegyen, a gyümölcsösben mi is tarthatnánk legelő állatokat is, legalább nem kellene a füvet nyírni, de bonyolult az élet, ha a gyerekeket suliba kell hordani. Vénségemre majd meg már hova költözzek majd remetének mire ők kiröpülnek????
ÁÁÁ nehéz ügy ez így nekem. De téged nagyon irigyellek az elszántságodért!!!!
Kispulykákat láttam, kotlóssal. Nagyon jó anya a pulyka, és rengeteg tojás fér alá.
Pulykatartástól azért félnék, mert volt ismerősöm aki pulykázott. Tőle folyamatosan ezt hallottam, hogy a pulyka egész életében azon töri a fejét, hogy holnap milyen betegségben pusztuljon el. Nos ezért a pulykákat keményen gyógyszerezik is. Nem is veszek pulykahúst.
Nem tudom ez igaz lehet-e a parlagi pulykákra is, vagy csak az istllóbban többezredmagával tartott pulykákra is?
A sport nem is fog menni ch nélkül. Van a Szendi blogon pl olyan, ő bringázik, aki hétköznap majdnemhogy ketogén diétát tart, hétvégén pedig ami belefér, eszi a gyümölcsöt kétpofára.
Mások meg nem is vonják meg maguktól a ch-t, még akár rizst is esznek. De annyira nem figyelem miket tárgyalnak, mert ez a téma engem nagyon nem érdekel. Érdemes olvasni és kikérdezni őket....
Köszi,mindenképp:-)
Egyébként tudom ám,hogy mit,mivel lehet enni,meg ismerem az alapanyagokat,elég sokat olvastam róla,meg az edzői képzésen is tanítottak némi okosságot.Én amúgy Hot Iron oktató vagyok,és el sem hinnétek,hogy az ajánlott táplálkozás a németek szerint majdnem 100% paleó:-)))Ez nagyon jó!
Mindegy,szóval az ilyen kenyérre,sütire,kására és egyebekre hasonlító dolgokat én még kerülném egy ideig,nagyon keményen vagyok/voltam ch függő,el kell felejtenem a rossz táplálkozást,mert sokat szenvedtem tőle.
Ezeken felül nálam van még egy kis depresszió is/orvos is próbált "kezelni",természetesen eredmény nem volt,csak rosszabbul lettem/.
Nagyszerű tesztalany vagyok én erre az életmódra:-)
NEM!
Semmi köze a térdhez, körözni is csak a karika köröz, neked nem kell :D
Szabályosan csak a csípő billen előre és hátra.
Tény, hogy állnod azt kellene :)))
hasizom, karizom, fekve comb és fenékerősítés Rékával.
1 hete csak lustizom :D és ünneplek
Tipp:
Szendi fejtegette ezt valamelyik cikkáben, hogy a gabonával etetett haszonállatok húsa eltér minőségileg a kapírgászós, legelő állatok húsától.
tehát a sok bevitt gabona, táp, szotyi sok omega 6-ot tartalmaz, ezért kell gyorsan megcsinálni a saját gazdaságot, hogy megfelelő élelemmel etethessük a leendő élelmeinket.
köszönöm :D
hallgatok rá, és azt eszem amit kér :D
1 hétnél még sose sikerült tovább tárolni, mert mindig hamarabb "elpárolgott" :D
Ha kicsi tálacskákba -kávés csészékben- hűtöd ki, és a tetejét zsírréteggel lezárod - nagyanyáink így tették el- akár több hét, vagy hónapig is eláll a bontatlan zsír alatt.
vagy meddig van rá gusztusod? mert lehet, hogy 1 hónap múlva is jó, de már semmi pénzért nem akarod megenni.
én szoktam hetente 6 km-t gyalogolni, és hétvégén úszom 2 órát. ez nem olyan kevés :D
ennyit bírok egyenlőre a térdemmel, és ez simán bírható a paleoval is :D
abban bízom, ha végre javul a térdem, többet is fogok bírni mozogni, és akkor már ehetek gyümölcsöket is.
tegnapi "tejbegríz"-emet sincs kedved kipróbálni?
fincsi volt ám!
:D:D:D:D
levakarni se tudnál magadról
:D:D:D
menjünk!
Pontosan.
Kicsit le vagyok maradva :)
A jok masfele se olcsok, en most 34£-ert lattam neten a Renew life 50 billios probiotikumjat, a Klaire Labs complete powder-e pedig 90£ korul, az mar 100 billios.
Jo, hogy bemasoltad az ezt koveto bejegyzesed, nem tudtam, hogy fel evre van szukseg : o
Majdnem mindegy, hogy van-e benne, mert baromira számít, hogy mit etetnek az állatokkal és milyen körülmények között tartják őket.
De ezt te is így gondolod, nem véletlenül kezdtél el te magad tartani állatokat:))
Na most jöttünk fel párommal a tollasozásból. :)
Nagyon jó volt, azt hiszem ezt bevezetjük. :)
Már nem tudom, hol olvastam, de többen írták, hogy a ketogén jellegű diétától lefogytak, de egy idő után megállt a fogyás, illetve vissza is jött pár kiló. Azt "okoskodta" ki a cikk írója, hogy ez attól lehet, hogy az állatokat is nagy omega6 tartalmú gabonával és maggal etetik. Hiába próbáljuk kerülni az omega6-ot, ha azt a sok hússal és zsírral még is bevisszük, elképzelhető, hogy ettől leáll a fogyás, illetve még vissza is hízunk.
Lehetséges, hogy akinél nem megy tovább a fogyás, a táplálék összetételén való változtatás segíthet.
Nem tudom, ebben mennyi az igazság, de alapban logikusan hangzik. Nálam pont igaz, hogy a túlzott húsos étkezés hizlal, de nem biztos, hogy ez a fenti dolgoktól van. Azért elgondolkoztatott, hogy valóban számít-e az, hogy az állatok is túlzott omega6 bevitelnek vannak kitéve.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?