Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ne is tudd meg, tegnap nagy családi eseményen voltam. Süti hegggyek, és 5 tök kövér ember. Kövér gyerek is volt. És fogyott a süti a krumpli a kenyér a pörkölthöz. Én finom sült husit ettem káposztasalival (valószínű cukorral készült)...
Hát lett volna mit téríteni!!!
Nekem is o adta meg a vegso lokest. Ket hete kezdtem e igazan komolyan.
Fogyni nem igazan fogyok, de hat hiszem, hogy a vilagban minden egyensulyban van, es ha nezem, hogy te milyen gyorsan fogysz, akkor jogos, hogy meg nem jott el az en idom. :-)))))))
Én is jól éreztem magam, amikor szigorúan betartottam a paleót. Egy hónap alatt 7 kilót fogytam, a másodikban egyet vagy kettőt. Már nem tartom be teljesen, sőt...
Viszont nagyon érdekes, hogy alig a falig fogyok mostanában. Jó, nem nagyon mozgok, de főleg húst és zöldségeket, gyümölcsöket eszek...biztos a TSH...:S
Nem a fogyás lenne az elsődleges, hanem az egészség, de nem ártana megszabadulnom valahogy a plusz kilóktól sem.
megegy kerdesem lenne!
Lehet benne van a konyvben es hamarosan el is olvasom, igerem, de amig arra nem lenne idom, valaki osszefoglalna nekem, hogy mennyiseg is van eloirva eme eletformanal?
Vagy hogy pl delutan mar nem eszunk szenhidratot, vagy gyumolcsot? Esetleg kaloria, szenhidrat szamolas stb?
Aki fogyott tole, az hogyan erte ezt el?
mivel nem irta le elkezdtem visszaolvasni, mig aktiv volt, de nem volt kedvem ezer hszt végignézi tök érdektelen témákban..
nem is értem miért várja vki h mi szkeptikusok elhigyjük h tényleg csakis kizárólag a paleo a megoldás, ha nem árulja el a kiinduló életmódot.
kiváncsi lennék olyanokra akik hasonló életmódot éltek mint pl én, hasonló problémákkal és javultak.
ha nem kérdezem ki, akkor nem tudok hasonlitani:)
valójában engem kizárólag az atpo tartósan normál szintben tartása érdekel, de nem szendiblog sikertöténetek meg pocakpanna sztorija, hanem innen a hoxáról..
Bocs,hogy belekotyogok,de nekem ma olyan vitám volt a családdal,hogy csuda.
Én szeretném a gyerekemet a lehető legegészségesebb ételekkel táplálni,kikerülhetetlen szinte,hogy ne egyen néha valami vackot,de azt gondolom,még kicsi ahhoz,hogy megértse.De hogy a nagyszülei és az apja sem képesek felfogni,hogy azzal,hogy nem szívesen etetem kenyérrel,fagyival és cukorral,azzal nem hogy nem ártok,hanem egyenesn megmentem az életét,azt nem képesek elfogadni.
Sajnos annyira csőlátású az egész családom,hogy legtöbbször csak röhögnek rajtam,ma is magevőnek és hasonlónak lettem elmondva,illetve,hogy hogyan gondolom azt,hogy amával eszem a húst?...mert a kenyér,a gabona az nagyon egészséges,és meg ne magyarázzam már,hogy az nem jó táplálék.Á,hagyjuk is...
Sajnálom Dórit!Nekem ő adta meg a kezdő löketet a lelkesedésével.Ma csinálom 3.hete.Fogytam 8kg-t nem fáj a hasam, nem puffadok, nincs frontkor fejfájásom,nincsenek zabálási rohamaim,szép a fogam,energetikusabb vagyok, stb, stb.És ez még csak 3 hét.Nekem is IR-em van PCOS-el.Kb 1 hónap múlva megyek kontrollra és biztos vagyok benne, hogy sokkal jobbak lesznek az eredményeim. :)
(zárójelben jegyezném meg, hogy a nőgyógyászom ajánlotta ezt a diétát)
jaj, hat ennek nagyon orulnek ha ez elmulna nekem is.
Egyebkent ha nem is fogy az ember, azert ezek a dolgok javulhatnak, ugye?
Nekem ma egyszeruen olyan etvagyam volt/van, hogy le sem merem irni mennyit ettem. Persze kizarolag csak paleot.
A normál disznók zöme 100-150 kg között van. Ennek a vizes húsát árulják a boltokban.
Szalámihoz kocákat vásárolnak fel 300 max 400 kilósat. Annál nagyobb nagyon ritkán akad.
Nekem sok evvel ezelott a fonokom mondott egy nagyon okos dolgot, amikor kisse nyomatekosan, akaratuk ellenere probaltam embereknek elmagyarazni, hogy mi is lenne jo nekik.
Azt mondta (most ezt forditom angolul, bar ugy jobban hangzik)
"Meg ha orvos vagy, akkor sem tudsz mindenkit megmenteni."
En ezt nagyon szem elott tartom azota is, es en is mar csak a sajat kis kornyezetemre koncentralok.
Mert azert abban is hiszek, hogy "Ameddig a karod eler, addig vagy felelos a vilagert".
Én ezt a pm.alulmüködésnek tudom be.És sokszor úgy éreztem, hogy végtelenül szomorú vagyok, de fogalmam sem volt miért, és okom sem volt rá.
A mensi előtt is ilyen volt, mindig mondtam is, hogy hormonálisan vagyok szomorú. Ez már a paleo kezdete után a 2. mensinél elmaradt.
És annyi energiám van, én, aki sosem kertészkedett, tegnap egész nap szamócát gyomláltam. meg is jegyezte a szomszéd, hogy nwem vagyok-e beteg. Mondtam neki, ellenkezőleg, most gyógyultam meg.
Ráadásul minden nap tornázom is.
Teljesen igazad van, én is ezt vallom.Hagyni kell az embereket, rontsák el az életüket úgy, ahogy akarják.
Ez a paleo nem egy vallás, nem kell hinni benne.Ki kell próbálni, és akinek beválik, az úgyse hagyja abba.Mindenki már meg csinálja a neki megfelelőt.
Sillador renszeresen járt a dokijához, mert cukor és pajzsmirigybetegnek tartották.A cukra már az Atkins idején javult nagy mértékben, de a pajzsmirigyproblémájával nem tudott tovább lépni.Ezért kezdett a paleoba,és annyira rendbejött, hogy elhagyhatta a pajzsmirigy gyógyszerét.Ezért szeretne azokon segíteni, akik hasonló cipőben járnak.Kár volt!:((
hu, ez a " hogy sokszor elindultam valahová és vissza kellett fordulnom, mert olyan pánikrohamszerű, szédüléses valami jött rám"
ez nekem meg megvan. Ma is igy jartam a boltban. Sosem tudtam, hogy mitol jon, de nagyon ijeszto.
Én tudom, de nem hatalmazott fel, hogy leírjam, így nem tehetem, nem lenne etikus. Azt tudom, hogy sokat javult, és mérhetően, tehát objektíven is.
Más kérdés az érzet, mert az mindenkinek egyéni.
Teszek majd az adatlapomra két hét után egy before-after képet.
Amikor az ember azt hiszi,hogy hű de milyen jól néz ki,aztán rájön,hogy a francot,lehet ettől sokkal jobban:-)
Mindent összevetve,olyan heti 12 órát töltök konkrétan edzéssel,a többit meg,amikor órám van elsumákolom:-)
Mármint hogy csak a szám jár,de súllyal nem dolgozom:-)
Bemásolom egy pár nappal ezelőtt írt hsz-met. mert már olyan sokszor leírtam, de mindig kihagyok valamit.
"Én még csak 3 és fél hónapja csinálom, de már sok mindent tapasztaltam. Az első 2 hétben elmúlt az összes emésztéssel kapcsolatos kellemetlenségem, ami egész életemben jelen volt.(puffadás, hasfájás, gyomorpanaszok...)
A körmöm soha nem nőtt meg, mert állandóan letört, szinte nem is kellett levágni csak reszelgetni, mert nem volt mit. Az arcomon volt egy csomó kis kiütés vagy pattanás nem is tudom, hogy mi, de a bőrgyógyász sem tudta micsoda. z elmúlt. A combom két oldalán is kijöttek néha kiütések, ez sincs már.A PMS-em elmúlt, pedig azt hittem ez így normális minden hónapban. Sokkal több energiám van, a triglicerid szintem 2,2.ről 1,35-re normalizálódott.(Vegetáriánusként 2,4 volt!)
Az egész hozzáállásom megváltozott a világhoz, a természethez, jókedvű lettem."
És még azóta eszembe jutott, hogy sokszor elindultam valahová és vissza kellett fordulnom, mert olyan pánikrohamszerű, szédüléses valami jött rám. Ez már egy hónapja elmúlt. Nem is vettem észre, hogy ez nincs, anyukám hívta fel rá a figyelmem. Ja, és a falásrohamaim, édességutáni vágy is a múlté.Most hirtelen ennyi jut eszembe.
Kár ebbe a térítős hibába esni. Én már senkit nem akarok téríteni. Soká tartott, de rájöttem van nekem saját pici családom, már a nagy család sem érdekel!!!
Érdemes a dolgot másoknak megpendíten, ha fogékonyak rá úgyis kérdeznek, de ha nem, felesleges bármiféle veszekedésbe belemenni! Szép lehetsz, de okos úgysem!
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?