Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
En is ilyen voltam, mindent magamra vettem, de a ferjem ugymond kikepezett, szerencsere ragad ram a flegmasagabol:) El kell engedni a fuled mellett a kritikat es rajuk hagyni a dolgot, ez a legegyszerubb:) Mosolyogj egyet magadban es menj tovabb!
Anyosomnak beszeltem a paleorol, mert allandoan nyavalyog, hogy ha megeszik egy kiflit, rogton felpuffad a hasa. Mondtam neki, hogy hat akkor probalja legalabb egy hetig szuneteltetni a pekarut, legalabb probalja ki, meglatja lesz-e valtozas. Ma mar nem ellenkezett, pozitivabban allt hozza, bar nem hiszem, hogy belevag.
Mondtam egyebkent neki, hogy mirol szol a paleo, mit lehet, mit nem...erre valamelyik nap emlitettem, hogy sutottem paleos zsomlet, ami ugye a szotyi miatt zold lett, de fincsi volt es a zold szint eltakartam a toportyukremmel, erre o, hogy a dietat elrontom a toportyussel...na itt egyertelmu volt, hogy egy szot nem hallott vagy ertett abbol, amit mondtam neki elotte a paleorol...
Nem torom en magam, ha valaki nem figyel, nem is szoltam neki erre vissza:)
kb 1 honapja, mikor a sogornomnel voltunk, "sok-sok szeretettel" kinalt a kislanyomnak foldimogyorot!
persze tudja, hogy csak azt nem eszunk :-D...., de azert csak beprobalkozott. :-(
lett belole jo kis kellemetlen elbeszelgetes, mivel megint rakezdte, hogy mindent kell enni, nem lehet5 igy dolkokat kihagyni az etrendbol.
magyarul megint megprobalt kioktatni.
na aztan nekem se kellett tobb, mivel a hocipom is televan mar ezekkel a dumakkal.
jol megmondtam neki a magaet... :-(
meg meg is sajnaltam a vegen.
azota nem jott...
Sajnos mindent a szívemre veszek rögtön. Mondták már, hogy lesz is bajom belőle :) később.
Próbálkozom erősödni, de néha meg-meg zuhanok.
Hát az ilyenektől már nem riadok meg, megedződtem az évek folyamán.:)
Neked is javsalom, erősítsd meg magad, a Te életed, a Te egészséged.:)
:D Érzem a lelki fájdalmad a soraid között :D
Egyébként tartok ezektől a dolgoktól, mert elég gyenge lelkivilágúnak teremtett a jó Isten :/
Öhmmm, nem, hanem natúr lereszelve, kis ecetes vízben 5 percig forrázva.Lillus naplójában is megtalálod, azt hiszem.A lényeg a steril üveg és lapka, forrón bele a cukkini és azonnal fejreállítod. Berakod hűtőtáskába, amit kibélelsz törölközőkkel, 1 napra.
Tegnap egy ilyet bontottam ki és az almával együtt ment a mákos-kókuszos muffinnak.Kb. 2/3 cukkini, 1/3 alma.Nem érzed ízre, de nincs benne annyi főzött gyümölcs, kevesebb ch is.
Az ilyen cukkinit, tököt teszem fasírtba, bolognai szószba, lecsóba is.Hús mellé, csak így nekem könnyebben emészthető.
Örülök, hogy odataláltál.:)
Érdemes nézegetni a csajok hozzászólásait.Ennyi elégedett háziasszonyt régen láttam egykupacban.:D
Azt hiszm, nincs olyan szalonnaféle, amit én ne szeretnék!:)
Most éppen egy kis zsírt sütök ki Ellában.Kíváncsi vagyok, sertésből még sose sütöttem, csak kacsahájból legtöbbször, néha libából.
Szerintem aki nem fogékony az ilyen dolgokra, mármint nem lát tovább az orránál (remélem nem sértelek meg vele) nekik nehéz ezeket megérteni.
A szülők pedig ebben nőttek fel tészta, krumpli, rizs és újra... nekik még nem voltak akkora lehetőségeik, mint nekünk. Anyukámnak elég földönkívüli dolog ez amit csinálunk. Már kétszer adtam oda neki a kezdőknek szóló paleo könyvet, el is olvasta, de még mindig nem érti a lényeget :) De próbálkozik és ezt tisztelem benne.
Hát ez van, gondolom nekik a köret az a krumpli, mint az enyémeknél is. Amikor náluk ebédelünk akkor én csak húst meg savanyúságot eszem. Anyukám minden alkalommal megkérdezi, hogy jól szoktál lakni, ha mindig csak húst eszel savanyúsággal? Mindig elmagyarázom, hogy van egy rakás köret amit szeretek, és készítek, de egyszerűen nem fér a fejébe, hogy rizsen, tésztán és krumplin kívül másból is lehet köretet készíteni.
Amúgy az én barátnőmet is ha meglátogatom, akkor mindig siránkozik, hogy nem tud semmivel megkínálni. Karácsonykor tele az üzletük nagy dobozos kuglófokkal, szép csokikkal, meg más gyönyörű mugliságokkal és mérgelődik, hogy nem tud engem semmivel ezek közül megajándékozni, mert nem eszek meg SEMMIT
Múltkor valamelyik gyerekemre azt merészeltem mondani, hogy válogatós. Erre megkaptam a fejemre, hogy én még válogatósabb vagyok sőt talán én vagyok a legválogatósabb azok közül akiket ismer, mert nekem soha semmi nem jó, csak amit én csinálok....
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?