Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Csak ránézésre drága. Be ne vásárolj magliszetkből. Nem kell. Néha ha sütök elég a darált dió darált mandula. Nekem a maglisztes süti mindig fojtós lett, nem is készítek. Szerintem jobban jársz, ha eleve próbálod elhagyni a kenyeret és nem helyettesíted. Nem is tudom van-e itt fórumon aki paleo-kenyerezik. Legtöbbünknek csalódás volt a magkenyér és hagytuk is a francba. Jól megvagyunk nélküle. (Vészhelyzetre elegendő szerintem a villámgyors ksibuci is)
1-2 flancosabb dolog ami jó ha van az: kis kókusztej, vagy cocomas, és a kókuszolaj. Meg cukor helyett valami édesítő ami még drága, de közel nem megy el belőle annyi mint cukorból.
Nem tudom korábban hogyan étkeztél, de a mindenféle bolti kaja nagyon drága. És itt nem a készételekre gondolok, olyanokat nem vettem, de müzli, meg péksüti, meg túrórudi, meg kekszek, fagyik, pudingok, joghurtok, tűrókrémek, néha 1-2 üveges szósz, ezekért olyan pénzeket kifizet az ember, hogy símán megveszi belőle a paleos kajáit. És mivel a paleos kaják rendes élelmiszerek, nem pedig ürs vacakok, ezért mennyiségre is kevesebbet fogsz enni. Szóal a drágaság nem érv!
És tátáááááááááám!
Csak mostmár ne kezdjen bele újra!
Nagyon szuper, fogyhatna nekem bérbe. Máris rövidülne a 178 nap... :DDD
Most irt a noverem, hogy muszaj velem is megosztania.
11 kilot fogyott. (kb. 3 honap)
Mondom, hogy csinaltad. Azt mondja, abbahagyta a csokievest, ritkan eszik kenyeret, viszont sok gyumolcsot es zoldseget.
Hat eldobom az agyam. :-)
Ne hagyd magad, a te életed, a te egészséged.
Van paleos kenyeres naplóm, meg paleovital, stb.sok kenyérreci.
A depressziód el fog múlni.Nem drágább, ha nem sütögetsz túl sokat.Meg relatív, kinek mi a drága.Amúgy mennyit költ.
En azt szoktam mondani, hogy tobbe kerul, de nem dragabb.
Draga az, amikor gyogyszert kell kivaltani a patikaban.
A lisztek szerintem egesz jo arban vannak, be kell oket osztani. Plusz hasznalhatsz sima daralt/orolt magokat is.
Majd tartsd nyitva a szemed, sok helyen vannak akciok, akkor kell venni mikor kedvezmeny van.
Ugye nem egyedül akarsz leállni az antidepresszánsokról? Azoknak nagyon kemény elvonási tünetei lehetnek, ha nem jól csinálod. De biztosan tapasztaltad már egy-egy váltásnál, ha már ilyen régóta szeded őket.
Van dokid, aki segít?
Ne már, a naplóimban nézd.
Aki nélkül nem lenne érdemes felkelni.
Paleo receptek: saját és máshonnan másolt
Mind a kettőben pár napos dátummal, pink trikó van rajtam.
Akkor a kókusztej nyert:-)Köszönöm!
Férjem nagyon ellenzi,hogy paleozni akarok,én meg ki vagyok akadva miatta.De nem hat meg a véleménye,pláne,hogy gyógyulnom kell általa,ez a fő cél.
Szerinte nagyon költséges.Szerintem nem költségesebb,legfeljebb minimális mértékben,mint a "normál"étkezés.
Szerinte drágák a lisztek.És még sorolhatnám,minden baja van.
Még azért is ő aggódik,amiért nekem kéne,de én teszem.
Szeretek sütni,de szerinte macerás,folyton külön kenyeret készítenem,meg külön ételt magamnak.
Kész vagyok tőle!
8-9 éve élek antidepresszánsokon,de az nem baj...
Én akkor is meg fogok gyógyulni
Jut eszembe.Ajánlanátok egyszerű,jó kenyeret,lenmaglisztből?Köszönöm
Melyikben nézed?A fiam naplójában is ott vagyok, meg az általános paleosban is.
Igen, hasonlítunk, bár az apjára is.
nem is rossz.
de azert a zsirtalan feherje/hus az tenyleg kemeny.
Akkor ez azert mas.
I. szakasz pár nap nulla szénhidrát és kvázi nulla zsír
II. szakasz (fogyás ideje) fehérje és zöldség+fehérje napok váltakozása (csak alacsony ch tartalmú zöldségek, nem sok féle)
III. szakasz (hossza megegyezik az első kettőével összesen) a ch tartalmú ételek fokozatos vissza visszaépítése az étrendbe, heti egy jutalomevés (sok ch), de alapvetően hús és zöldség, kevés zsír.
IV. szakasz súlymegtartás szakasza, heti egy protein nap.
je, ez erdekes. Van egy kibontatlanom, es tenyleg ossze lehet razni.
Koszi a tippet :-)
Huzok zuhanyozni, kifujtam csak magam itt.
majd kesobb visszakukkantok :)
de hat a konzervben vakum van.
Annyit razhatom amennyit akarom, attol nem tortenik semmi.
Csinos vagy, nagyon jo lesz neked vekonyan! Nem csodalom, hogy elegedett a ferjed.
A regi kepeidhez kepest rengeteget valtoztal!
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?