Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Sziasztok!
Ti hogy bírtátok az első paleós napot, emlékeztek?
Szerintem is inkább keresni kell 1-2 testhez álló paleost.
saját magamnak többször elkészítettem a pocak pannás epres sajttortát idén nyáron. fagyi helyett. (ja én a mézből csak felét tettem bele és a hiányt kókuszolajjal pótoltam. ) Na ez még egy isteni valami
Hú hát én azóta tudok jó pörköltet főzni mióta nem sajnálom belőle a hagymát.
De ettől persze igaz lehet, ti vagytok otthon a ch kérdésben én csak kibicelek itten...
Gyerekeknek mindenképpen adj omega 3-at...
A gyerekek megfelelő idegrendszeri fejlődéséhez omega 6-ra is szükség van. Ezért szoktak a gyerekeknek való halolajba azt is tenni. Én úgy gondolom, hogy az enyémek esznek annyi magot, hogy még túl is lőnek az omega6 fogyasztással, pláne, hogy a halolajkapszula bevételét meg időnként elbliccelik...
Már én is le vagyok maradva vagy egy hónappal....
Egyébként lehet, hogy a fruktózzal függ össze, nem tudom, de a mértéktelen gyümölcsfogyasztás pl. nekem sem nehezíti meg a wc-re járást. Már pedig én hasonlóan Menyushoz ezt művelem...
A kisebbik fiamnál pedig most kapcsoltam, ahogy paleosysnek írtam a hszt-t hogy elképzelhető, hogy a szőlő okozhat gondot.
Pár hete kínlódunk én nem mondom, hogy hasmenéssel, de időnként megfuttatja valami. Nem egy nagy gyümölcsevő. Cseri-meggy-málna-szeder. Ezek mennek. meg a szőlő és alma. Semmi mást nem eszik meg. Szőlőt is csak mértékkel, de eszi. És most annak van szezonja. Egyszer azt olvastam, hogy akik nagyon nem szeretik a gyümölcsöt, azoknál a fruktózérzékenység állhat a háttérben.
Na az én gyerekem sem a gyümölcsfogyazstásáról volt híres soha...
Ubi sali!Nyami!!!:)Nem mertem kipróbálni!
Pörköltre ha tennék cocomast,érződik a kókusz?Szokta valaki erre használni?
Ez jó ötlet, ki is próbálom hétvégén.
Egyébként az eddigi legjobb paleós kaja, ami a férjemnek is bejött a mákos tészta (répából) volt. Mivel a répa alapból édes minimális xilit kellett a mákhoz.
Idaig sutotok kremlevesbe mertem belerakni, azzal finom volt.
Hogyan csinaljatok az uborkasalatat kokusztejjel?
Amennyire nem vagyok nagy kókuszrajongó, most egyre inkább bírom az ízét. A kávéban már fel sem tűnik a kókuszíz, simán hozzászoktam, pedig az első néhány alkalommal nem igazán ízlett.
Meggyes gesztenyés golyócsákát lehet én is készítek, főleg mivel holnap jönnek családlátogatni a bölcsiből.
2 banan, 7 tojgli, mandula, kakao, valami ilyesmin agyaltam.
Kokusztejjel? Nincs kokuszize tole?
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?