Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
jaj ezek a pasik...és jaj ezek a mamák ....:D
hátha átáll majd.
Az én anyukám se csinálja...egy hónap próba után, túl strapásnak találta...én azért mindig mondom a magamét.
Most a kisfiamat szeretném meggyőzni arról, hogy ha nem inna tejet, akkor nem lenne ennyi pattanása....de az finom....na most én is mit csináljak???
Hát ez csúcs lehet!
Én tegnap számoltam össze az anyukámnak adott D-vitamint. Szerintem 1-2 szemet ha bevett belőle február-március óta. Aztán itt fáj, ott fáj stb.
Most csapjam agyon? A halolaj kapszulákat már egy hónappal ezelőtt visszahoztam tőle...
Továbbra is olajat használ, vaj helyett margarint.
Ezt én már paleó előtt is olvastam, hogy ha keveset eszel, a szervezet elkezd raktározni. Ez szerintem paleótól független.
Én tavaly nagyon sokáig ettem reggelire pl. 2 szelet toastkenyeret, néha rokonoknál süteményt, szóval az első 6 hónapban nem hard paleón voltam, mégis folyamatosan fogytam, mindenféle mennyiségi, kalóriabeli korlátozás nélkül.
Ha mentek volna róla le a kilók, akkor biztos nem hagyta volna abba.
Sziasztok!
Mielőtt elmegyek visszaolvasni,egy naggyon jó hírem van!Képzeljétek,anyukámnak annyira bejött a kenyérkém,meg a muffinom,és olyan lelkesedéssel meséltem neki a paleóról,hogy a következő hónaptól paleó nagyi lesz!!!!Teljesen feldobódott tőle!!!:)
Megkért írjam össze a lényeget,meg amiket próbáltam ételeket,ötleteket...
Az csak akkor érvényes, ha teljesen paleosan étkezik!:((
Lehetséges, hogy tényleg nem evett eleget és lelassult az emésztése.
Hát látod a saját családomban se tudtam / tudok meggyőzni senkit se, még csak egy részlet erejéig sem ...
Pl. anyukám és a margarinoskenyér...
103 kg és talán 178 cm, 20 centis csüngő hasa van.
Azóta - de talán mátr tavaly november óta - szinte alig evett csokit, tényleg nem eszik sokat, nincsenek falási rohamai. Állítólag soha nem is éhes. Majdnem annyit evett, mint én. És nem olvadtak a kilók. Szerintem inkább túl keveset evett/eszik.
Azt bezzeg tegnap újságolta valakinek, hogy ha este kesudiót eszik, akkor nem kell fogat mosni. Ami tetszik neki, azt átveszi.
Hétvégén öcsém barátnőjének szülei voltak nálunk (mármint anyukámnál vidéken)vendégségben. NA most ők vegák.
Nem sok időm volt a felkészülésre, gondoltam grillezünk zöldségeket. Hirtelen összehoztam egy avokádókrémet, meg a gombakrémet az első szakácskönyvből, de szerintem egyik sem lett az igazi, a zöldségek meg túl sósak lettek, mert repceolajba és pácba lettek kicsit beleforgatva.
De a lényeg, hogy a papa - 20 vagy hány éve azért lett vega, mert valami rokona 58 évesen meghalt, talán valami szívbetegségben. Azóta szóját eszik.
Hát érdekes volt a beszélgetés , de nem folyt vita, csak mondtam, hogy "nálunk" meg miről mit tartunk.
Megvan neki is a zöldkönyv, csak a sok hivatkozás miatt nem tetszett neki. Azt mondta, lehet, hogy újra beleolvas.
Csak azt sajnálom, hogy ezzel a vegasággal pont oda tart, ahova nem szeretne. Hogy édességet mennyit eszik, azt nem tudom.
Jaj ezek a pasik.
Én meg tegnap megvettem a Paleolit megoldást.
Elkezdtem, de még csak pár oldalnál tartok.
De tetszik az elején, hogy a vega étrendről betegebb lett :D mármint, hogy észrevette, hogy rossz úton halad :)
Hát ő nem nagyon fogyott tavasszal, mikor 1-2,5 hónapig majdnem paleózott. Kemény edzés mellett ment le 103-ról 98 kg-ra. Most újra 102-103.Veszi a boltban a zéró kólát, tejet, kenyeret.
Ha az interneten, bárhol talál egy idióta cikket, akkor azt akármilyen baromság is elhiszi, pedig nem hülye a drágám.
Tavaly ilyen súllyal csak a rövid kék pályákon tudott síelni, és mindig meg kellett állni, hogy pihenjen. Megint egyedül fogok a hosszú pirosokon száguldani... :(
Tegnap biciklizésnél is mondta, hogy érzi a többletsúlyt.
És egyre jobban idegesít, és egyre többször lekövérezem...
Elég sok van belőle, majd lehet, hogy ez lesz az én kajám napközbenre, vagy reggelire. Ma sem ettem még semmit, mert tojáshoz nincs kedvem,töpörtyű tegnap este volt...
Általában, ha félre akarok tenni valamit a vacsorából, akkor megeszi, én meg másnap megint éhezem...
Igen.
Nálad láttam pl., hogy valami hasonlót készítesz.
Persze megoldom én is, gondolom sütőben meg kell sütni, csak más tapasztalat mindig jól jön.
Férjem kezd teljesen meghülyülni, hétvégén előadta megint, hogy a sok zsír igenis hízlal, ez a hús meg elég zsíros...
ha nyers, akkor 1 órát főzöm (húslevesnek felzöldségelem a lét), majd a husit tepsiben, sok répával, zellerrel, hagymával, ropogósra sütöm.
hidegen is kiváló lesz reggelikhez, vagy rántottába, és a sok finom zsírt is felhasználhatom :D
csalamádéval, vagy párolt káposztával isteni :D
Li.lben vásárolt sertés bőrös császárszalonnám van itthon. Van rá valakinek valami ötlete, hogy készítsem el?
Ilyet még sosem vettem, de már régóta szemeztem vele.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?