Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
El fog ajulni oromeben!
En is felvetem, mikor forrosodik a helyzet, hogy eloszor mondjunk el egy Miatyankot! :D
Ejnya-bejnye!!!
3x eszel egy nap? Nasizol koztuk?
Sziasztok! Szeretnem kerdezni hogy a paleo etrendbe lehet-e Steviat hasznalni?
Nyirfa cukor itt Szerbiaba meg sehol sincs.
nem lakik velem :(
hivatalosan az apjához van bejelentve, de ott is csak suli napokon ágyrajáró, a barátjával töltenek együtt minden percet, már 3 éve.
nekem még szerencsém van, mert apja sokkal kevesebb időt tölt vele (este pár perc), hozzám 2-szer jön hetente, egész délutánra :D
a többi napokon email, skype.
rettenetesen gyorsan felnőtt...
Úgy csinálsz mint ha most költözne külön tőled :-)))
Na jól van elhiszem, hgy nehéz, az enyémek is mintha csak tegnap születtek volna. És nem kell sok (5 év ami egy villanás alatt el fog repülni) és az én nagyobbikam is nagykorú lesz.
kis édesem :D
vajh', miért van, hogy lépten-nyomon elpityeredem?
vettem ma neki egy kerámia serpenyőt, fedővel, ez az első saját edénye, hüpp-hüpp.
én anyámtől egy fekete lábast kértem anno, amit ő kapott az anyjától nászajándékba... holnap ezt is becsomagolom neki, hjajjaj, hüp-hüp-hüüüppp.
Sziasztok!
Tegnap este a lányom úgy döntött, hogy ő is paleózik. A reggeli még ment neki, de ebédnél már elcsábult a tarhonyától. :( Lecsós csirkemájat főztem, sütöttem hozzá répás cukkinis lepénykéket, de a tarhonya legyőzte.
Este meg lecsúszott neki néhány pogácsa is. Nem egyszerű ezekről lemondani, de legalább ba csak negyede annyi hülyeséget evett, mint szokott.
Holnap szűzérmék lesznek tepsiben sült zöldségekkel, meg paleocsinta, ezeket szereti, remélem menni fog neki.
Sajnos az allergia teljesen kiütött, átment megfázásba is, pedig három napig esett az eső, meg szeptember közepén mát jobb szokott lenni.
Na jó. Előrebocsájtom, biokertészkedős köynvből van, de csak erős idegzetűeknek.
Az első módszer az nem gáz: csalánlevéllel kell mulcsolni. Szúrja a csigákat is, és kerülik.
A másik a csigaszósz. Összeszedni egy jó adag csigát, egy vödörbe, majd lobogó vízzel forrázni. Ezt így állni hygjuk napokig, és mikor már büdi meg kell vele öntözni a növények között, és körös körül. 2-3 hétig is riasztja a csigákat...
Egyébként az Öngyógyító kiskertben olvastam. Nem ismered, nagyon érdekes dolgok vannak benne, most vettem meg antuikváriusnál.
a macskáim viszont megrögzött paleosok :D
és nagy kunyeragépek is, így nekem alig jut kaja!
a hagyma keserű magába'
Nagyon fini levest készítettem, sertéshúsból ragu, szép sárga lett a répától, volt benne karfiol meg jajjjj most pironkodom, de ződborsó :-) Nagyon jó édeskés lett tőle.
Másodiknak pöri, fiúknak krumplival, nekem kovi ubival.
Ezt légy oly kedves olvasd el, és ha fontosnak tartod a mondanivalódat, akkor hurcolkodjál mán.. át oda, hátha találsz magadnak partnereket, akik nem kötnek rögtön beléd. Tudod mi egy ilyen arogáns banda vagyunk, már megmondták páran! Minek jönne közénk, egy ilyen szelíd bárányka...
Sőt a gabona monokultúrás művelésével igazán tönkreteszi a környezetet. Persze ebbe a kukorica is beletartozik, de mégis kevesebb kell így egy embernek. Én lesem a férjemet és engem mikor vacsizunk, ebédelünk reggelizünk. Húsból ugyanannyit eszünk, azzal akülönbséggel, hogy ő eszik mellé kenyeret is, meg reggel még a kakót is betolja (tehén és metángáz nagyban felelős az üvegházhatásért!!!). Én a fél paprika vagy néháyn szelet plusz ubi amivel többet eszem...
Szóval nincs nagyobb lábnyomunk ezt látom.
Ja és nem is beszélve a sok bóti sz.rról, aminek előállítása és csomagolása még még megannyi szennyezést okoz. Mi viszont olyasmiket csak nagggyon korlátozott mennyiségben használunk!!!
ma nem, ma alszom, reggel korán már főznöm kell.
10-re már érkeznek a vidéki rokonok.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?