Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Jó régen jártam erre. Paleozom továbbra is, de a fogyás megállt. Most úgy néz ki, nem vékonyodok, de abban a reményben folytatom, hogy legalább egészséges leszek. :)
Valószínűleg az a baj, hogy kevés zsíros ételt fogysztok és annál több gyümölcsöt. Próbálom inkább a zöldségek felé terelni a gondolataimat, egyelőre kevés sikerrel.
Vaj eddig sem volt jó, csak a Ghee, az, meg csak autoimmunosoknak nem ajánlott.
Zöldbab, tejföl és porcukor elég halmozott bűnözés :)
Viszonyításként: kemény sajttól, tejföltől, joghurttól vakarózok, ghee-től nem.
Elárulom , hogy vasárnap iszonyatos bűnözést hajtottam végre. Na csak minőségben, nem mennyiségben.
Csináltam palóclevest a jó kis zöldbabomból, tejföllel. Közben erősen gondoltam Robb Wolfra, nála a zöldbabszerű megengedett.
Este pedig gesztenyepürét ettem IGAZI tejszínhabbal ! Porcukrot is tettem bele. Újak: ezt nem szabad!!!
A tejszín az főként zsír, bár mióta már a vaj sem jó...
Most akkor a kukoricában van glutén? Ez nekem valahogy új.
Nyáron megettem egy cső kukoricát, abban a tudatban, hogy egytől még nem lesz RA-m. De gluténnel nincs kecmec.
A kávéban is sok a fitát, és ha pl. az ember a reggeli kis cinkjét stb. kávéval és magsütis muffin társaságában küldi le, akkor esélyes, hogy nem szívódnak fel dolgok.
Én most vettem doktor csen-es kapszulát hajra, a teáját (hair revail?) is újra el kezdtem inni. A kapszulában sok minden van, cink is azt hiszem.
Hajhullásra a cink szuper.
De a hányinger miatt csak kajával vedd be!
Én csak éjszakára bírom.
MÁr mindenki leírt mindent :D
Én most ettem egy banánt, és megyek csinálok egy kávét is.
Bezsákoztam egy csomó pénzt...alig bírtam magam elvonszolni vele a postáig :D Mondtam a főnöknek, pótlékot kérek :D
Szia!
Mennyi ideig kell a magokat aztatni, tudod?
Hat, lehet csaldas fog erni, az utolso szalmaszalig ragaszkodnak a buzajukhoz.
Akiben nem erett meg a gondolat, hogy maga akar megoldast a bajara, azzal erolkodni is kar.
De hatha sikerul :)
De régen jártam erre :)
Kukorica nem paleó, de nem a glutén, hanem szénhidráttartalma és ha jól emlékszem WGA lektin tartalma miatt felejtős.
A risztészta kompromisszumos lehet, pláne ha basmati rizsből készül, bár ezt kétlem hogy ráírják.
Auz olajos magvak lektinjei főként a héjában vannak, így célszerű blansírozottat használni, vagy maglisztet (ott is figyeljünk a blansírra), illetve kis előáztatás ezt a problémát megoldja.
Na, még egy dolog eszembe jutott, a testépítők mindig figyelmeztetnek, hogy a szénhidrátot és a zsíros dolgokat együtt kerüljük, mert hízlal.
Lehet, hogy neked egy picit rá kellene gyúrni erre a vonalra. Ha csak fehérjét és némi zsírt eszel, úgy nem igazán tudsz tömeget növelni.
Én a rizzsel próbálkoznék első körben, az tűnik a legártalmatlanabbnak az eddigiek alapján.
Mostmár tényleg megyek, mert a tanárt nem fogja érdekelni, hogy miért lógtam el a leadási határidőt :D
Az "igazi" rizslisztből van. Szinte mindenhol kapható már, nézni kell persze az össztetételét, mert ezek szerint csinálnak mindenfélét.
De tulajdonképpen a rizs is nagyon variálható alapanyag, mert nincs jellegzetes íze. Lehet belőle édesség, egytálétel és köret is egyaránt.
A kukoricát, mintha nem tudná az ember hasznosítani, de lehet, hogy még ennél rosszabbat is mondanak róla, ha Menyus rémtörténetre emlékszik:D
Passz. Megyek fordítani, mert így sose leszek kész és ez mind miattatok, pedig mégcsak paleós se vagyok :DDD
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?