Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
lehet, hogy keverem, igazad van.
van értelme kortizol szintet nézetni?
ha jól értelmeztem, akkor a nap folyamán változik.
estére leesik, akkor elalszunk, reggelre megnő, akkor ébredünk.
az enyém mint ha túl gyorsan nőne :))
én sem érzem a gyümölcsnek semmi rossz hatását, csak lehet, hogy túl sok hülyeséget összeolvastam.
Lehet, nem kéne összekevernem a betegek meg a túlsúlyosak paleóját a sajátommal.
Andi.sz.
Csak néhány gondolat, mert nem érek rá...
Én(mint szendista) úgy emlékszem Gábor szerint a gyümölcsben lévő fruktózzal akkor van baj, ha tonnaszámra =kilószámra eszed.
Mondjuk én aludni mostanában tudok, legfeljebb Ducika ébreszt fel- a kis mocsok - az utóbbi időben negyed 6 körül... :)
Paleó előtt én is rossz alvó voltam, mikor a halolaj evést , meg a paleót elkezdtem, utána tudtam jól aludni.
Kortizol szintedet maszekban megnézetheted. Ingyenesben nem tudom felírják-e.
A kesut nem kevered a paradióval? A napi 1-2 szemes limit a szeléntatalom miatt arra vonatkozik.
Mivel gebe vagyok, én is szeretnék hízni kicsit, de sem a több CH , sem a több magos süti nkem nem alternatíva. Maradna a fegyenc :D, de ahhoz meg lusta vagyok...
szerinem igen
mondjuk nálam a ketogén az a lusta asszony paleója...
mikor nincs kedvem vagy időm semmit gyártani, akkor csak bedobok egy kis húst, aztán kész
pár nap után meg érzem, hogy az agyamnak több szénhidrát kéne, mert nem jutnak eszembe szavak...
:D
száraztápot áztasd be vízbe, jó trutyisra :D úgy jobban megeszik a kicsik.
Bár az itteniek ették a szárazat is mikor 10 volt :D nem csodálom.
Most is biztos lesz még, ahogy Morzsi hasát elnéztem, de az tuti, hogy két hónap múlva ivartalanítás.
édesek a kis pulcsiid :DD
szívem egyik csücske a puliknak van fenntartva :)
nekem is volt régen
Ja, értem, gonolod, a keogénnel függhet össze? Vagy a kemény paleóval?
Én nem hiszem... Többiek? Van ilyen alvásnehézség időszak. Nekem volt...
De akkor a muglik miért nem alaszanak?
Te is gyűjtöd a kiskutyákat? :)
Ma elfogyott a főtt kajájuk, és ordítottak, perlekedtek velem a száraz táp miatt! Jajj, mondom, mit csináljak hirtelen, leütöttem két tojást, de hát az ugye ezeknek semmi, és belereszeltem két almát. Mondom, ezzel kihútták, míg megfő a következő hami. Bálpoklos népség!
Ma eggyel kevesebb lesz! Fürgét délután viszik! Addig azért igyekszem jól tartani! :)
ez marha jó. :-) lenyúlom. :-)))))
én minden reggel darabolok, öntet nincs, mert arra nem érek rá. pirított mag sincs, mert arra sem. hogy ez miért nem jutott eszembe, hogy előre is lehet dolgozni!? :-)
A hajnali három misztikus időpont :D már sok helyen olvastam róla mindenfélét :D
És a horrorfilmekben is előszeretettel használják :D
Ezt a 2-3 órás ébredést nálam tipikusan a kén csinálta, némi fülbúgással.
Homeo szert kaptam rá, elmúlt.
ez a hajnal 3-as ébredés sokszor nálam is megvan, az már nem is érdekel, de az egész éjszakás nemalvás kiborít
az az érdekes, hogy inkább pszichésen, mert fizikálisan egész tűrhetően bírtam utána a napot.
most olvasom a FB-os fórumon:
"ja az alvás is gond... A szervezetem nem akar aludni. Vagyis csak részletekben... Lefekszünk este 9-kor (van, hogy 8 után), hajnali 3-kor felébredek "
Ő is ketogénezik...
már mástól is olvastam
úúú mennyit írtatok...na majd visszaolvasok
Akit érdekel: már hét kiskutya van :)
Találtam itt a faluban, rizstésztát, meg rizslapot, amiben sütni lehet valamit. Hát én bizony vettem :D
minden szeretek, csak szegény kesunak néha elég penész íze van :(
úgy tudom, hogy napi 1-2 szemnél többet nem is jó enni belőle a szelén tartalma miatt
meg milliomos sem vagyok, úgyhogy inkább az itthon termett dió marad :)
a brokkolit nyersen eszed? azt még nem próbáltam.
a lilakáposztát nem bírom, a kínai kelt kipróbálom.
a paradicsomot ilyenkor inkább mellőzöm, még csak borzalmas ízűbe sikerült velebotlanom.
az előre gyártott öntet jó ötlet, azt kipróbálom.
magokat szárazon teflonban pirítasz?
Veszek egy lilakáposztát, egy kínai kelt, egy brokkolit, sárgarépát, uborkát.
Ezeket egy nagy, ötliteres zárható tálba nagyon vékonyra szeletelem, ebbe bármi mehet, ami négy-őt nap alatt nem szottyad meg. Minden, ami szottyadós, azt naponta a napi adagba teszem csak, pl saláta, paradicsom, olivabogyó, paprika, mikor mi... A zöldségeket ne sózd meg, csak tárolni kell. És naponta alapnak használni.
Van egy negyed literes üvegem, amiben a salátaöntetem van: mustár, méz, citrom, olivaolaj, nagyjából azonos arányban és só, ha szereted, fokhagyma... vagy ilyesmi, de nem lehet romlandó, mert ebből mindig csak pár kanál megy a napi salátára pont, mielőtt fogyasztod.
Aztán a hab a tortán: egy szintén negyed literes üvegben pirított magok vannak, lenmagpehely, szezámpehely és napraforgó, meg amit szeretsz, de tényleg gondosan átpírítva, én erre is teszek egy kis sót. Alá semmit. Ez szép kis varázslatot csinál a napi salátára szórva. Így már élvezem a zöldevést. Mindig lusta voltam naponta valami zöldet építeni magamnak, de így gyorsan kész, 5 perc! :) Változatos.
Nekem tényleg teljesen megváltoztatta a kajálásomat, de a közérzetemet is.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?