Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Hihi! Ezt el kell mesélnem, most nincs több időm cseverészni, majd este olvasgatok...
Anyósom volt nyögdíjasoknak rendezett "egészséges táplálkozás" előadáson. Vasárnap ebédnél említette, hogy mikről is volt szó. Legfontosabb ami megragadt benne, hogy a krumplit kevés vízben kell főzni, hogy ne főjenek ki belőle az értékes vitaminok! Innentől már tuti egészségesebben fognak táplálkozni a pécsi idősek!!!
Nálunk a fiam szerepelt a vendég kisfiúval. A haverja sírt, mert fél tízkor haza kellett mennie (itt nem maradna még, de haza se akart menni), a fiam dühöngött, mert miattunk megy haza a barátja :DDD
Eltartott egy pár percig, mire nem mi voltunk a leggonoszabb páros az apjával.
Én sem nagyon voltam tegnap, és nem tudom itt panaszkodtam-e utána :d
Miskolc, Kocsonyafesztivál....esett az eső vacak volt.
Délután színház: Márai, A gyertyák csonkig égnek.....telt ház. Kassai Thália vendégjátéka....hát inkább maradtak volna otthon. Túljátszva, semmi ív, semmi koncepció.....akár én is odaállhattam volna.....
Lehet, de nem olvastam. Kicsit lemaradtam a hétvégi vendégek miatt.
Mi volt?
Kivittem a kutyát sétálni, elvittem a gyereket iskolába, férjem indult a vonathoz melóba, őt is elvittem. Jelentem: ennyi.
Írtam tegnap, hogy milyen minősíthetetlenül sz.r színházi előadáson voltam????????
Nincs is még dél :D
És nem :D Hatkor :D
Itt a kertben olyan a füvön járni, mintha valami vizes szivacson mennék.Vissza is jöttem a járdára, nehogy tönkre tegyem a füvet.
Pedig itt aztán jó vízáteresztő a talaj, különben dagonyáznánk.
Ide nem kell több eső. Volt elég csapadék, szerintem :D
Szegénykém, csak kisüt már a nap is egyszer!
Itt mondjuk ma is elég sz@r idő van, esik is. Szinte egész hétvégén esett. Nekem ugyan nem kell kifejezetten kimennem, de azért ez már nekem is sok.
Ha esik, sír, ha nem esik, rohangál, mászik mindenhová fel, furfangoskodik, rágja a házőrző lábait... :) ilyesmi! Naponta négyszer etetem, hússal és rizzsel, de megeszi az almát is.
Jóóóó, holnaptól háromszor! :D
Hulla vagyok! Gumicsizma, kert, esőben aztán padlás... húúúúúúúú, teljesen kész vagyok!
Óriásikat haladtam, mikor szünetelt az eső!
A gyógynövényeimet nyestem, cserjéket ültettem át a csirkék miatt, leveles kelt kaptam egy adaggal, hogy az milyen finom!!! Főztem, fagyasztottam, de egy adagot lesütöttem főzés után zsírban, ropogósra, hát, az nasi kategória! :) Jó sósan!
Idén ültetek ilyet! :) Télen is áll a lábán, bármikor kimehetsz rágni belőle! :D Már ha van, nem ám az enyémből!!! :) ;)
Pont egy évvel ezelőtt mondtam:)
A szénhidrátfüggők szívvédő programjának szerzői is erre jutottak sok évvel ezelőtt.
Eppen most olvastam, hogy ezeket az edesitoszereket is el javasolt hagyni, annyira komplex, hogy az izre is inzulinkiugrassal reagalhatunk (mindegy, hogy milyen formaban esszuk az edeset), hogy be kellene erni, ha edessegrol van szo, bogyos gyumolcsokkel.
A cukor utani sovargast nem lehet lekuzdeni edesitoszerekkel.
Nincs a csaladomban tudtommal autoimmun beteg, igy ha besikeredik nem paleo, gluten, nem esek ketsegbe, de akinek van, nagyon kell figyelni, tobbfele is olvastam.
Szerintem endokrinologus tudja megmondani, hogy mi is van a pajzsmirigyeddel es amugy is tobb orvos tobbet lat!
kipróbáltam a tegnap említett tojásfehérje+citromlé, kicsit kavar, és gőzben keményre főzést. villával összetörtem, nem rossz :D állagban teljesen túró, íze annak se nagyon van :D
megszórtam vaníliás eritrittel, és a pálinkában ázó mazsolával. nagyon fini lett :D
paleocsintába is tökéletes lehet, és sósan sem lehet rossz!
3 hónapnál nem nézik gyakrabban. márciusban kell mennem.
nekem nincs itthon gabonalisztem, csak paleo, azokból szoktam néha kutyulni.
épp ezek miatt sosem eszem más által készített ételt. ezentúl még jobban vigyázok majd. hogy oldjátok meg az éttermeket, vendégségeket? ott ugyanúgy, mindent liszttel készítenek! vagy közületek senkki sem autoimmunos? mellesleg TCS szerint nem is vagyok az, de facén ma is értékelte az ártó tevékenysége miatt SZG.
szerencsére sosincsenek ilyen rémálmaim :D
nem hiányzik a glutén, annyi finom paleos süti van, hogy azok mellett eszembe sem jut a normál süti, és a paleosokból is csak nagyritkán eszek. most sem a tészta hiányzik, és akkor sem a lángos hiányzott, hanem a feeling, kinn a piacon enni a hóesésben :D
azóta már csináltam itthon zöldségporból (lé utáni maradék kiszárítva, darálva)szódabikarbónával tócsni-lángost, és meglepően nem volt rossz :D
sajna a fokhagymás cocomas a kukában végezte.
olvadt kókuszzsír, nyers tojás, pici citromlé, só és turmix nem volt rossz, ezt kellene pontosítani, és hátránya, hogy mindig frissen kell készíteni a tojás miatt.
Mariann vittem is a körözötted, köszi!
Ügyesen összefoglaltad te "tündér" el is mentettem, sőt már ajánlottam is egy másik fórumban. Köszönöm!
Na erre kíváncsi leszek. Én a fetával voltam így múlt nyáron. A maradék kuka, mert nem érte meg, de komolyan iszonyatosan felpuffasztott, pedig eldöntöttem mint te, hogy már pedig feta az lesz!!!
Az igazság a tejben sok minden rossz van, és különböző módokon hat. Nem csak a fehérje rossz benne,ami bejut a vérkeringésbe és autoimmun folyamatokat indíthat. Rossz benne a laktóz is. A laktózt a laktáz enzim bontja, ami normál állapotban az anyatejes táplálás után megszűnik termelődni, mert az embernek soká nem volt rá szüksége. Mivel a nyugati embernek szüksége van a a laktáz enzimre valahogy fennmaradt a termelődése. Felnőtt emberben azért már soxor érezhető a laktáz nem kielégítő termelődése, mert sok felnőtt mondja, hogy ő nem bírja a tejet.
Nos ahogyan mi elhagyjuk a tej fogyasztását a mi laktáz enzim termelődésünk is alább hagy, akár teljesen megszűnik ,és ezért hosszabb tejmentesség után egy kis tejcsi elég erős puffadást, gázosodást, akár hasmenést is okozhat.
Szóval erre készülj fel...
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?