Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

52061. bowie
2013. jún. 4. 19:40
Amelyik receptben az van írva, hogy a kókuszreszeléket ledaráljuk, ott ti mivel daráltok? Kézi mákdarálóval, vagy elektromos kávédarálóval? Egyáltalán darálótok milyen van?
52060. bowie
2013. jún. 4. 19:33
Szóval most azon gondolkodom, hogy csináljak e egy kenyérlángost..de ma már nem hiszem. Eszek egy kis tojást, kolbászt, salátát..de most, hogy így írom, sonkát ennék, csak az épp nincs..:D
52059. Mariann63
2013. jún. 4. 19:32
Egyre jobban érzem a tagjaimat, már a lábaim is fájnak!:)
52058. Mariann63 (válaszként erre: 52056. - Bowie)
2013. jún. 4. 19:31
Ne dobd ki, kockázd fel, szárítsd meg, jó lesz zsemlemorzsának panírozásnál.:)
52057. b486c9cf7d (válaszként erre: 52055. - Bowie)
2013. jún. 4. 19:31
Es valtozott a tested tole?
52056. bowie (válaszként erre: 52054. - Mariann63)
2013. jún. 4. 19:30

Amit saját kútfejből csináltam..:D

Próbáltam mindenhogy, de még most is kavarog a gyomrom..olyan vizes, sótlan..fúúú....borzalom..ki is kell dobnom..:D

52055. bowie (válaszként erre: 52049. - 117b1693d0)
2013. jún. 4. 19:29
Fokozatos volt..ez minden nap 5-tel több guggolás féle gyakorlat. A szabályos guggolásos. És minden 3. nap pihenő volt.
52054. Mariann63 (válaszként erre: 52046. - Bowie)
2013. jún. 4. 19:28
Melyik lett rossz?
52053. Mariann63 (válaszként erre: 52043. - Takter)
2013. jún. 4. 19:26
Ezt nem merem kipróbálni, még letarolom a nappalit, ha elszédülök!:)
52052. Mariann63 (válaszként erre: 52040. - Bowie)
2013. jún. 4. 19:23
105!! Sóhajtanom is nehéz lenne ennyiszer, nem leguggolni!:DDD
52051. 117b1693d0 (válaszként erre: 52050. - B486c9cf7d)
2013. jún. 4. 19:16
Meglepően nehéz. Legalábbis engem meglepett, mert azt hittem, hogy elég jó az egyensúlyérzékem, de ezek szerint csak nyitott szemmel. Valamiért arra számítottam, hogy könnyedén fogok ácsorogni, míg meg nem unom :D
52050. b486c9cf7d (válaszként erre: 52043. - Takter)
2013. jún. 4. 19:08
Koszi, hogy bemasoltad, majd kiprobalom :)
52049. 117b1693d0 (válaszként erre: 52040. - Bowie)
2013. jún. 4. 18:53

Azért 105 guggolás nagyon sok, ha nem vittél bele fokozatosságot.

Még egyszer huszonévesen vettem egy profi ugrálókötelet. Gondoltam, hogy milyen jó lesz edzeni. Aztán rádöbbentem, hogy hiába tudtam ugrálni gyerekként, valahogy nem megy perceken át, mert elrontom. Addig addig próbálgattam, hogy legalább 2-3 percig tudjak ugrálni rontás nélkül, hogy vagy másfél óra telt el. Másnap nem tudtam kiegyenesíteni a lábaimat. Anyukám előre szólt, hogy nem lesz jó vége, de még ő is elcsodálkozott, amikor rogyadozva vánszorogtam át a nappalin :D

52048. 117b1693d0 (válaszként erre: 52044. - Bowie)
2013. jún. 4. 18:47

Szerintem az normális, ha inogsz. Valószínűleg az se mindegy, hogy milyen felületen áll az ember.

Majd holnap kipróbálom a füvön :)

52047. 117b1693d0 (válaszként erre: 52043. - Takter)
2013. jún. 4. 18:37

Nekem bejönnek az ilyen kínai hókuszpókuszok :)

12-14 másodpercig megy. A bal lábamon jobban.

52046. bowie (válaszként erre: 52041. - Bowie)
2013. jún. 4. 18:31
Na hát jó rossz lett...sótlan, olyan sütis inkább..:D Zsírral borzasztó, mindjárt kipróbálom még pestoval..laktató amúgy, de nagyon rossz lett..:))))))
52045. Tejespite (válaszként erre: 52043. - Takter)
2013. jún. 4. 18:24
Én ezt e-mailben kaptam pár hete. Nyitott szemmel símán megy. Aztán csukva... A lányom jókat derült, mikor itt inogtunk és dőltünk a férjemmel, aztán saját magán nevetett, mert ő is pont így járt :-))
52044. bowie (válaszként erre: 52043. - Takter)
2013. jún. 4. 18:10
Inogok közben...:D És még nem vagyok 32..:DD
52043. takter (válaszként erre: 52040. - Bowie)
2013. jún. 4. 18:05

A facen találtam, azóta is próbálgatom, de be kell valljam, jó ha pár másodpercig sikerül. Kíváncsi vagyok nektek hogy megy?

"A Jin Ji Du Li gyakorlattal, fél lábon állva, becsukott szemmel, pár másodpercig...

A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?

Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja. Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen.

Ügyeljen erre.

Így végezzük a gyakorlatot: Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében.

Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint

pl.:

magas vérnyomás,

cukorbetegség,

gerincbántalmak,

szenilitás.

Zhong Li Ba Ren "Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget" című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint

1 millió példányt adtak el a könyvből.

A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.

Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.

Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni."

52042. bowie (válaszként erre: 52035. - 3d0696d927)
2013. jún. 4. 17:52

Vááá, neked van gyereked?:D A naplódat olvasva nem is gondoltam volna..:D Olyan szabadszellemű..vagy nem is tudom hogy mi a jó szó rá..szóval nem tudtam hozzád gyereket párosítani..:DD De ezt nem rosszindulatból mondom..:)))

Habár ha belegondolok egy kamaszkori pasim anyukája is ilyen volt, mint te...vele jártam bulizni meg moziba..:DD Nem a pasival.:)))

52041. bowie
2013. jún. 4. 17:49

Most olyan kenyeret csinálok, Mariann kenyere alapján, hogy: 5 evőkanál lenmagliszt, 3-3 evőkanál mandula és tökmagliszt, só, bors, kis szódabika, 2 dl langyi víz, 3 tojás, meg az evőkanál kacsazsír, szóval majdnem ugyanaz, csak mások a lisztek..hát kíváncsi leszek..:D

A kenyérlángosba meg tettem már alapból a tésztába 2 evőkanálnyi kacsazsírt, így kb. ujjnyi vastagon hagyva sem száradt ki.:) Nem az én ötletem, hozzászólásban láttam...:D

52040. bowie (válaszként erre: 52038. - Mariann63)
2013. jún. 4. 17:46

Ügyi vagy!:)ű

Én meg el is felejtettem mondani, hogy a guggolás, amit a múltkor beszéltünk 105nél lett végem. Még utána pár napig próbáltam tolni, de csak szabálytalanul meg kapaszkodva sikerült több..:D A vége az lett, hogy napokig mocskosul fájt a térdem, meg mindenem, még a nyakam is...:DD Szóval azóta a guggolást hanyagolom.

52039. takter (válaszként erre: 52038. - Mariann63)
2013. jún. 4. 17:39
Ügyi!!!!!!!!!!!!!!!!!
52038. Mariann63
2013. jún. 4. 17:33

Képzeljétek, megmozdultam végre!Megcsináltam Norbi duci tréningjét ma.Már érzem a hátamat, nyakamat rendesen, holnapra olyan izomlázam lesz, hogy ihaj!:)

Holnap is nekiállok és még nézek utána valami rövidebb más tornát is.

Ja, és nem tudok helyben leguggolni egészen, csak úgy 3/4 ig, a vádlimig!:( Vagy hanyatt esek.

De lesz ez még jobb is!!:DDD

52037. Mariann63 (válaszként erre: 52035. - 3d0696d927)
2013. jún. 4. 17:28
Csak erre akkor jön rá csak mindenki, ha megbetegszik, és a dokik kezei közé kerül.
52036. Mariann63 (válaszként erre: 52033. - Takter)
2013. jún. 4. 17:26
Én is orvosellenes vagyok, tapasztalatból.A nőgyógyászomat kivéve annyi embertelen kezelésnek tettek ki, mikor nem estem teherbe, hogy 10 nőnek is sok lett volna.Ugyanezt tapasztaltam másfél éve is, mikor a fiamnak volt problémája.Lámpással lehet csak találni lelkiismeretes, hozzáértő dokit.
52035. 3d0696d927 (válaszként erre: 52031. - 117b1693d0)
2013. jún. 4. 17:21

A liszt vízzel csiríz. De sosem mondtam, hogy zabálnak! :) Egyáltalán nem haragszom. Már ez is baj? Ne hülyéskedj, nem szoktál szôváltást így mellre szívni.

Sajnos egyáltalán nem könyvből van az infóm. :( Nem sorolom, mit műveltek a gyerekemmel, mert bíztam bennük. Aztán velem, mire tíz év után szakítottam velük. Oké, igazad van, létezik jó szándékú orvos. De olyan rések vannak a valóság, és az orvostudomány közt, amin át tömegével küldik az embereket a még nagyobb bajba. Ott hiába a jó szándék.

52034. fd338ca636 (válaszként erre: 52032. - Takter)
2013. jún. 4. 16:56

Beszéltek telefonon,hogy akkor én milyen idegállapotban is vagyok.

Nekem az volt a problémám,hogy egy kapcsolat nem csak abból áll,hogy megvan a nő,aztán szarjunk bele(bocs),hogy 2 napig nem fürdünk,meg melegítőben járunk és társai.Én elvártam volna,hogy igenis néha viselkedjen úgy,hogy férfiként tudjak ránézni,ne a hányinger környékezzen reggelente,mikor látom,hogy megint ugyanaz a nyomi mackó van rajta.A fölös kilókról ne is beszéljünk...

Na és ebből azt szűrte le a pszchonéni,hogy nekem a külsőségek fontosabbak,mint a belső tulajdonságok,és biztosította is róla telefonon a volt kedvest,hogy ő gondolja jól,nekem irreálisak az elvárásaim és nekem kell csak változnom.

Nálam óriási szerepe volt az elhidegülésben az igénytelenségnek,azért egy életen át nem lehet a szeretetből,tiszteletből táplálkoznia egy kapcsolatnak,vannak fizikai igényeim is...

52033. takter (válaszként erre: 52031. - 117b1693d0)
2013. jún. 4. 16:51

Drága Bev! Jársz te mostanában orvoshoz?

Tisztelet annak a kevés kivételnek ahol a beteg, az ember a fontos, de hidd el a többségnél futószalagszerű az egész. Nem kóklerek, csupán egy irányba néznek.

Nem a könyvek, cikkek alapján mondunk véleményt, vagy világosodunk meg, hanem saját tapasztalat. Nálam ez a döntő.

Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy van olyan helyzet, állapot amikor igenis kell a gyógyszer, szükséges az orvosi kezelés. Aztán vagy sikerül, vagy nem.

52032. takter (válaszként erre: 51994. - Fd338ca636)
2013. jún. 4. 16:38

Döbbenet. Mi az, hogy kibeszél a hátad mögött? És a titoktartás?

A többiben igazad van, én is így tapasztaltam. Egy időben éjszakai pánikrohamaim voltak ( ma már tudom a bennem felhalmozódott gyógyszerek mérgezése miatt) s én is antidepresszánst kaptam rá. Ki sem váltottam, magam előtt láttam a rendelőben várakozó leszedált emberkéket. Nem akartam még jobban zombi lenni. Azóta a paleo szerncsére megoldotta ezt is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook