Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Kipróbáltam a tojásos banánt (palacsintát:D), amit Mariann is írt.
Tényleg meglepően jó íze van. Mondjuk egy tojást és banánt kevertem össze és tettem bele 6 ek kókuszkrémet, meg egy pici sütőport. Amikor elkészült csak fahéjt szórtam rá, mert elég édesnek találtam.
Szerintem tök jó, majd készítek a fiúknak is. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Bár, a kicsi a hagyományos palacsintát se eszi meg, úgyhogy nem tudom, mit várok :D
Hát, itt továbbra is ujjal mutogatnak az előzmény biztosítóra. Holott egy a rendszer, és már a legújabb biztosító is látja a 2 évvel ezelőtti adataimat, csak neki ugye nem az kell. És akkor a waberer azt mondja, hogy ő nem látja..akkor a többi hogy hogy látja?MEg fél éve nem látja csak...lehet nyomott valaki egy delete billentyűt a szerződésemre..:D
Egyébként gázszolgáltatónál nem így ment ahogy írtad. Gázóra cserém volt, még az előző házunkban. ÉS kiküldtek egy számlát a már nem létező gázórára, olyan dátummal, amikor már nem is az a gázóra volt feltéve..nem volt nagy összeg 800 ft, de hátralékként mutatkozott, és épp eladásban voltunk, szóval felhívtam őket tisztázni a dolgot. PErsze kiderült, hogy ez azért történt, mert a számlazárás a lejelentés után néhány nappal történik meg, és hiába nincsen ott az az óra, annak a pár napnak a fogyasztását a nem létező órára is kiszámlázták, de utaljam át nyugodtan, majd visszautalják, vagy levonásra kerül a következő számlából...és mondom az utalási díj? A felesleges körök futása telefonon? Jó, mindegy, benyeli az ember..szted visszautalták, vagy levonták a következő számlából?És nem háborodok fel, ha megmondják, hogy igen, ez szarul van kitalálva, mer nem létező órára is fizetni kell, vagy tényleg levonják..és persze felhúztam az agyam, és csak azért is írtam a levelet meg a panaszt..persze sokkal többe jöttem ki, de annyi ilyen pénzt lehúznak az emberekről, csak mert mondjuk ezer ft miatt nem költ el telefonra, panaszlevelekre 3 ezer ft-ot, hanem inkább benyeli. Hát én meg csak azért se, nem a pénz miatt, mert akkor nyilván nem csinálom, hisz többe került az egész jóval, hanem maga az eljárás...az háborít fel.
Dehogy hiszik azt, csak ott is emberek dolgoznak és elbénázták. Persze, ez nem menti fel őket semmi alól. Persze, az ügyfélnek ez egy felesleges macera, amibe a saját hibáján kívül keveredett.
Inkább azt hiányolom, hogy nálunk általában nem tartják fontosnak a szolgáltatók, hogy az ügyfélnek okozott bosszúságot valamivel maguktól próbálják kárpótolni.
Pont a napokban leveleztem le én is egy közel tízezer forintos felesleges költséget (és akkor még a kiesett időt nem is számoltam). Ha nem szólok, hogy a hiba, amit kijöttek megszerelni fel sem merülhetett volna, amennyiben szakszerűen végzik a garanciális szervizeket, akkor szépen benyelik a pénzt. De nem azért, mert ennyire gonoszak, hanem aki erről dönthet, az nem is tud az ügyről, aki meg tud, annak meg az a dolga, hogy szereljen...
Sziasztok,
van vki, aki inzulinrezisztenciával, pcos-val paleozik?
Elvileg ezekből is jelenthet kiutat, úgyh. szívesen belevágnék, csak még fel kell készülni, mit lehet, és mikor.
Amúgy hétvégén csináltam kókuszos lepényt a múltkor islerben rosszul viselkedő kókuszlisztből, de most abszolút jó lett:)
Olvastam már ezt is.:)
Elvileg jövő hét elején érkezik hozzám.:))
Itt egy rövid, nem tudományos cikk róla - de érdemes átfutni -, viszont szép a növény, tulajdonképpen nálunk beltéri virág is lehetne :)
Hát kész vagyok.
Elmúlt évben a wabard volt a kötelező biztosítója a kocsinak. Megkötöttük, éves díjat kifizettem, minden oké volt. Aztán a biztosítási fordulóm előtt 2 hónappal ők nevet változtattak, weberer névre..cím, minden ugyanaz maradt, csak a név nem. Innen kezdődtek a problémák. Akkor már kaptam egy levelet, hogy visszasoroltak a bonus malusba és fizessek ennyit meg ennyit. Felhívtam őket..állítólag nem kapták meg az előzmény biztosítótól a kártörténetet..mi van? 10 hónapig rendben volt minden..? Jó, beszéltem az előzmény biztosítóval, azt mondták, tőlük nem is kérték be, csak 10 hónappal ezelőtt, de akkor megküldik újra, csak már a waberer névre..visszahívtam azokat, mondták, hogy rendben, ha véletlenül nem kapják meg, arról úgyis értesítenek. Oké...ezzel el is volt intézve. Most váltottam a fordulónál, és egyszerűen a wabardos, wabereres szerződésem nem is létezik a rendszer szerint február óta!! Olyan fedezetlenségi díjat küldtek, hogy majd hanyatt dobtam magam..na megint elkezdtem telefonálni..waberer azt mondja nem kaptak kárelőzményt az előzmény biztosítótól..akkor miért nem szóltak? Miért nem vonták ki a kocsit, amikor igazoltattak? stbstb..oké...hívom az előzmény biztosítót, lekéri az adatokat, éppúgy elérhető az összes biztosító számára, mint ahogy volt..hogy a waberer mér nem kéri le, azt nem tudni. Azt mondja megküldik újra nekik. Oké. Visszahívom a waberert, mondom mit mondtak, jó, 1 hét múlva telefonáljak, hogy történt e valami
Kész vagyok. Itt van a szerződésem az éves díjról, a csekket az ember kidobta, mikor meglett a mostani kötvény. Én meg biztos vagyok benne, hogy ez a waberer nem fog semmit csinálni.
Úgyhogy beküldöm az újnak az éves wabard néven futó szerződést, lekérem a rendőrségtől a kártörténetemet, aztán azt küldöm be majd az új biztosítónak..hétfőn előtte még felhívom a waberer/wabardot..de olyan panaszt fogok tenni a pszafnél, mint a huzat. Én meg persze fizessem a röpke 2 órás telefonálgatást.
Kurkumát vateráról tudsz rendelni! A növényt! A gyökerét kell felhasználni, nekem most van folyamatban, érdeklődtem egy kertész ismerősnél, neki is volt már, és azt mondta egyáltalán nem kényes..:)))
A többit majd mindjárt. A biztosítást intézem, telefonálok pont..:D
Nekem is van itthon :D
Egyszer étteremben ettem vele valami öntetet, nagyon finom volt :D azóta én is használom :)))
Az avasodást nem tudom, de az illóolaj párolog, ezért is gyakran csak akkor darálunk, amikor főzünk.
Nem tudom, ismeritek-e, de a múltkori körömpörköltbe tettem szegfűborsot, csak pár szemet szétpattintva. Az kész! Nagyon különleges. Szakember adta a tippet.
Én is ilyen vagyok, pont azért kérdem, mire gondolsz, hátha tudunk itt alkotni valamit. Fűszer és gyógynövény gurunak készülök, külön fűszerkertem van. De azok főként levélfűszerek. Mag a bors, kömény, ánizs, aztán ott vannak a gyökérgumó fűszerek, mint kurkuma, gyömbér...
Mit szeretnél fűszerezni, ki akarsz keverni valami csodát? Engem is érdekel!
Eszembe jutott, amit a kisfiam tappancsával szoktam játszani..szagolgatom és azt mondom: sóóós, borsos, majd összeteszem a két tappancsot és azt mondom: ééés kellőőően pikáns..:))))
Na valami ilyen célt szolgálna a fűszer is.:)))))
Na már..:)))
Hát len, szezám, napra, tök...pl paleo panírt ízesíteni, vagy akár rántottát, zsírt, tepertőkrémet...minden jó lehet vele, amit fűszerezünk..:))) sztem:D
Mi az mi az..hát csinálni akarok egy fűszert magokból..:)))
Ugyanúgy, mint amikor a répát, petrezselmyet, zellert kiszárítjuk és mozsárban porrá törjük, és akkor van bolti helyett házi delikátunk...:))
Na ilyesmit akarok, magokból. Ételekhez. Tuti feldobja.
Én már csak ilyen vagyok....:D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?