Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
jó hír: egy barátnőmet pajzsmirigy-gyanúval kivizsgálták. szerencsére minden rendben van, ennek ellenére (v. nem tudom, hogy fogalmazzak, de értitek :-)) az orvos a peleot ajánlotta neki.
csak haladunk valamerre!
Az útifűmaghéj szokott szerepelni az ilyesmikben, összetartja a hozzávalókat.
Zöldséges lepénykenyereket a kenyeres naplóm elején találsz, ha jól emlékszem.
Rendeltem a hétre paleo ebédet.
Egyik nap kaptam hozzá zöldséglepényt, és nagyon finom volt, de sehol nem találom a receptjét:( Amik fenn vannak azok nem olyanok.
Ebbe a zöldségek olyan vékony szálkásak (zsülien módra) voltak, csak azt nem tudtam kideríteni, hogy mi tartja össze őket, merthogy nem csak a tojás. Valami morzsaféle volt (ha szentségtörő akarnék lenni, akkor durva zsemlemorzsát mondanék, mert az állaga olyan volt) de nem tudom mi lehetett az.
A formája is olyan volt, mint a sima rudfasítnak.
Nincs valami ötletetek?
Amit a neten találtam, ott fött volt a hozzávaló, ez viszont nem
Sütök egy házi májpástétomot, meg natúr szelet lesz ebédre nekem.
Mit főztök a hétvégére?
Olvastam én is.:))) Dehát a paleot már föladta, ahogy látom.:))
A tejföl az nagy mumus nálam is. Meg a sajtok, habár paleo óta csak parmezánt ettem, de amennyit én ennék, azt nem lehet bírni parmezánból anyagilag. Mondjuk azt nem vettem észre, hogy nálam bajt okoztak volna, attól sose dobogott be a szívem. (ez nem mentség, maradok a kevesebb parmezánnál):)).
A tejföl meg..hát olyan isteni krémsajtot csináltam belőle holnapra a ballagásra, hogy azzal egyszerűen nem tudtam nem bűnözni..de legalább paprikára kentem és nem kenyérre..:(
Még holnapra szintén fog készülni egy házi trappista, és nem mondom, hogy nem fogok enni belőle..és próbálok nem ügyet csinálni belőle, mert én annyira a lelkemre veszem az ilyesmit...:D
Mozdulni kéne, mert a kutyát meg vinni kell kozmetikushoz. Aztán meg sütés főzés holnapra. Javarészt paleo kaják lesznek, stefánia és hasonlók..na meg ezek a sajtok..:(
Viszont, ha lehet a zselatin, mint tegnap megtudtam, eskü kikísérletezem cocomasból a krémsajtot..zselatinnal megszilárdítom, és csepegni hagyom egy éjjel, persze sósan..hátha valami átlátszó kifolyna és krémmé varázsolná az egészet..:D
Már szórakoztat, és elrettentő példa mindenkinek, hogy nem szabad csinálni.:)
A tejföl tényleg nem jó, én is nehezen váltam meg tőle.De amint megértettem, hogy mit okoz nálam, azonnal elmúlt az ízületi vállfájásom.Nincs az a tejföl, tejszín a világon, ami megérné, hogy megint úgy szenvedjek.
Igen, ezek azok az ejnyebejnyék, amik arra jók, hogy a nagyobb bajt elkerüljük.
Jól besz@rhataott a faszika is melletted! :D
Igen... felfogni is most kezdem. Minden pillanat rögzítve van az emlékezőkémben. Fotósorozat. És a tehetetlenség lenyomata idebent a fejemben.
ABS nincs, de ha a másik nem fékez, ...tényleg úgy gondolom, nem lehetett jobban csinálni, mint ahogy kijöttem belőle.
...és való igaz, tanulságként kell kezelni, nem is lehet máshogy. Ezért is raktam fel, hátha valamelyikőtök ettől holnap egy hajszállal óvatosabb lesz.
én biztosan...
Ecccerű fizika, föld úton még akkora tapadása sincs a gumiknak, mint betonon. A másik meg, hogy milyen felszereltségű a kocsid, az se mindegy (ABS, vezérlő, ilyen-olyan szabályzók stb.)
De megállni azonnal csak nagyon kis sebességnél lehet max. kb. 10-20 km/h. Nem véletlen, hogy a lakóparkokban 20 km/h a megengedett maximális sebesség, mert az utat használhatják a gyalogosok is, bármikor keresztbe szaladhat egy gyerek, kutya stb.
Próbáld majd ki, ha már kiheverted ezt a kalandot!:)
jót mér, tuti, a régi már több, mint tíz éves volt, még nem is digitális, többször költözött már velem, leesett, stbstb..szóval tuti az nem mért pontosan. Átgondoltam amúgy, hogy akkor viszont nem 40 kiló voltam, hanem 43, és amikor 37-nek mértem magam, abban az idegtépő időszakban, akkor igazából 40 voltam.:)) Szóval így már mindjárt nem olyan gáz belegondolni..:)) Na meg a különbség, hogy akkor az szinte csak izom volt (nagyon könnyű és vékony a csontom), most meg ami van, hát az a lábam kivételével sajna bőr meg háj. De az majd átalakul, mostmár beindultam a tornával egy ideje.
Na meg elaludt a gyerek..úgyhogy ledolgoztam néhány dekát a párommal...:DDDDDDD
Hát földúton a por, vagy ha vizes, akkor a sár, gondolom jócskán változtatnak a féktávokon.
Nekem egy őz miatt volt egyszer totálkár..vagyis szegény őz, de ott hosszabb volt 20 méternél a féknyom, szóval nem úgy mentem, ahogy kellett volna.
Kemény és vízszintes felületre tetted?
Szerintem olyan mindegy, hogy hány kiló vagy, ha nem érzed jól magad a bőrödben és fordítva...
Holnap már jobban leszel többet fog sütni a nap!
Jó, hogy pont én mondom, nekem is rá kell hangolódnom az átváltozásra, mert más nem tudja megcsinálni helyettünk, de valahogy úgy érzem, hogy először meg kell békülnünk a helyzettel, ahhoz, hogy igazán változtatni tudjunk rajta. Ezt a részt mindig átugrottam, talán itt van a kutya elásva.
Nagyon megtörted a kocsit?
Még jó, hogy neked nem lett semmi bajod!
Tulajdonképpen mi történt?
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?