Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ja ezt nem tudtam, nekem mugli barátnőim vannak, az egyetlen aki megért az az, akinek a lánya pocakját sikerült rendbe raknunk valami paleo szerűséggel...
Bakker a többi is megértene, ha megint a lánykori ruhaméreteikben járnának...
Köszi a receptet, csak győzzem valahova elmenteni...
Megfordult a fejemben, hogy a holnapi fészbukosra csinálok egy ilyet, de már nincs vele kedvem bajlódni. Sőt sajnos anyós is csokitorta nélkül marad, nem vagyok már sütögetésre kész állapotban.
Holnap 40-100 fős facebookos paleó találkozó a Városligetben. Csak a rendőrség fel ne oszlasson bennünket... :)
Mert jó fejek..
Az enyémek is azt hiszik magukról, hogy jó fejek még mindig és az én fejemben keletkezett zűrzavar:-(((
A tészta: kb. 12-15 dkg őrölt mandula, 5 dkg őrölt törökmogyoró (dió talán jobb lett volna, de ez volt itthon), csipet só, késhegynyi szódabikarbóna (elhagyható), 1 tojás, vanilia, ízlés szerint xilit vagy eritrit, kb. 5-6 dkg kókuszzsír, hogy puha linzertésztát kapj. Összegyúrtam és kicsit hűtőbe tettem.
Kb. 10 dkg aszalt fügét felkockáztam, leöntöttem és egy kis vízzel összeforraltam pár percig, hogy kicsit megpuhuljon.
A tésztából 20 db golyót formáztam a kezemben, ellapítottam, beletettem egy kevés fügét, ráhajtottam a tésztát, és gombócot formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és egy villával kicsit lenyomkodtam. Kb. 20 percig sütöttem 180 fokos sütőben.
A bort ketten ittuk meg redivel...:)
A fügésnek a recepjét pite sőn publikálni!
Semmi rendőr! :)
De szerintem híztam egy kilót! :D Betoltam vagy hat sütit! Soha nem eszem ilyeneket. És nyamm! És semmi bajom, pedig sütit ettem! :)
Olyan fura volt, Redi kérdezte a kávét, én meg rutinszerűen nekiláttam a finom kérdéssornak, milyen fajta... bla-blaaaa. Aztán eszembe jutott, hogy itt nem kell nekem kérdezősködnöm! Nagyon jó így! :) Igazán lelkes vagyok! :)
Kell bizony!!!!
rendőr???? :D
Kell néha egy ilyen. Komolyan néha úgy élem meg a másságomat, mintha ufo lennék, vagy valami egész más dimenzióban élnék, mint ami itt van. És az a jó ilyen találkozáskor, hogy valóságossá válok! Mert vannak mások is ebben a másik dimenzióban... naaaa, értitek.
Bocsánat, nehezen forog a nyelvem, igazán nem kellett volna az a hatodik kupica! :D A rendőr is azt mondta az úton, mikor hazafelé leszólított! (ez sem igaz, a rendőrt észre sem vettem)
Persze, főleg, ha úgy jössz, mint most! :D
Amúgy van egy + ágyam.
Rólam annyit, hogy szerény kis kuckóm van, de szejetem! :)
Bárót is meg lehet szeretni aztán el is lehet vinni! :D
Utána még toltunk egy kis páleszt és rettenet mód betéptünk! :D
Komolyra fordítva: utána is be nem állt a szánk. :D Ettünk és beszélgettünk, aztán ettünk és beszélgettünk és ettünk és beszélgettünk! :) Aztán még ettünk és beszélgettünk... Meg utána ettünk. Aztán a végén még beszélgettünk is! Reggelig bírtam volna! :)
Egész nyugodtan tedd naplóba a fotót, amin nem vagyunk még annyira berúgva! :D
Nálam tali legközelébb, túracipővel készüljetek, akinek van kedve, mennénk is egy keveset, az időpontot döntsétek el! :)
Addig szaporítok le egy csomó fűszernövényt Nektek! :)
Te aztán gyors vagy! :)
De fura, hogy itt is ugyanaz vagy, akivel ma találkoztam!
Ha tudtam volna, hogy ilyen hamar elrepültök, többet időztem volna Veletek az elején.
Nagyon finom és igazán emlékezetes volt a sütikéd! Itt ketyeg a fejemben még mindig! Nyami! :)
Vizet szerintem szinte bármi jóságból lehet készíteni, pl bodzavirágból, kakukkfűből, gyümölcsökből.
Ja, nem vettem észre de még két üveg víz volt a kocsiban... de kuka vagyok! :D
Igen, Redi, nagy köszönet a befogadásért! :)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?