Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Hát a karfiol amúgy is puffaszt.
És mihez kell a kenyér? A húsokhoz?
Én pl a tepertőkrémet paprikára vagy karalábéra kenem. De ebből lehet a karalábé is puffasztana téged. Akkor szalonnát, tepertőt, ilyesmit almával próbáltad már? Nagyon finom, komolyan, a 7 éves fiam alapból úgy kéri mindig. Májast is lehet almára kenni, de akár retekre is, ilyesmire. Ki kell tapasztalni mely zöldségek puffasztanak. A karfiolt én pl úgy tanultam, hogy ha fedő nélkül főzi az ember, akkor elillannak belőle a puffasztó gázok, legalábbis nagymamám mindig ezt mondta.:)
Akkor a mostani husihoz pl tükörtojást csináltam és sült hagymát, ezt is megszórtam sózott, pirított magokkal.
Én csak akkor csináltam kenyeret, amikor itt nagyon sok szó esett a kacsazsírról..akkor megkívántam, de azóta nem. Kis mennyiségben elvileg biztosan nem árt majd neked sem.
Akkor szoktam ilyen csirkebatyut csinálni, ez már alapból tartalmazza a köretet is. Kiterítek egy fóliát, rá sonka, arra fűszerezett, klopfolt csirkemell, ez megpakolva hagymával, kemény sajttal, megint sonka, arra pesto, akkor bármilyen zöldség ami épp akad a fagyóban, vagy a kertben, meg esetleg még fűszernövények..ezt becsomagolom, 200 fokon megsül egy óra alatt.
Vagy köret lehet még sóska, spenót..habár én ezeket nem szeretem, de te hátha igen, és aki szereti, az jól meg is tudja főzni.
Ha a zöldségeket nem bírod, köret lehet gyümölcs is neked. Vannak ezek a barackos pulyka, barackos diós jércemellek az éttermekben..ilyesmire gondolok, mondjuk több barackkal...most úgyis jön szezonja..vagy meggyszósz...
Ezek közül van vmi jó, amit tudsz hasznosítani?
karfiolból csináltál rizst???? azt meg hogy???
Egy idő után majd rájössz, hogy nem muszáj a köret :D
Rá kellene jönni, hogy miért hat így rád a zöldség. Illetve melyik hat így rád. mert az nem létezik, hogy mindegyik.
de akkor miből csináljak kenyeret? Azt nem tudom elhagyni, mert a nyers salátamix az számomra 2 napig ehető (utánna kifekszem tőle) A wokkos zöldség is igy hat rám.
Sajna, de a húst nem nagyon szeretem, de azért megeszem, de kell hozzá valami "köret"
Most pl, karfiolból csináltam rizst, attól puffadtam fel:(
Szóval ha se gabona, se magliszt, akkor mi?
Én is inkább északi part szerető vagyok. :) A délin gyerekkoromban Lellén (hogy most épp Balaton-, vagy Boglárlelle azt nem tudom) nyaraltam sokat. Akkor nagyon jó volt ott.
De igaz az is volt már néhány éve, hogy az északi parton jártam, de arra emlékszem, hogy már ott is 10 perc gyaloglás (befelé a vízben) után is még alig ért térd fölé a víz. Azt a részt is feltöltötték.
Köszi,nekem ez nagyon drága:-(
Én inkább apartmanba szeretek menni,úgysem vagyunk ott,csak aludni járunk oda.
Csak azért vagyok szomorú,mert így most kezdhetem a főzőcskézést.
Mindegy,hétvégén sütök vagy 2 kiló húst,meg valami tócsnit,süteményt,be a fagyóba és csak kikapdosom reggel,a zöldséget meg útközben meg tudom venni.
Nem szeretk salátázni,megfelel tökéletesen egy-egy paradicsom,paprika,úgy,ahogy van.
Komolyan mondom,hogy én ilyet még nem éreztem,erős szívdobogás érzet,ami hirtelen rámtör,sosem volt még ilyenem,az utóbbi hetekben pedig többször is tapasztaltam.
Ettől annyira megijedtem,hogy meg kellett ennem egy tábla marcipános étcsokit:-)))
azt hiszem be fogom fejezni a harcos étkezést,egyszerűen szenvedek,nem tudok tanulni,nem tudok edzeni,tegnap már olyan szarul voltam este,hogy saját testsűllyal sem tudtam guggolni,amúgy meg álmomból felkelve guggolok 100-at bármikor.
Lazább,de elfoglaltabb napjaimon biztosan így fogok enni,de ezt most nem jó:-(((
SZIASZTOK! EGY ÓRA MÚLVA HAZAMEGYEK. HA VAN MÉG KÉRDÉS A SZOMBATTAL KAPCSOLATBAN, ADDIG ÍRJÁTOK MEG. :-)
SZERETETTEL VÁRLAK BENNETEKET!
Elméletileg (legalább is az "okosok" azt mondják) a geszenyelisz pont úgy viselkedig, mint a hagyományos liszt. Tehát 1-1-be való helyettesítésre a legalkalmasabb.
Viszont barna(barnás?) lesz a sütemény. Mandula lisztből már sütöttem jó piskótát, de az talán nem helyettesíthető 1-1-be. Viszont szép sárga lesz a süti, ahogy a piskótának kell. :)
Szóval jó kisérletezést!
Írd le pontosan, mit ettél az utóbbi 1-2 napban!Biztos rájövünk, mi a baj.
Lehet a cocomas a hunyó, bármi, amit nem szoktál meg.
Állj át pár napig a hagyományos magyar ételekre, csak paleosan elkészítve. Húsleves, pörkölt, sült hús, savanyúval, salátával.Aztán egyesével próbáld ki, mi az, amitől puffadsz.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?