Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Igen, csináltam. halványan 2.csík is megjelent.Voltam dokinál még nem látni semmit. Csak a 19mm-es hártyát. 37.napon vagyok.
Csak ezt hallottam valahol, hogy lehet esetleg más hormon probléma miatt is vastag.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Pajzsmirigy alulműködés gyanús vagyok. Lehet, hogy a méhnyálkahártyám ennek okán 19 mm-es? Lehet baba van, de azt hallottam, hogy hormon probléma miatt előfordul ilyen. Valaki tud erről valamit?
Sziasztok!
Itt vagyok csak dolgozgatok (házimunka):))
A köbekben ám legyen, de én ilyen kifejezetten erre való teákan nem innék. Maradj a sima teáknál mézzel.:))
Az ödéma úgy derült ki, hogy nem tudtam beszélni műtét után. A gégész mondta, hogy lebénultak a hangszalagok és a gégém is, de a sebész azt mondta, hogy nem igaz ez műtéti ödéma. Lázas nem voltam. Ezért kaptam a kórházban szteroidos injekciót, majd ott honra ugyan ezt tablettában. Aztán, hogy a súlyom elkezdett vészesen gyarapodni és holdvilág képem lett, abbahagytam. Elmentem egy másik gégészhez, aki elküldött phoniátriára és felírt antibiotikumot. 3 félét szedtem, mert sokáig ödémás, gyulladt volt bent minden.
Angi, a hangod is alakulgat?
Hogy fogytam le? A gyógyszer+torna+futás+bicajozás. 2 hónap alatt ment le. Most a meleg miatt lusta vagyok, de a héten újra kezdtem. Bízom benne, hogy a maradék is lemegy, bár ez a kevés már nem zavar:)
Lányok Ti is meg fogtok gyógyulni!!!! És majd örömködünk együtt azon is:)))))
Mennyi gyógyszert szedtek?
Igen én is azt hallottam, hogy PM. nélkül az a jó, ha a TSH minimum érték alatt van 20%-al.
Pihengessetek!:)))
Hat meg mindig lebegek,gondoljatok csak bele,mikor az elso mutetem volt,es ahogy az orvosom kozolte hogy rossz hire van szamomra,rakos a pm -em,es ki kell venni a masik felet.Hat gondolhatjatok hogy mit ereztem.
Es mit erzek most hogy 100%-an meggyogyultam,hat szinte a ujj szuletesnapomat unneplem:))
sziasztok hogy vagytok?
Latom mindenki el otthonrol az jo:)
Pusz mindenkinek
Sziasztok! Én is hiszek a kövekben. Csodákat nem kell várni, de biztosan jó hatással vannak!
Aludjatok jól, gyógyuljatok gyorsan!:-)
en apszoludt hiszek ebben nekem is van ilyen karkotom ,jol tetted.
Megyek aludni,szep nap volt a mai boldog:)))
Jo ejd dragak:)Angi
fergu az előbb elfelejtettem: neked, hogy vették észre az ödémát? vmi képalkotó eljárással vagy csak a jelekből következtettek?
a gyulladást gondolom a láz árulta el, nem?
Köszike aranyos vagy!! Alig várom már hogy érezzem azt az érzést amit te is átélhettél még egyszer hála az istennek:):):) csak még azért izgulok:) Vettem zöld teát tegnap és elalvás előtt ittam egy bögrével nagyon jót aludtam:):) Voltam ma egy bioboltban és vettem egy másik fajta teát a neve: LAPACHO tea a hölgy ezt ajánlotta, kimondottan daganatos megbetegedésekre és rosszindulatú elváltozásokra!! egy próbát megér jó sok mézzel készítettem el:):)
És tudom, hogy hülyeségnek is tarthatjátok de vettem egy Jade követ és egy karkötőt amiben gyógykövek vannak!! Lehet hülyének néztek de hiszek az ilyesmiben:):):)
Nah jó éjt csajok holnap jövök!!!!
Puszi mindenkinek!!!
Nem volt a nyirok csomokkal semmi,es az neked sem jelent semmit hogy azok is kint vannak,hidd el te is ugyanugy megkapod a kezelest,es elfelejthetjuk,1 eletre hogy betegek voltunk.
Csak annyi emlekeztet hogy gyogyszert szedunk ,1 eleten at.
Most tornazom,mert kulomben nem ismernek meg a munkahelyemen.:(((MsMonk,tudom hogy en is ugyanigy fogok orulni neked,a te oromodnek,ahogy most te.Puszillak Angi
igen, tegnap voltam varratszedésen (olyan sebész operált, aki fül-orr-gégész is) annyit mondott, hogy nem jártak annak az idegnek a közelében és hogy öblögessek corsodyllal. ha nem múlik, menjek vissza a jövő héten.
nekem is azt mondta az egyik nővér még bent, hogy ilyen elnyomódásról lehet szó; az altató orvos meg azt, hogy 1-2 hét alatt elmúlik.
csak hát már egy hét eltelt és semmi javulás :-(
mondjuk a belső ödéma nekem eszembe sem jutott, és egyik doki sem említette.
ANGI!!!
Nagyon de nagyon örülök, hogy jó híreket kaptál nagyon boldog voltam ahogy olvastam amiket írtál:):) Tiszta szívemből örülök neki, hogy nem találtak semmit:):):)
Annyit had kérdezzek már meg mert szégyenlem magam de elfelejtettem, hogy neked a nyirokcsomókkal volt e baj???? Még egyszer nagyon boldog vagyok hogy jó híreket kaptál és minden rendben van!!! Szeretlek nagyon komolyan és tényleg de jó volt olvasni, hogy minden rendben!!!
Sok ölelés:):)
Arra gondoltam, hogy az intubálástól lehet.
Valami ideget megnyomhattak. ez hasonló lehet, mint sokunknak a belső ödéme. Nekem Medrolall és több féle antibiotikummal tudták csak renbe tenni a műtéti ödémát és a gyulladást.
A B vitamin ideg regeneráló hatású esetleg próbáld ki, bár kicsit hízlal. Gégésznek, vagy más orvosnak mondtad? Ők tudtak valamit mondani rá?
fegu222: a nyelvem fele duzzadt, hosszanti irányban, a jobb oldal. nem csak érzésre: ahogy kinyújtom, majd vízszintesre kiegyenesítem egyértelműen legalább kétszer magasabb (kétszer olyan vastag) a középvonaltól jobbra, a bal oldalhoz képest (emiatt van a pöszeségem-sejpítésem)
hogy rögtön ekkora volt-e nem tudom. pénteki műtét után vasárnap már biztos és azóta sem változik, nem nagyobb, nem kisebb.
nem érzéketlen, érzésre semmi különös, csak néha bizsereg.
Megértelek:) Rajtam is már csak annyi van, de én is elefántnak érzem magam:)
Ha tudsz tornázz kicsit, könnyebben lemegye.
Fegum,igen nekem is ezalatt a masfel het alatt mig nem szedtem 3 kg,azert az nem semmi.
Most azert kapkodok 20 tobbet hatha elvesztem ezt a folos 3kg.Mert nagyon nemerzem magam jol tole,olyan erzesem van mint egy elefant.
Ertem nah nekem ilyen soha nem volt.
Mert mikor a sebesz latott elosszor,mondta hogy ez csak a kestol mulik el,es mar kovetkezo heten mutott.
Sylb, kérdezhetek a nyelvdagadással kapcsolatban?
A nyelved feldagadt, és azóta nem változik? Nem ment lejjebb? vagy nem dagad folyamatosan?
Rögtön ekkora volt?
Biztos, hogy dagadt? Nem csak érzéketlen, mint a fogászaton és ezért dagadtnak érzed?
Sziasztok!
Igen, szintigráfia, ezt én izotópos vizsgálatnak szólítom. A lötyike víz ízű és 1 korty. Semmi kellemetlen nincs a vizsgálatban.
Igen Angi, én is ezt írtam:) A gyógyszertől nem vagyunk fáradtak csak annak hiányától( ha kevés, vagy nem szedjük):)) Igen és a kilók!!! Én műtét után, amíg nem szedtem a gyógyszert 7 kg-ot híztam kb. 3 hét alatt:(, de már 5 lement:)
Én körömvirág krémmel kentem. A kötés levették hétfőn és én már aznap kentem és víz is érte már.
A bőrgyógyászom a dermazix krémet ajánlotta, most az fogom kipróbálni. Engem, mint tudjátok nem a vágás, hanem a dréncső helye zavar:(
Reny. MsMonk, nektek is renbe lesz minden!!!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?