Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

7395. 3437f4b5c3 (válaszként erre: 7394. - 7529edede9)
2010. jan. 25. 20:25

Szia Drága!

Úgy szorítok, ahogy csak lehet. Vigyázz magadra, jelentkezz mielőbb, nagyon várunk vissza!

Millió puszi!

2010. jan. 25. 20:22

Sziasztok,

útra készen állok, mindent bepakoltam, szerdán műtenek, szorítsatok.csak akkor tudok írni ha hazajöttem.

Mindenkinek szép napokat!

2010. jan. 25. 17:12
Igértem, hogy megirom anyu gyógyszereit. Nos, napi 3x1 adagban kapja a Tyrozol-t(10 mg-os) és szintén napi 3x1 agadban a Metoprolol-t(5 mg-os). Hogy mennyire sok ez vagy kevés nem tudom, csak annyit, hogy miután a gyógyszerekkel sikerül beállitania az értékeit utána küldi műtétre.
7392. sunshine2009 (válaszként erre: 7380. - Mangiare)
2010. jan. 25. 17:07

Szióka!

Én is szedtem a cholagol cseppet kisebb-nagyobb eredménnyel, csak nekem borzasztó sok savat csinált, égett össze a torkom tőle.

A teakeverék a következő: 100 gr borsmenta, 10 gr ezerjófű( cickafark), 100 gr katángkóró, 100 gr gyermekláncfű, 60 gr kakukkfű. Ezeket nagyon alaposan össze kell keverni, 2 deciliter vizben leforrázni egy evőkanálnyival, 15 percig állni kell hagyni, majd evés előtt 20 perccel kell meginni. Naponta kétszer kell inni, reggel és este.

Kicsit nagy az adag, megveheted csak a mennyiségek felét, s ha beválik akkor még lehet venni belőlük. Nekem nagyon jó volt, teljesen megszűntette a fejfájásomat, ami a végefele szinte állandósult.Próbáld ki, nem vizhajtó egyik növény sem ezek közül.

A lelki oldalra ajánlani tudom a RHODIOLA ROSEA-t. Csodanövény, és ezt most komolyan mondom.

Puszika.

7391. sunshine2009 (válaszként erre: 7377. - MsMonk)
2010. jan. 25. 16:48

Szia kedves! Sajnálom, hogy igy jártál, de még jó, hogy visszatért a régi hangod.

Irod, hogy két műtéted volt. Miért volt szükség a másodikra? Kérdezem, mert nem igazán vagyok otthon a témában.

7390. alexa7201
2010. jan. 25. 16:13

Sziasztok!

Hát itthon vagyok. 20 nap múlva kell telefonálnom a szövettani miatt, és három hónap múlva vissza kell mennni hormon vizsgálatra.

7389. mangiare (válaszként erre: 7385. - MsMonk)
2010. jan. 25. 15:05
Szia Drága! Hát zajlik az élet látom, de majd csak rendeződik, ebben bízom én is! Ne izgulj a Ca a muszáj, mert ugyi megy ki, a párom is nyomta ezerrel, sőt kaldyumot is.
7388. 3437f4b5c3 (válaszként erre: 7387. - MsMonk)
2010. jan. 25. 14:39
Akkor hívd fel őket, és kérdezz rá a többi eredményre, amit most nem látsz. Baj nem lehet belőle ha telefonálsz. Meg amúgy is akkora a fejetlenség, hogy nekünk kell résen lennünk.
7387. MsMonk (válaszként erre: 7386. - 3437f4b5c3)
2010. jan. 25. 13:41

szia!

de jó is lenne:)

CSak az a furcsa, hogy egy csomó eredmény nincs rajta ami eddig volt és ugye most nekem a második kapszula kérdése állt fent és mikor voltam azt mondta fel kell hívnom Pécset akkor most mit csináljak?

7386. 3437f4b5c3 (válaszként erre: 7384. - MsMonk)
2010. jan. 25. 13:36

Szia Drágám, ne idegeskedj!

Ha azt írta rá április 22. kontroll, akkor az azt jelenti semmi probléma nincs, minden a legjobb irányba halad.

Puszillak, csak semmi pánik!

7385. MsMonk (válaszként erre: 7382. - Mangiare)
2010. jan. 25. 13:29

nem tűntem le drága csak nagyon elvagyok havazva..ráadásul a meglévő bajok csak fokozodttak a hétvégén a családom úgy döntött hogy eladjuk a szülői házat anya elköltözik Pestre új életet kezd a tesóim szanszét apukám sose volt...elkezdtünk pakolni a házból...szóval...

nagyon összecsapott minden a melóhelyemen hajtás anyósom lábáról végre lejött a gipsz de még sokat kell feküdnie....

áhhhh most meg ez a véreredmény is felmérgelt!!

7384. MsMonk
2010. jan. 25. 13:27

Sziasztok!

képzeljétek most ebédidőben hazamnentem és ott várt a levél....

nem volt rajta még TSH sem sem semmi anti csak FT4 de az jó meg kalcimu szint meg olyan valamik amik eddig nem...nem értem majd eset kiírom, hogy miket küldött és annyit írt rá hogy a calcimot emeljem tovább már napi 6 szemet kell vennem és ápr.22-én kontroll...

nem értem komolyan!

holnap rendel holnap fel is hívom!

tiszta ideg vagyok!

7383. MsMonk (válaszként erre: 7379. - E76e8f01ad)
2010. jan. 25. 10:29

Szia drágm!!!

Várom a véreredményt attól függ minden napokban kell megkapnom után kell telefonálnom az eredménnyel Pécsre!!

izgulok!

Te meg menj orvoshoz mert tényleg sokszor fulladsz!!

vigyázz magadra!!

puszi

7382. mangiare (válaszként erre: 7377. - MsMonk)
2010. jan. 25. 08:31
HOgy vagy Ms monk? A MÚltkor nem látttalak itt már azt hittme eltűntél:-)))))
7381. mangiare
2010. jan. 25. 08:30

uh, most látom, bocsi ha sokat írtam, de ez már valószínű csak azt jelzi hogyjobban vagyok vmivel:-)))))

írjatok ....

7380. mangiare (válaszként erre: 7365. - Sunshine2009)
2010. jan. 25. 08:29

Szia!

évekóta tart már, desoha sme találnak semmit (szerencsére az (UH.n)bármsot azt mondtákzsíros a májam, na igen valószínű a gygóyszerektől, mert nem is eszem úgy. Anno azt mondták hogy funkcionális zavara háziorvosok, szedjen rovacolt vagy pancreoflatet, vagy újabban colagol cseppet, viszont aznagyon jó, de nem az én problémámra, ha vki beeszik. Szóval szór szeirntmikor az embernek korog a gyomra, szinte forr. Valószínű hogy túltermel olyankor és sok az epesav. Erre isvan állítóalg lucerna kapszola, sőt csajszikák jó lúgosító. Na de még nem vettem, mert annyi francot vettemmár hogy lassan csak fölöslegesen. Egy ideig jó volt talán a borsmenta tea, de gyakorlatilag nekem sem segít semmi, és úgy vezsme észre hogy a gyógyszerek meg fokozzák, pedig csak 3 fajtát szedek ami az orvos szerint nem sok csak nekem! életemben egyszer szedtem vérnyomscsökkentőt fogamzásgátlómiatt de 5hónap után visszaállt minden, mire rájöttem hogy nem e azokozza. az embernek önmagát kell gygóyítania, Igaz a nagy okosok aztmondják, hogy mindent saját magadnak kreálsz.

És mi ez a teakeverék? Háziorvosom is ajánlott eg yjókis vízhajtó keveréket,mondanom sme kell hogyminden ásványi anyagot kihajtott belőlem, másnap reggel majdnem leestem a székről.

Figyu, köszönöm aranyos vagy, lelkileg egészen a szédülős tünetekig jól voltam, bár a vényomás emelkedések miatt, amit ugyi valószínű a pm okozott már azt mondtam hogy nem bírom tovább 5hónpig egy óceánjáró fedélzetén lenni +állandó rosszullétek nem kis akarat kell.De most valóban nem tudom hogy a pszichés dolgok külön állóak voltak- e ( nem voltam abszolut lehangolt stb, depi tesztis negatív, mégis van állítóalgosan szorongás) így eldöntötem amig nem leszek jobban addig szedem, aztán csökkentem.

De ha jól láttam másnakis voltak remegős tünetei, ami ugyancsak pm alulműködés, ere a psziché megemelte a xanaxomat, ami persze átlag dózis. Egyszóval még jó hogy túlságosan nem kezeltek nagyon félre.Az endokrin szerint hagyja abba, hát mondom rögtön nem lehet, azt mondja kkor szedje egy hétig,,,hát kicsit jótnevettem, pedig majd leestem a székről odabent.

igen elfoglatság, egy bizti hogy elég sokat foglalkoztam ezzel, mert hát ki a franc gondolta volna hogy énis pm es leszek mint a párom. Anapokban mondtma is nem hiába léptem be a fórumba miatta:-)))))Bár látjátok ez us elfoglaltság meg hogy egymásnak próbálunk segíteni.Ilyenkor nem is érzem olyna nagyon a liftezést.

puszi mindenkinek.

7379. e76e8f01ad (válaszként erre: 7377. - MsMonk)
2010. jan. 24. 23:32

szia Dragam

mikor tudod meg hogy kapsz e kapszulat?Szeretlek puszi.Vigyazz magadra.

2010. jan. 24. 21:02

Sziasztok Kedveseim!

Alexa, nagyon örülök, hogy minden jól végződött, pláne, hogy a műtét óta megkönnyebültél nyelés szempontjából.

Nálunk egész hétvége mozgalmas volt, hol hozzánk jöttek 1-2 órára, és egész nap lett belőle, amit nem bánok, hol mi mentünk vendégségbe.

rbarsokám, Németeknél az a szokás, hogy a műtét előtti bátorító koktélt tabletta formájában nyeletik le az emberrel, egy kortynyi vízzel.Műtét előtt én is lenyeltem, és nem okozott gondot.

Iriszkém mikor is leszel pontosan 1 éves? Majd szeretnék képet látni a nyakadról én is. Biztosan szép, mert mindig is annak láttam, a nagysága ellenére is.:-)

kedves nagyon pozitív, mi van veled? Régen láttalak itt.

Millió puszi!

7377. MsMonk (válaszként erre: 7364. - Sunshine2009)
2010. jan. 24. 20:24

Szia!

Sajnos én azok egyike vagyok akik ilyen panaszról tudnak beszámolót tartani:)

nekem a műtét után(4órás volt az első) nem volt hangom egyáltalán vagy három hónapig csak suttogtam. aztán folyamatosan kezdett erősödni majd egyre mélyebb és rekedtebb lett volt hogy megsem szólaltam olyan mély volt:)Most ez elmúlt egy hónapban meg táltosodott a hangom szinte már csak egy hajszál választ el és újra a régi a hangom...mostmár simán beszélek rendesen vezsek levegőt kicsit még olyan Liptais:) de mondjuk nekem előtte is rekedtes és mélyebb volt szóval már tényleg mindjárt a régi!

két műtétem is volt ez is rátesz egy lapáttal és az első 4 a második 2 órás!

De ez tényleg pár százalékban fordul elő de akiket ismerek és elment nekik a hangjuk mindenkinek visszajött vagy folyamatosan javul!

Tudok nagyon sok olyat is aki műtét után simán beszélt minden gond nélkül és semmi baj nem volt!

De olyat még nem hallottam hogy ha lett is rekedtség ne jött volna vissza!:)

7376. tünkány (válaszként erre: 7370. - Alexa7201)
2010. jan. 24. 13:56
Hajrá, ügyes vagy! Puszi!
7375. tünkány (válaszként erre: 7367. - E76e8f01ad)
2010. jan. 24. 13:55

Remélem, gyorsan kiderítik, hogy mi ez, és kapsz rá valamit!

Ölellek!

7374. alexa7201 (válaszként erre: 7371. - 7529edede9)
2010. jan. 24. 11:57
Nálunk reggel még mindenki bevehette a gyógyszerét egy korty vízzel
7373. mamuci55 (válaszként erre: 7371. - 7529edede9)
2010. jan. 24. 10:31

Szia!Nálam előfordul,hogy reggel annyira fáj a fejem,és alig várom,hogy megigyam a kávét.

Ilyenkor nem veszem be a hormon tablettát.Vagy ha nem alszom itthon akkor elfejtem elvinni,és akkor is kimarad.Még nem vettem észre ,hogy bármit is okozna.De azért majd kérdezd meg,én is kíváncsi vagyok,hogy nem ártok e magamnak.

7372. Panni58 (válaszként erre: 7371. - 7529edede9)
2010. jan. 24. 10:29

Szia!

Nálunk a kórházban az állandó gyógyszereket be lehetett venni egy pici vízzel. De azért kérdezd meg inkább.

Sok szerencsét! :)

2010. jan. 24. 10:27
Szerintetek mi lesz ha egy nap kihagyom a hormontablettákat, meg fogom érezni aznap a hiányát?Azért kérdezem mert műtét előtt éjféltől már nem ihatok vagy az a pici víz amivel beveszem még belefér?Mondjuk rákérdezek a kórházban de ti, hogy gondoljátok ezt?
7370. alexa7201 (válaszként erre: 7364. - Sunshine2009)
2010. jan. 24. 09:18

Szia!

Nekem műtét után olyan hangom volt mint egy bárénekesnőnek. Most már visszajött az eredeti hangom.

Lányok köszönöm, hogy velem voltatok. Holnap húzok haza. Majd csak a szövettanira jövök vissza.

Nagyon szerencsés voltam.A műtét utáni napon már hamburgert ettem. Én a műtét óta tudok igazán nyelni. Nagyon élvezem. Fájdalom csillapítót már tegnap sem mertek adni, mert már mindenre allergiás lettem.

Otthonról majd rakok fel képet.

Puszi mindenkinek

7369. 7529edede9 (válaszként erre: 7364. - Sunshine2009)
2010. jan. 24. 08:14

Szia,

nekem nem volt semmi gond a hangommal, nem voltam rekedt, nagy százalékban nem jellemző ez a műtétre viszont vannak itt azért lányok akiknél ez nem igaz és sokáig gond volt/van a hangjukkal, majd ők megírják az ellenpéldát.

7368. 7529edede9 (válaszként erre: 7367. - E76e8f01ad)
2010. jan. 24. 08:12
Szia Drágám, legyél erőszakos mert te sokat panaszkodsz fulladásra, mindenképp utána kell járni mi okozza.Pusza
2010. jan. 23. 22:38

Dragak

Surun fulladok,es alltalaban hajnalban jon ram.Mondtam a dokinak,es csinalnak 1 vizsgalatot,mert a doki azt mondta hogy aszma,de en tudom hogy nem az.PffPusz mindenkinek Angi

7366. e76e8f01ad (válaszként erre: 7356. - Alexa7201)
2010. jan. 23. 22:34

Sziasztok dragak

Alex jo latni hogy minden oksa,ugyi voltal,orulok neki.Kivanok gyors gyogyulast.Puszi Angi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook