Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Köhécselek, de most voltam náthás, tehát ezt elfogadhatónak tekintem.
A lebenyekhez nem nyúltak, csak középről vették ki a göböt.
Mindíg tökéletes volt az eredményem.
Most meg, hullik a hajam, remegek mint a nyárfalevél, egy nap minimum ötször járok wc-re, minden nap fejfájásom van, szédülök, a minimum pulzusom 83 és innen csak feljebb megy. Állanadóan aludnék.
Nem akartam ezekről tudomást venni, mert dolgozom mint a hülye, de most egy kicsit besokalltam.
P.m. túlműködés előtt szabályos volt a ciklusom, és elég kellemetlen mindig úgy elmenni WC-re, h hátha megjött, és csalódva kijönni, mert semmi. Ennyit még sosem késett, de azzal biztatom magam, h fiatal v.ok, egészséges, előttünk az élet, és min. még 2 gyerek :)csak legyek túl ezen a fránya túlműködésen. Én tudom, h minden jó lesz, mert jónak kell lennie, minden fejben dől el.
Mellesleg idegileg kezdek jobban lenni, már csak akkor v.ok rosszul, ha bemegyek apámhoz a kórházba és meglátom. Idegileg megvisel, és ahelyett h fognám a kezét és biztatnám belesüppedek és székbe és hányni akarok. Próbálok mégis erőt venni magamon.
Sziasztok Lányok!
Alexa, neked a pm-hez nem is nyúltak hozzá, ugye? És előtte nem működtélse túl, se alul. Vajon mitől indulhatott be a pm-ed?
Igen, ezek tipikus túlműködős tünetek.
Sziasztok!
Meglett a véreredményem. Annyit mondott a doki, hogy jövő pénteken újra leveszik a vért, mert alacsony a tsh.
Nekem a műtétig mindíg rendben volt.
Szerintetek a remegés, fulladás lehet ennek a tünete?
Megtörténhet, h végleg elmarad???????
Most mit tehetek?
?????
:(
Ja ja, sakkozik az igazgató! Ráadásul a lánya helyére kerültem, ami őszintén szólva durván etikátlan, ugyanis nem alkalmazhatná. Érdekes. Na mindegy. Lényeg, hogy jön vissza két gyeses. De az a poén, hogy nem én vagyok egyiknek a helyén sem!!! Meg nem értem, hogy egy tanító végzettségű mért van előnyben a tanárral... Ki....ás azokkal szemben akik rendesen dolgoznak, mert hogy nálunk van olyan emberke is, akivel nem lehet együtt dolgozni, hibázik, késik, reklamál stb. DE nem lehet kirúgni, mert határozatlannal van. Itt tart a magyar munkaerő, ezért nincs állása a fiataloknak, mert ilyen nyomiktól nem lehet megszabadulni. Ő azért sír, hogy minél kevesebbet kelljen dolgozni, én meg azért, hogy legyen miből elkezdenem az életem és dolgozhassak!!!!
Még annyi az aggályom, hogy mivel egy év a minimum várakozási idő, és ha én mondjuk augusztusban abbahagyom, mert legtöbben fél évet mondanak, akkor ugye más védekezést kell keresni. Nos, ez egyértelmű, de mi van ha történik valami baleset véletlen....? Na majd felhívom a dokit.... Jobb lenne, persze minél előbb abbahagyni, hogy teljesen kitisztuljon a szervezetem.
Befektetik arra a napra amikor kapja,másnap délelőtt jöhet haza. Eddig szerencsére nem volt komoly mellékhatás,2 nap múlva vannak izomgörcsei "csak". Bár ahogy mesélte az egyik szobatársa neki az első 3 kezelés meg sem kottyant,a negyedik után volt rosszul.. :(
Nincs "használható" rokon a közelben.Tesómék pesten laknak és náluk is kicsi a gyerek,most lesz 2 éves.
A páromnak kellesz szabit kivennie,de nem tudom hogyan fog menni,mert így is alig akarják hazaengedni őket. Kevés az ember.
Nálunk van olyan, akinek hetedik éve újítgatják a szerződését... ez persze törvényellenes... de roppant kényelmes a munkáltatónak...
Sziasztok! Mindenkinek jobbulást! Puszi!
Kórházban nem fogsz sok időt tölteni, legalábbis többnyire így van. De 100%-os elég sokáig nem leszel:( Nem emelhetsz és azért szükséged lesz pihenésre, ami pici gyerek mellett nagyon nehéz. 5-6 hét mire emelhetsz. Elég fitt voltam műtét után, de cipekedést kihagytam.
Anyukád is kiesik min. 2 napra a kemó miatt, bár nem tudom hogy kapja. Anyu csak 1-2 órát volt benn, amíg megkapta, de utána 2 napig nagyon rosszul volt. Ebből indulok ki:(
Nem vagy könnyű helyzetben. Nincs testvér, unokatestvér aki segíthetne?
Iskolákba mindenkit 1 évre vesznek fel. 2 okból. Egyrészt év közben senkit nem rúgnak, mert ugye máshol 3 hónap a próbaidő. Ahhoz nagyon súlyos bűnt kell elkövetni, hogy 3 hónap után repüljön valaki.
A másik pedig, hogy így júniusban lejár a szerződés és így nyárra nem kell fizetést adni, csak szabadságot kifizetni, de azt is megoldják úgy, hogy utolsó hetekben nem kell bejárni dolgozni.
Ha valaki helyett van előfordul hogy 2-3 éves a szerződés, de ritka.
Ha valaki "beválik" akkor megtörténik a határozatlan időre szóló kinevezés.
Egész nap ezen agyalok,hogy mikor kellene műttetni. Viszont nem is olyan egyszerű ezt megszervezni. Mert az egy dolog,hogy a kisfiam még cicizik... Jelenleg édesanyámmal élünk hárman. A párom kint dolgozik Németországban ahonnan általában 3 havonta jön haza néhány napra. Ez nem is lenne gond,mert ugye ott van Anyu. Viszont ő meg 3 hetente jár kemóra. Ma kapta a 3.kezelést,még van 3 aztán petCT,majd műtét,majd megint kemó. A kisfiam pedig "két emberes" gyerek.
Szóval össze kell ülni a kupaktanácsnak és megvitatni hogyan tudjuk ezt összehozni.
Igen, én is úgy tudom, hogy legalább 3-6 hónappal baba vállalás előtt abba kell hagyni a gyógyszert, de ne aggódj a kicsit hosszúnak tűnő idő miatt, hamar el fog telni:)))
Nem kötnek új szerződést veled?
Igen, úgy hallottam, hogy 3-6 hónappal a baba vállalás előtt abba kell hagyni a gyógyszer szedést. Remélem nem aggódsz az 1 éven! Ennyi idő kell a felkészülésre:)))
És nem kötnek új szerződést veled?
Nagyon ügyes vagy:))) Én majd csak április, másjus környékén megyek fogdokihoz.
Örülök a baba dolognak is. Kicsit megijedtem, hogy nem is lehet neked már.
Sziasztok Lányok!
Ezt nem hiszem el!!!! Amikor rányomtam a ment gombra eltűnt minden. Kezdhetem újra az írást....
Kittike, már írtam, de remélem nem untatok senkit. Nekem kivették majdnem az egészet. Valamennyit hagytak bent, de nem tudom mekkorát, amit kivettek:
bal: 5,5*3*2 CM, jobb: 8*4,5*2,5 CM. Nagy betűvel írom a CM-et, mert sokáig azt hittem, hogy MM, amióta rájöttem, hogy nem, csak hülledezek, hogy fért el a nyakamban??? A havidra figyelj! Nagyon fiatal vagy még, nehogy végleg elmaradjon, mint nekem. 37 éves koromban volt utoljára, és előtte már 4-5 éven át kimaradozott. A nőgyógyász azt mondta, hogy korai menopuza, de kiderült, hogy a pm. okozza.
Levianyu, a struma nodosa pusztán annyit jelent, hogy göbös, megnagyobbodott pm. Félelmetes neve ellenére csak akkor veszélyes, ha elhanyagoljuk! Tehát mielőbb műtét!!! Nekem fültől fülig elvágták a torkomat. Régen azt mondtam mindig, hogy sosem vagdoshatnak össze, és nem vehetnek ki belőlem semmit, mert nekem mindenre szükségem van, ami bennem van. Aztán a rosszullétek meggyőztek az ellenkezőjéről:))
PM miatt is késhet. Túlműködőknek van ritkábban úgy tudom. Idegeskedés sem tesz jót. Sajnos TSH bekavar a nemi hormonok működésébe:(
Jobb lebenyem nekem is kb. akkora, mint neked. Nem mondták, hogy nagy lenne, de UH-s orvos botrányos volt, háziorvosnál meg nem voltam azóta. Bal lebenyem 2cm-rel kisebb, annyit szedtek ki.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?