Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Na, megjártam a dokim. Persze ahogy írtam, az endokrinológusom szabin van, nem értem utol, de magánrendelése keddenként van, kérdeztem a kórházban, hogy tudnak- e róla valamit, de nem tudtak.
Elmentem a körzteimhez, aki bőrgyógyász. Egyből rávágta, hogy herpesz (a latin nevére nem emlékszem, de nem az a herpesz vírus ami az ajakherpeszt okozza). Adott gyógyszert meg egy kencét. Soha nem volt ilyesmim, ajakherpeszem volt, de nem sokszor, semmi más! Azt mondta még, hoyg egyértelmű eset, úgy néz ki amilyennek meg van írva. Szerinte legyengült az immunrendszerem és emiatt jött ez, habár nem vagyok beteg, sőt, beteg ember közelében sem voltam. Nem akarom megkérdőjelezni amit mondott, mert jó orvosnak tartom. :-)
Még előtte megtaláltam egy mobilszámot, ami az endokr. dokimé, felhívtam de nem vette fel. Míg a körzetinél voltam hívott, úgyhogy visszahívtam később, megbeszéltük, hogy este menjek a rendelésre, úgyhogy ez még hátravan. Habár a körzetimet ismerve nem tévedett, de így már nem akartam visszamondani.
Kiírt egy hétre, jövő héten kell visszamennem még kontrollra.
Amúgy még mindig fáj és ronda, nagyon :-(
Ha az endokrin.dokim azt mondja, este beveszem újra a gyógyszerem is, mert tegnap este óta nem vettem be.
Hát enniy, este még írok, hogy mi volt a pm rendelésen.
sziasztok
szeretnék érdeklődni, hogy vérvételem volt, s 1.41 lett a TSH-m, határérték közt van, ez most akkor jó?
Sziasztok!
Csillag várjuk, hogy mit mondott a doki!!!
Igen 16 kg ot hízott és tartja azóta is
Mi ennek örülünk mert írtó sovány volt
Elég az 50 mg os gyógyszer is sőt ha nem szedi akkor is csak épp a határon van a tsh-ja
Köszi én jól vagyok:)
Hízott valamennyit? Mennyi az a kis alulműködés?
Szia!
Jól van kicsit alulműködik 50 mg l-thiroxint szed , de a műtét óta dolgozik és ez nekünk nagy szó mert azelőtt szegény nem sokat tudott állandóan táppénzen volt
Az gyógyszerallergia is akkor volt még régebben
Veletek mizújs?
Szia:)
Minden rendben? Férjed, hogy van?
:)))
Szia!
Ha tényleg a propicilre vagy allergiás nem mástól jött ki
Altivát kell szedned vagy valami Fexofenadine hatóanyagú gyógyszert többféle is van
Párom is allergiás lett a gyógyszerétől sajnos
De lehet nem is attól van bár jellemző a gyógyszerallergiára hogy ha telítődik a szervezet akkor jön ki nem feltétlenül azonnal ,akár egy hónap is eltelhet
Jobb lesz ha én is beszerzek ilyesmiket... nálam ami midnig van: herpesztapasz, c- vitamin, rhinospray plus és fenistil. Holnapig már kibírom, de doki után első lesz a gyógyszertár ahol veszek kalcium pezsgótablettát legalább. :-/
Majd megírom mit mondtak és nagyon köszi a segítséget :-)
Jó éjt mindenkinek!
Nálam calcium kötelező darab. Ehhez jön még nurofen, paxirasol, orrspray:(
Magne B6 lesz a következő, amit tartanom kell itthon:(
:)))) Már megbántam, hogy nem az lettem:)))
Esetleg még fenistil.
"Akkor igyál te is!"---> :-DDDD
Az ápolócsaj is mondta, hogy igyak azt, de nincs itthon. Akkor nem veszem be ma este meg holnap reggel sem :-)
Én sem szedném be!
Nem baj, ha kimarad a gyógyszer. Tudod a pm gyógyszereknek be kell épülniük, ami ne azonnal történik be, igy a kiürülés is ilyen.
Szerintem innod kellene kalciumot!
Pontosan ilyen véleményekre gondoltam, amikor kérdeztem, hogy "szerintetek?" :-) Köszi Anny :-)
Az a gondom, hogy mi van akkor, ha mégsem gyógyszerallergia miatt van? Akkor nem gond, ha kihagyom a ma estit meg a holnap reggelit? (A déli már nem téma, mert ennek délelőtt utánajárok)
Dehogy fárad ki:)
Az enyém csak nőtt és nőtt. kb 30 normál méretű pm kijött volna belőle. A háziorvosom mindig mondta, hogy a pm-em küzd a működés visszafogása miatt:)
Láttad a képemet, ugye? Nekem is látszott már, de ezt csak utólag látom. Én azt sem láttam, hogy a nyakam karcsúbb lett a műtét után:)
folyt, véletlenül elküldtem:
szóval azt is mondta, hogy előbb- utóbb "kifáradna" a pm- em és akkor ugyanúgy nem működne mintha műtét során kiveszik, csak nekem már látszik is a nyakamon, ezért nem várunk tovább.
Az jó hír, h műtét után inkább túl kell működnünk egy kicsit mint alul, mert a túlműködős tünetek azért bejövősebbek :-D
Amúgy az én orvosom azt
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?