Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Napsütéses szép jó reggelt mindenkinek!
Hát, lányok, gondolhatjátok, hogy két méterrel a föld felett járok :)))
Eandi, egy kicsit azért csal a kép, mert telibevakuztam magam, a vaku meg jól "vasal" :)
Írisz, remélem, meggyógyulsz hamar!
Rosszcsillag, hogy vagy?
Szép jó reggelt Lányok!
Remélem mindenki jól van:-)
Sziasztok!
Bundásbogár, ez tényleg nagyon szép! Én is mondtam az orvosnak hol vágjon, mert azt gondoltam, hogy ott talán lesz ránc, de még mindig nincs. Ennek örüljek, ugye?
Herpesz-hormon? Nem hiszem, hogy van összefüggés. Én nagyon béna vagyok és a hormon mellett is van sokszor herpeszem. nem nagyok, de van. Azt vettem észre, hogy a munkahelyi pohártól lesz, ha nem mosom el.
Voltam orvosnál. Megyek holnap nyaki UH-ra, remélem fogadnak. Nem tudja eldönteni a dokim, hogy nyirokmirigy, vagy nyálmirigy gyulladás e. Megint jön az amoxicilin. Régen allergiás voltam a penicilinre, de mostanában semmi bajom tőlük:)
Vicus, nekem sosem duzzadt meg a nyirokmirigyem, meg ilyenek. Képzeljétek el, hogy olyan fura az egész. Baloldalt fáj a nyakam áll alatt. De főleg csal mozgásra, de olyan szinten, hogy hasogat a fülem és a fejem is.
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van! Irisz olvasom, hogy megduzzadtak a nyirokcsomók, ne idegeskedj, mert (igaz engem nem műtöttek) de nekem mindig dagadt. Hol az egyik oldalon, hol a másikon!
Csillag a piával vigyázz is, ha Tegretolt szedsz:DDD és próbáld magad lefoglalni:)Kis pihenés nem árt, kicsit relaxálj:) stb:) Jó ám, hidd el:)
Szia!
Csúcsszuperül :) Ma agility akadályokat festettünk a kutyasuliban és ebből kifolyólag már vezettem is :)
Varratszedés nincs, nekem kapcsoztak, amit másnap ki is szedtek. A kiszedés után szellőző ragtapaszt tettek a a sebre, amit 6 nap múlva szedtem le.
Mindjárt áttöltöm a gépre a képeket és megmutatom, most milyen (kb. fél, max. egy óra).
Feljebb vágott a doki, mint az eddig látott képeken, ráadásul ráncmentén, ha szerencsém van, tényleg nem is fog látszani, mert eltűnik a redők között.
A szövettani eredményeket a kontrollra ígérte a doki, az még két hét. Akkor lesz az első vérvétel is...
Szia!
Hogy vagy?Mikor szednek varratot?Csináltak szövettant is?
Sziasztok!
Szerintetek van összefüggés a pm és a herpesz között?Amióta szedem a gyógyszert a pm-re,azóta nem volt herpeszem.Pedig előtte hetente jött ki és borzalmasan nagyok voltak és iszonyat fájdalmasak.
Hello!
Nekem rendszeresen volt herpeszem,és olyankor középen kő keményre dagadt az állam alatti nyirokcsomó.Szinte a nyakamat sem tudtam kiegyenesíteni,úgy húzódott.
Szia!
Szerintem ne sportolj egy darabig,mert ezek a kiütések megsokszorozódhatnak,ha megizzadsz.Lehet,hogy kijön még egy rakat,gondolom ezt nem szeretnéd.
sajnos a kiütéses betegségeknél ezért kell általában pihenni.
Gyógyulj meg minél hamarabb!!!
Ez komoly?? Pedig ne röhögjetek és ne nézzetek hülyének, de éppen arra gondoltam, h ma elmegyek futni, vagy legalábbis amit csinálni bírok, kocogni, sétálni, vagy majd meglátom... nagoyn nem bírom ezt a punnyadást. :-( Utálom, hozzá vagyok szokva a sporthoz és ma már nem fáj úgy mint tegnap, meg azelőtt. Több, mint 1 hete nem tudtam semmit sportolni, mert akkor jobban fájt a nyakam, karom, csak akkor még nem tudtam, h ettől.
Na, akkor nézek valami filmet... Brooklyn mélyén hónapok óta várat magára. :-/
Amúgy éjjel már tudtam aludni, igaz, hogy olyan fáradt voltam a több napos nem alvás miatt, hogy 23h- kor már csukódtak le a szemeim :-) Csak egyszer ébredtem fel, akkor belenyilallt a fájdalom a nyakamba, mellkasomba, de aztán aludtam tovább reggelig :-)
Mindenkinek köszi a tanácsokat :-)
Nem is szabad! Egyenletes melegben kell lenni, és lehetőleg nem mozogni, mert ezek a sebek a test belseje felé is vannak, vagyis ha mozogsz, akkor azok a gennyes sebek beszakadhatnak. Olyanok ezek a sebek, mint a jéghegy, a kisebb rész látszik belőle!
Nekem a tüdőmnél volt, nem elég, hogy mennyire fájdalmas volt, még arra is kellett figyelni, nehogy tüdőgyulladást is kapjak.
Biztosan a megfázás miatt. Nekem is nagyon megduzzadtak a jobb oldali nyirokcsomóim, mert ugye dolgoznak ezerrel... Azt is észrevettem, ahogy idősödöm egyre határozottabban érzem amiokr beteg vagyok, h dagadnak (és fájnak) a nyirokcsomóim.
De ha jobban megnyugtat, menj el orvoshoz.
Én is pont ezt olvastam. Az övsömörtől nem lesz senki bárányhimlős, csak aki még nem volt. Aki volt bárányhimlős, annak lehet övsömöre (de, hogy mitől..???). Szóval én csak azt fertőzhetem meg, aki még nem volt bárányhimlős. Másokra veszélytelen vagyok.
Nem, mintha olyan nagyon sokat mászkálnék így. :-/
Nyugi! Biztos a megfázástól! Lányomnak időnként úgy bedagadnak a nyirokcsomói, mintha mumpszos lenne, aztán elmúlik.
Szép napot Nektek! :)
Sziasztok!
Lányok, ugye ennyi idővel a műtét után nem lehet bajom????? Két hete a jobb oldali áll alatti nyirokmirigyem volt megdagadva, nagyon fájt. A doki azt mondta, hogy a megfázásból maradt vissza, így adott antibotikumot. Tegnap este pedig el kezdett fájni a baloldali. Mára már nagyon fáj és rendesen meg van duzzadva. Ugye nem lehet más csak a megfázás??????
Aki még nem volt bárányhimlős, az bárányhimlős lesz, ha megkapja. Aki volt az övsömörös lehet.
A bárányhimlőstől nem lehet övsömört kapni, de az övsömöröstől kaphatunk bárányhimlőt, mert mindkettőt ugyanaz a virus okozza.
A műtét miatt nem fog :) Ha nem kell ásítani/köhögni/tüsszenteni, észre sem fogod venni!
Legalábbis nekem tiszta Hawaii az itthonlét, úgyhogy sikerült rávennem a dokit, hogy hétfőn mehessek már dolgozni :)
Holnap tényleg lefényképezem a sebet, nagyon szép, szerintem nem is fog látszani :)
jaj, mi az, hogy felnőttkori bárányhimlő?
Én 25 évesen estem át rajta, 39,5-ös lázzal, kiütésekkel, de nem kellett semmilyen gyógyszert szednem. De gyerekkorban nem voltam bárányhimlős. Igaz, a doki csak vakargatta a fejét, aztán az asszisztenső (és anyám is) egyből tudta, mi a helyzet :)
Az igaz, hogy a sömörhöz hasonló vírus okozza. A nagymamámnak sömöre volt (az a fájdalmas, pörsenéses), pont a vele való találkozás után három héttel jelentek meg rajtam az első kiütések.
De ez csak az egyik oka a sömörnek, a másik oka a kimerültség, stresszes állapot. A sömör esetében az idegvégződések gyulladtak (azt hiszem, vagy túlingereltek), azért is olyan fájdalmas :(
Remélem, mielőbb meggyógyulsz, mert ez nagyon nem jó most :( Szorítok neked!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?