Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Így van.Mármint, hogy nem kell külön beutaló.
De ha koleszterin és vc. ügyben is vesznek vért akkor ne egyél !!!! És inni is csak vizet (cukormentes folyadékot) igyál.
Köszi a gyors választ. Én is úgy emlékeztem, csak a honlapon az van írva, hogy vérvétel 8-9 között. Aszittem a korai időpont nem engedi, meg hogy néznek koleszterint és vércukrot is. ezek szerint nem.
És még egy kérdés: ha az van írva, hogy előjegyzés nélkül, akkor ugye nem kell időpontot kérnem (beutaló gondolom a fél évvel ezelőtti papír, amire rá van írva 6 hónap múlva hormonvizsg.)?
Üdv!
A féléves esedékes hormonvizsgálat (vérvétel)előtt lehet enni-inni? Nem emlékszem rá és nehogy hiába menjek oda.
A szerdán műtöttnek hajrá (Dina+)! Unalom ellen is vigyél valamit, vagy lehet elmélkedni is...
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy nincs semmi a műtét útjában!!! :-) Tsh-m 1.72 , a műtét előtti vérvétel eredménye is nagyjából jó... Szerdán reggel 7-re megyek. Az alapvető dolgokon kívül mit vigyek magammal??? Kispárna, szívószál már előkészítve.... ;)
Bár kicsit megkésve, de:
- hogy kell-e Neked, személy szerint jódot szedni, arról a saját orvosodat kérdezd, mert mindenkinél egyedi a dolog
- a göbök kialakulásának JELENTŐS részében szerepet játszik a jódhiány, de nem mindegyik vezethető vissza erre az okra
- bizonyos esetekben kifejezetten káros a jódtartalmú termékek szedése (autoimmum folyamatok, forró göbök pl. ahol a jód szedése akár thyreotoxicus krízisbe is sodorhatja a beteget)
Szia!
Nagyon megköszönném, ha tudnál írni kicsit bővebben arról, hogy hol és hogy csinálták! Már összeszedtem pár orvos nevet, de azért szeretném jól körbejárni a témát! Előre is köszi!
Sajnos ezt nem tudom. Azt sem tudom, hogy az autoimmun pm betegség esetében, ha már nincs pm. akkor a szervezetünk más ellen fordulhat e. A háziorvosom szokott erre célozgatni, azaz tesz kijelentéseket, hogy reméli most nem a májam ellen fordulok.
De én azt gondolom, hogy ezeke csak a pm-re utalnak.
ATPO, TRAK vizsgálat.
Ha ezel magasak, akkor autoimmun eredetű.
ezt a nagy göböt nem lehet kivenni endoszkóppal mint nálam kiderült csak esztétikai okokból mondják.
mindent ki lehet venni vele csak azért nem ajánlják mert oda lesz nagy göb esetén a kis bemetszés előnye.
nekem 4cm volt mégis endoszkóppal csináltattam meg mert nem csak esztétikusabb a kisebb vágás hanem maga a műtét is pontosabb így kisebb a rizikó az esetleges idegátvágásokra és természetesen kisebb a nyakat ért trauma is a szövetekben.
nekem is a jobb lebenyt vették ki meg az összekötő részt.maga a lebeny 6cm volt a göb 4cm és csak 5cm-es vágáson fért ki.
na és azt honnan lehet tudni autoimmun?
mondjuk engem tavaly egész más miatt vizsgáltak autoimmunra mert izületi fájdalmaim voltak sőt most megint vannak is.:(bár nem tudom,hogy ha pajzsmirigynél lenne ilyen azt is kimutatta volna-e.
viszont én is olvastam valahol göbös ne igyon jódot.de ezt a megközelítést még nem olvastam sehol.
Szia!
Ne félj a szövődményektől. Reméljük nem lesz semmi baj.Nekem endoszkópiával csinálták. 3 cm sincs a vágás. Műtét után pár nappal mentem dolgozni. Semmi szövődmény. Nekem a jobb oldalt vették ki és a kettőt összekötő részt. A bal egyenlőre teljesen jól funkcionál. Nem is szedetnek velem gyógyszert. (Mint olvashatod korábbi bejegyzésben én meg attól paráztam be, hogy miért nem kell hormont szedni? )
Ha érdekel az endoszkópos eljárás, és a hely, ahol csinálták, akkor írok róla.
Terhességről nem tudok írni, én már nem akarok babát. 49 éves vagyok. Ne húzd szerintem, mert nagy göböt endoszkópiával nem tudnak megcsinálni.
És 25 évesen nem mindegy, hogy 3, vagy 10 cm vágás van a nyakadon. Én csak ajánlani tudom.
Ez jó hír. Remélem az enyém sem romlik tovább.
Köszi a választ!
Köszi a választ!
Más is jelezte, hogy nem szed gyógyszert. Ezek szerint nem kell mindenkinek.
Jódos terméket sem szedsz? Elvileg a göbök kialakulásában a jódhiány is jócskán közrejátszik. Valaki azt ajánlotta, hogy szedjek, hallottam olyant is, hogy ne....tanácstalan vagyok.
Jó lenne a bal oldalit megőrizni egészségesnek.
Ha van véleményed róla kérlek írd meg!
Köszönöm!
Köszönöm a választ. Megnyugtatott. Nekem a jobb oldalit vették ki és az istmust( két oldalt összekötő részt)Bal oldaliban elvileg nincs göb.
Neked nem ajánlották, hogy igyál, vagy egyél jódos terméket?
Ebben is megoszlanak a vélemények. Egy biológus ajánlotta nekem, hogy igyak jódaquas vizet, az endokrinológus meg azt mondta, hogy nincs jelentősége. A ciszták kialakulásának egyik oka a jódhiány. Van erről neked tapasztalatod: Ajánlották neked? Ha van véleményed róla szívesen elolvasnám. Köszi.
Szia!
Gégésszel nézesd meg a hangszálaidat,mindenképpen.
Mozognak-e?
Sziasztok!
Elég régen voltam már itt.... :( Folyamatosan 12 órázom ezért mire hazaérek bedőlök az ágyba...
Mindenki jól van???? Nálam vannak fejlemények. Ha nem jön közbe semmi (tsh + műtét előtti vérkép) akkor 13.-án műtét pápán! Reggel 7-re kell bemennem. Hétfőn még telefonálnom kell a vv eredményekért, ha jók akkor.... Kicsit azért parázok!!!
kint volta ma meccsen.csak ültem kukán mert esélyem sem volt valaki értse mit mondok ekkora hangerővel:))
halkan viszont állítólag megmaradt a rendes hangom.mondjuk ez inkább nálam normális hangerőnek számít.sok ember eleve ordítva beszél már manapság.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?