Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Mwllékpmirigíből van kb 6 db. Ezek közül csak egy (!) dolgozik. Tehát ha mondjuk 6 van Neked is és még ha 5- öt ki is vesznek, akkor is a maradék egy átveszi a melót. Ha abban a peches helyzetben van, hogy pont nem az az egy dolgozott addig, akkor idő kell neki amíg "megtanulja"... Szóval azért NYUGI, tényleg nagyon rosszul kell sikerülnie a műtétnek ahhoz, hogy az összeset kivegyék... (ezt nekem a sebészem mondta el így)
Kicsi pm- nél meg nincs is rá egyáltalán nagy esély.
Az alvással nekem semmi gondom nem volt, csak hason fekve nem tudtam egíy ideig, mert akkor felfelé hajlott volna a nyakam, az nem volt jó érzés. De minden más pózban ment. :-) (az alvás is ;-)) )
A mellékpajzsmirigy (latinul glandula parathyroidea) a nyakon, a pajzsmirigy hátulsó felszínén elhelyezkedő belső elválasztású mirigy, melyet 3-5 borsónyi képlet alkot. Ezek a kis csomók nagyon sokszor szinte teljesen beleágyazódnak a pajzsmirigy szövetébe, és attól csak nehezen vagy egyáltalán nem különíthetők el.
szóval,hogy marad-e vagy nem szerencse kérdése.
Dina: milyen szuriról irsz, miért kell azt használnod? az a vérhigitó?
Rosszcsillag: még jó h irod a trombózist, a családban több embernek is volt. Szólok én is a dr.-nak.
Kék irisz: engem nem ijesztettél meg, azzal amit irtál, én már kezdek felkészülni...csak bizni tudok benne h minden ok lesz.
Nekem kicsi a p.m-em, legalábbis igy kivülről ha tapogatom ezt érzem. Most azt trippelem h ne h kivegyék a mellék pm-t is, mert azt hiszik majd az is az, mert kicsi,aaaa, azt hiszem beléptem a parázós fázisba :S na majd csak átmegyek egy nyugalmiba is :)
Sziasztok!
Ti hogy tudtatok aludni a sebbel??? Én nem igazán találom a helyem, alig aludtam valamit.... :(
Sziasztok!
Nem azért maradtam 8 hetet táppénzn, mert olyan rosszul viseltem (:-D) hanem mert volt rá lehetőségem ;-) Soha életemben nem voltam még betegállományban, gondoltam most akkor kihasználom amíg lehet. Ez 8 hétig tartott...
A vérhigítót nekem kifejezettenn ajánlotta a háziorvosom, mert Anyunak többször volt trombózisa, ezért mondta a házidokim, hogy mindenképpen szóljak. Szóltam, kaptam is abban a 2 napban amit műtét után a kórházban töltöttem... úgy volt, hogy itthonra i skapok, de nem kellett- ezt mondta a sebész. Vagyis azt, h úgyis olyan eleven vagyok, inkább mozogjak, mászkáljak, mert úgysem feküdnék el. Igaza volt, mert miután hazaengedtek nem volt egy olyan nap, amikor végig pihentem volna.
Mindenkinek jó egészséget, műtét előtt allóknak NYUGI, műtét utániaknak gyors gyógyulást :-)
Igen, megvárják, hogy a megmaradt pm mit termel, valamint eddigre kiürül a a túlműködés által termelt pm hormon. Mert ugye nekünk túlműködőknek a pm hormonunk magas a TSH-nk alacsony.
Nekem a műtét után 5 héttel 83 volt a tsh-m, ami kb 2 hónap alatt normál tartományba ment a letroxtól.
Bocs a rémisztgetésért:)
Tényleg nem tudom mit kaptam. Tiszta kék-zöld-fekete voltam tőle. Én ilyen béna vagyok:)
Értem, gondolom valami clexane vagy fraxiparine féleség lehetett.
Nahh...mindegy....azért összegezve:<i> kicsit <i> rémisztő volt olvasni a sztoridat :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?