Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu recept

Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu hozzávalói:
Kb 1 kg csirkemell filé
1 nagy padlizsán
1 köz.karalábé
1 nagy s.répa
1 nagy kaliforniai paprika
1 ü.zöldbab
3.köz.hagyma
Fűszerek:
tárkony
bazsalikom
petrezselyem

bors
p.paprika;+ egy csöpp chili
kömény
lestány
borsikafű
Ezek egyébként mind "fogyasztó és nagyon egészséges emésztést előségítő fűszserek"


A Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu elkészítési módja:
A hagymát felkozkázod oliva olajon megpirítod, közben hozzáadod a fűszereket, amiből én ált. 1 kávéskanállal teszek(kiv.chili-->abból kevesebbet;de csak a gyerekek miatt) a p.paprikából és a tárkonyból 2-3 káv.kanál.Sót ízlés szerit; mi nagyon keveset használunk belőle. Szóval a hagymát összepirítom a fűszerekkel, így jönnek ki igazán az ízek. Aztán felöntöm vízzel ,kb 3-4 dl-vel. Beleteszem a felkockázott husit. Miközben ez föl felkozkázom a padlizsánt és a karalábét, majd ezt is beletszem. A kalif.paprikát vékony csíkokra vágom, a répát pedig a "hámozóval"faragom le-->így szintén nagyon vékony lapocskákat kapok. E két utábbit, csak akkor teszem bele, mikor már szinte kész(kb 10 ,max 15 percel etőtte-->így ezek ropogósak maradnak. Végül jön az üveges zöldbab/vigyázat a leve nagyon sós, ha már sóztunk az ne kerüljön bele/ egy pár percig összefőzzük és kész. Lehet rizzsel tálalni, mi kenyérrel(tktb.)esszük Mindenkinek jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook