Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék (beszélgetés)
Akkor csináld azt, hogy megbeszéled vele, hogy " jóó most kiveszlek, de ha nem eszel visszateszlek, és hisztizhetsz tovább, nem veszlek ki!" és ha látja, hogy hiába az egész abba fogja hagyni.
Nálunk már tudja, ha büntibe megy addig nem megyek be hozzá míg hisztizik, csak ha megnyugodott.
az alvás érdekes dolog. itthon alig tudom lenyomni éjjel 11-kor :(
ha nem rácsos ágyban lenne még mindig, szerintem reggelig mászkálna. féltem is az ovitól, de érdekes, ott alszik 2 órát délután.
magyarázok neki, hallja, de mintha fel sem fogná.
nass? nem érdekli. ha egy hétig nem adnék neki enni, eszébe sem jutna enni.
A nemalvás is hasonló dolog. Mostanában pl. hajnal 5-kor kel Ófi, tök mindegy 9-kor, vagy 10-kor alszik el (próbáltuk később lerakni). Ezért is vagyok sokszor hulla és kedvtelen.
Nem tudom, hogy sokat alszik az oviban, vagy az idő miatt, vagy beteg lesz megint...Szóval mindig van valami. :)
láttam én is. nekik nagyon bejött, bár szerintem sokmindent nem láttunk.
ha hiszti van, nem eszik, raktam már be a kiságyba, akkor kb. fél perc mulva közölte, hogy ő enni akar mégis. kivettem és kezdődött minden előlről, amíg ki nem buktam.
Próbáld meg a büntetést, nekünk az nagyon beválik. Ha valamit nem teljesít, megy az ágyára ücsörögni, amíg be nem fejezi a hisztit, vagy ha rosszat csinált. Aztán megbeszéljük, és bocsánatot kér.
A viasaton ment egy darabig a segítség gyerekeim vannak c. sorozat, ahol egy dada járt ki családokhoz, szerintem nagyon jó műsor, én onnan nagyon sokmindent ellestem és használok.
:)
Nem úgy tűnik, 10-en, 20-on fokokat mondanak.
Előbb írtam. Tudom, hogy nem könnyű. :(
Legyél te a ravaszabb! ;)
Rafkósak ám, mert az oviban tudja, hogy nem turmixolgatnak neki, meg ami van, azt eszi. Látja a többiektől, hogy ők is megeszik, amit eléjük raknak, ezért sem mer hisztizni +alkalmazkodik ugye. Tudom durva, de akkor inkább a kifli este, azaz: vagy az, vagy semmi más. Ha éhes megeszi azt is. És dícsérjed, hogy milyen ügyes! ;)
Nekünk az ivópohárral volt hasonló esetünk: kényelmes volt abba adni a reggeli kakaót, aztán már csak abból akart inni. A szelepét eleve kiszedtem, mert képtelenség tisztán tartani. Volt hiszti, de megszokta. Megbeszéltük, hogy már nagy ahhoz, hogy kisbabáknak való pohárból igyon és nem is tesz jót a fogainak.
Amikor nem evett és a szüleimnél volt, fogpiszkálós falatkákat adtak neki kis zászlóval. :) Ők így oldották meg.
Van, amikor azt mondom, hogy: á, te szerintem nem is tudod ezt megenni, képtelenség és közben mosogatok (vagy valami mást csinálok). Mire végzek hozza az üres tányért. Ha csak picit is eszik, akkor is dícsérem.
Tudom, hogy nehéz, meg neked is egyszerűbb a turmixolás, de erősnek kell lenned és rafkósnak. Nyugodtan elmondhatod neki mit miért csinálsz és ez neki jó.
:))))
nem eszik csokit? Ibi neked csodagyereked van!! :)
Esetleg valami kis kekszet, ami be van csomagolva.
További ajánlott fórumok:
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Kreatív ötleteket várok, hamarosan nyíló kocsma/kávézó/diszkó névválasztásához!
- 80.szülinapi kreatív ajándék ötleteket kérhetnék?Nagyimról van szó.
- Tudnátok ötleteket adni, hogy milyen kreatív, készségfejlesztő játékot vegyünk kétéves kisfiamnak? Előre is köszi!
- Az épen maradt, kiszáradt mákgubóból szeretnék kreatív figurákat (állat, virág stb, készíteni )tudnátok ötleteket adni?
- Milyen kreatív ajándékötleteket ismertek 18. születésnapra?