Őszülő haj (beszélgetés)
Ennyit tudok ehhez hozzáfűzni. Nem az ősz haj számít, hanem az élethez való hozzáállás. Az a fiatalság, vagy az öregség forrása, ahogy gondolkodsz!
Állítólag én is a nagymamámra hasonlitok olyannyira, hogy édeanyám élete végén , amikor a gyógyszerek megzavarták, folyamatosan anyukámnak szólított Ráhagytam, mert a mamához mindig kedvesebb és tiszteletttudóbb volt, mint velem.
Különben nagyanyám kimondottam jó csaj volt, a nagyapám 1919-ben párbajozott Szam .Tiborral.Végül a papa győzőtt több mint 60 évig éltek viszonylag jó házasságban
Rágondolni sem szeretek, ha SZT győz,- aki állítólag nem volt rossz pasi,szerintem sem - akkor most hol lennénk valahol Oroszországban vagy elsodorja a családot a holokauszt és sem a fiam sem én születünk meg ?
Igen, jó annak…
Nekem szerencsém volt, mindenben apámra hasonlítok.
"Nekem is fiatalos a mozgásom és az alkatom is (még), és igen! sokszor veszem észre én is, hogy megnéznek, aztán megfordulnak, hogy szemből is lássanak. Én meg gondolom magamba, hogy így jártál:DDDD" - Ezt hogyan? Nekem ez egy totális képzavar. Írom, hogy miért. Megy mögötted valaki. Mondjuk egy pasi. Tetszik neki, amit lát: az alkatod, a mozgásod. Aztán kíváncsi lesz, és gyorsan eléd fut, hogy megnézzen elölről is?
Velem általában fordítva szokott történni. Ha szemből tetszik valaki, akkor hátrapillantok.
Na mindegy. Csak épp a te írásod jött most velem szembe.
Én se tudom, hogy milyen lenne anyukám, már a mostani koromba se, mert 40 évesen meghalt. Az apukám se élt annyit, amennyi idős vagyok. Ő 55 évesen halt meg.
És lehet, hogy pont ezért hasonlítanak az egyik nénikémre, mert ő azért tovább élt.
Nekem is fiatalos a mozgásom és az alkatom is (még), és igen! sokszor veszem észre én is, hogy megnéznek, aztán megfordulnak, hogy szemből is lássanak. Én meg gondolom magamba, hogy így jártál:DDDD
Régebben, nekem is azt mondták, hogy a nagymamám nézett ki fiatalon úgy, mint én. És nem csak arcra, de alkatra is, még a járásunk is egyforma, a cipőket is egyformán nem koptatjuk:D
Azt hiszem a genetikámmal nagy szerencsém van, mert a nőrokonaim is szép tartásúak maradnak. Ez, gondolom azért van, mert van egy túltartásunk, azaz a vállainkat nagyon hátul tartjuk, így nem görbülünk meg, és amint megfigyeltem 75 felett kezdenek lassulni.
remélem, így leszek én is;)
És igen! A természetünk is nagyon hasonló. Mi vagyunk a tyúkanyók. Ahogy a nagymamánkhoz járt mindenki, amíg élt, úgy járnak hozzám is a családunk.;)
Anya fiatalon halt meg (59 évesen).
Néha látni vélek hasonlóságot.
A genetikai apámat nem ismertem,fogalmam sincs így ,hogy kire hasonlítok.
Egyébként a mozgásom ami igazán fiatalos.
Kib@szott nagy csalódás a pasik részéről,ha meglátnak szemből 😁.
Alakra és mozgásra nem hozom a hatvanat.
Ha sikerül is megérnünk a békés öregkort a vázszerkezetünk kopása jellemző mozgást vált ki. Csoszogás, bicegés.
Nekem kifejezetten tetszik, hogy a nagymamámra hasonlítok. Főleg akkor, ha befonom és feltűzöm konytba a hajam. Ő is így viselte. Még nem volt 60 éves, mikor elvesztettük.
Igazi örökségnek a természetét tartom.
Növessz-vágass más jellegű frizurát. Egy kis smink, csinos ruha a saját stílusodban, és már nem fogsz úgy kinézni.
Bizonyítsd be, hogy te jobb vagy nála!
Minden szó egy az egyben, mintha én írtam volna. És engem is rossz érzés fog el, amikor a tükörből anyám néz vissza. Borzasztó!
Nem tehetünk semmit, el kell fogadnunk, mert nem választott módon, de együtt kell élnünk ezzel. Én sem festem a hajamat, még ha ősz is, a természetességet sokkal szebbnek látom mindenben mint a legszebb festéket. ha rendben van tartva a haj, szépen van vágva, semmi baj nincs az ősz hajjal. Én szépnek érzem magamat vele.
Hát a fene tudja.
Érdekes dolog ez a genetika.
Időnként azt mondják, hogy tiszta apád vagy, majd van amikor azt, hogy tiszta anyád.
És most egyre gyakrabban egy nagynénémhez hasonlítanak.
Persze, azt észrevettem, hogy a nőrokonaim a korosodással egyre inkább úgy néznek ki, mint a nagymamám.
Szerintem egy idő után én is így leszek.
Viccesen, szoktam mondani az unokanővéreimnek, hogy szia mama:DDDDD
Aztán hozzáteszem, hogy biztos én is így fogok kinézni hamarosan;)
És érdekes, hogy nem csak arcra, hanem testtartásra, mozdulatokra is.
Engem viszont nem zavar, mint szegény FI-t.
Ja, és hiába van fiatalosabb és festett hajam, akkor is arra haladok;)
Nem az ősz haj miatt látod magadban az anyukádat, hanem a vonásaid miatt. Ez genetika.
Vágass egy fiatalos fazont!
Februarban eldontottem, hogy nem festem tobbé a hajamat, de ijesztően kezdek hasonlítani az anyámra.Ő pedig sajnos nem volt jó
ember. Nem akartam soha ,hogy olyan legyek semmilyen vonatkozásban.
Brrrr!
Rossz ezt leírni de az egész eletemre kihat , hogy milyen gonosz volt velem.
Nem győzöm feldolgozni.
De jo is lehet annak, akinek egy normális anya megadatik.