Ösztöndíj utalás (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
De jó, örülök neki. :)
Köszi, hogy szóltál.
Sziasztok!
Nekem a mai nap megjött az ösztöndíj. 76 napon :) szóval küldik ők csak nagyon lassan.
Én pl csak segíteni akartam, hogy írtam, hogy hagyjuk a 60 napot. Kár azzal számolni mert nem számít semmit.
Nem értem miért kell arra gondolni, hogy ezzel bárki is bántani akarta a másikat, mondjuk mindenki magából indul ki. :)
Csak reagáltam úgy mint mások erre a 60 napra. :)
Ja helyesen írtad le, csak nem használsz ékezetet. Mindegy, attól függetlenül egy paraszt vagy.
Nyugodj már le ember, azt írta le amit az iskola küldött. Legközelebb meg ha belekötsz valakibe, legalább a mondatot írd le helyesen.
NEM MEG MONDTAK HOGY ENGEDD EL A 60 NAPOT?!??!
Nekünk ma jött délután hivatalos email a suliból hogy atnezesre került minden és augusztus 31ig mindenkinek meg kell kapni ha nem azonnal küldjünk emailt. Ez is valami de az már biztos hogy a 60 nap nekik más mint hogy mi gondoltuk.
Szerintem is. Hagyjuk ezt a 60 napot, eddig pont azt sikerült kiderítenünk, hogy tök mindegy, hogy hány nap telt el a vizsga óta, augusztus folyamán utalják. Már csak annyit tehetünk, hogy várjuk és reménykedünk, hogy tényleg jön.
Szokjunk már le erről az értelmetlen találgatásról. Megmondták, hogy 60 napon túl KÉSNEK.
Szerintem ez a 60 nap munkanapot akar jelenteni. Nálam az pont augusztus közepe. De majd kiderül. Pár hét.
Egy dolog már biztos! Augusztus előtt nem kapjuk meg a pénzt! Én mostmár azt gondolom augusztus 22 körül fogjuk kapni vagy azon a héten valamikor :(
Szerintem sincs sok értelme a jogi történetnek, viszont egy sajtót megérne.
A Tanulói jogviszony keletkezése fontos dátum. Kettő éve van új rendszer tehát akik benne vannak azok kapnak....jövőre ha 3 éves képzést végeztek. Pl.👆👆
Erre érdemes figyelni!!! Ez van az IKK-ban!
Igénybevétel feltételei:
Nem kell külön igényelni, minden sikeres szakmai vizsgát tett tanuló megkapja a szakképző intézmény által a KRÉTA rendszerbe feltöltött adatok alapján, amennyiben
Az első – Szakmajegyzék szerinti – szakmáját,
nappali rendszerben tanulta,
tanulói jogviszonyban állt,
tanulói jogviszonya 2020. május 31-ét követően keletkezett, és
a szakmai oktatásban ingyenes részvételre volt jogosult
Teljesen kár itt bármilyen perbe belemenni. Itt az volt a gond, hogy nem adtak egyenes választ arra, hogy tulajdonképpen honnan számítják, és mikor érkezik meg. Nekem elvileg jövőhéten fog lejárni, semmilyen csodára nem számítok. Ez bizony augusztus közepén-végén fog megérkezni. Ha eddig kibírtuk nehezen, mostmár ezt a pár hetet is ki kell. Fel a fejjel mindenkinek!
Igen, én is pont így gondolom.
Lehet fenyegetőzni, lehet perelni, mindent lehet! De attól nem lesz előbb pénz, és a végén meg fordítva is elsülhet akar, hisz az ő kezükbe van az irányítás sajnos. Mi fuggunk tőlük
Megmondta az ügyintéző késésben vannak a többi csak kamu semmilyen augusztustól nem volt szó.
Sajnos igazad van. Jólenne ha valaki rálépne már a faszára ezeknek a szerveknek, akik azt hiszik bármit megtehetnek az emberrel. Ha valami le van írva, meg van határozva, azt teljesíteni kell és pont. Tököm tele ezzel a csicska országgal
Viszont Mire ez lecseng addigra megkapjuk a pénzt
Az őket felügyelő szervet kéne kideríteni, hogy ki, náluk is lehetne érdeklődni mi ilyenkor a teendő. A kiskapuk pedig nem feltétlenül védik meg őket, ezért fogok beszélni ügyvéddel. Nekem elegem van abból, hogy vannak cégek, szervek, emberek, akik azthiszik, bármit megtehetnek következmények nélkül.
Mivel jogszabályi kötelezettségük van, simán be lehet perelni őket. Beszélni kell egy ügyvéddel, és megvitatni a lehetőségeket, én is ezt fogom tenni a mai nap.
Szerintem ellenük kár jogi lépéseket tenni. Úgyis ők jönnek ki győztesen, biztos vannak számukra kiskapuk.
Belemenni bármi jogi dologba velük nagy bolondság szerintem.
Mégis milyen lépéseket? Azon kívül hogy napi szinten megy az e-mail meg a telefon
Én a helyedben simán lépéseket tettem volna feléjük. Az én 60 napom holnap jár le, ha nem kapom meg hopnapig, jövőhéttől amit tőlem kapnak nem fogják megköszönni
Június 20+60 nap az augusztus 18!!!
Egyetértek! Csináljunk valamit
További ajánlott fórumok: