Ösztöndíj utalás (beszélgetés)
Ez egy tavalyi válasz, itt találtam a fórumban:
"Az adtok feldolgozása a szakmai vizsgaidőszak vége után kezdődődött (június 30.). Az egyszeri pályakezdési juttatást augusztus hónapban utaljuk a jogosultaknak."
De elolvastad azt amit irt be ide valaki hogy mit irt neki az ugyfelszolgalat?
De majd holnap kiderul mert volt itt egy szerintem anyuka mert irta hogy a fianak ezen a heten meg kell kapnia letelik a 60napja
De beirta valaki hogy az ugyfelszolgalat szerint szoval aki utalja azt az infot adta hogy 06.30tol
Meg amugy van itt valaki a csoportba akinek holnap kellene kapnia
Az egyszeri pályakezdési juttatást a szakma megszerzését követő hatvan napon belül kell átutalni.
Az ösztöndíj mentes a személyi jövedelemadó alól. Szóval:Mindenki akkor kapja meg amikor le vizsgázott attól a naptól számítva 60 nap.Nem fogjàk előbb utalni ismerjük már a magyar rendszert húznak mindent a végéig szóval az utolsó héten fogjuk megkapni amikor Lejár a 60 nap.és nem 06.30 tól.Minden osztálynak más ki mikor vizsgázott.Szóval meg most hiába várjátok.Esetleg azoknak jöhet a napokban akiknek majusban volt a vizsga.
Én meg azt hogy miért pont 60 nap
Nem lehetett volna 20
Csak azt nem értem hogy akkor mert a vizsga napjától kelet eddig számolni a 60 napot!
Olyan derűs ez a pályakezdési juttatás
Sziasztok ezt az emailt kaptam.
Hivatkozással a 2023. június 28-án
és 2023. július 7-én küldött alábbi válaszleveleinkre, megerősítjük az abban foglaltakat, továbbá tájékoztatjuk, hogy a szakképzésben lezajlott átalakítás utólagos hatásvizsgálatából adódó kormányrendelet-módosításokról szóló 292/2023. (VII. 6.) Korm. rendelet 2023. július 7-től hatályos rendelkezései szerint az Szkr. 174. § (2) bekezdése értelmében az egyszeri pályakezdési juttatást a szakma megszerzését követően az adott szakmai vizsgaidőszak utolsó (2023.06.30.) napjától számított hatvan napon belül kell átutalni.
Az utalás tekintetében kérjük és köszönjük szíves türelmét.
Üdvözlettel:
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
Elnöki Titkárság
Ügyfélszolgálat
További ajánlott fórumok:
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?
- Útravaló ösztöndíjat mikor utalják? 2023
- ERASMUS ösztöndíj / Van - e valaki köztetek aki ezzel tanult külföldön?
- Mi a különbség az állami ösztöndíjas képzés és az államilag támogatott képzés között?
- Jár-e ösztöndíj akkor, ha valaki levelezőn végzi főiskolai tanulmányait államilag támogatott szakon?
- Alapvizsga után mennyi ösztöndíjra számíthatok?