Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Őszibarackos tiramisu recept

Őszibarackos tiramisu recept

Az Őszibarackos tiramisu hozzávalói:
2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt (vagy natúr tejszínes krémsajt),
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack (télen befőtt),
2 dl tejszín.


Az Őszibarackos tiramisu elkészítési módja:
A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Őszibarackos tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook