Orvoshoz menni (beszélgetés)
Van néhány orvos, aki komolyan veszi önmagát és azt is amit csinál. Őket meg kell becsülni.
A születési rendellenességgel nem könnyű bármit is kezdeni. Az igazi, eredő oka kideríthető, a következményeinek kellemetlen része csökkenthető. ennél többet csak nagyon komplex módszerekkel lehet tenni. De teljes, véglelges megoldás az ilyen eredetű problémákra nagyon ritkán létezik.
Orvosi szempontból leginkább az a helyzet, hogy találgatás van. Esetleg mások ötleteinek kipróbálása.
Van néhány módszer amely megoldást hozhat, de nem mindenki éri el őket és nem mindenki viseli el az alkalmazásukat. Nem azért mert fájdalmasak, hanem mert "gondolkodásidegenek". Attól függetlenül persze hatnak, de a felderítés sora nem orvosi feladatokkal kezdődik. Az orvosok csak segítenek időt nyerni és van néhány ötletük, ami bejöhet. Akárcsak a szomszédasszonyé. Sajnos nem jobb a hatásfokuk.
Ez egy állomás a jó úton. Drukkolok nektek.
A következő fázis: bivalyerős immunrendszer. Akkor már legfeljebb csak a villámcsapás árthat. De az is csak ...hat. :)
Ha már műtétre kerül sor, akkor régen rossz. Neki.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen orvoshoz megy valaki. Az alapkövetelmény: nem szerek rendelése, hanem alternatív megoldások együttkeresése. Ezt kevés orvos teszi. Amelyik nem teszi, ő kerülendő.
Jelenleg a vezető halál-ok nem a szív-és érrendszeri megbetegedések, nem az elhízás, nem a daganatos megbetegedések - hanem az orvosi kezelés. Ez egy független orvosi szaklapban jelent meg először. Azóta már sok szaklap igazolta, idézve a felméréseket és kutatásokat.
A módszer: megelőzés. Nem a gyógyítás. Mert azt mindeki maga tudja csak elvégezni. Segíteni lehet benne, de helyette megtenni nem.
Épp így veszem kezembe a sorsom.Nem ülök itthon és sajnálom magam,nem esek ki a munkából.
Már nagyon régen jártam dokinál,mert megpróbálunk normálisan élni/kaja,mozgás/.
Nem azt mondtam,hogy zabáljuk a gyógyszert.Előbb megpróbálom itthon kikezelni,de ha látom ,hogy nem megy akkor kérem orvos segítségét.
Húha...nagyon sajnálom!
Köszi, hogy leírtad! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen betegség is van.
Mostantól jobban odafigyelek!!!
Köszi! :)
Esetleg próbálj meg más, valóban hozzáértőhöz menni. De a legjobb, ha olyan móódszereket használsz, amelyek miatt nincs szükséged orvosra. Még akkor sem, ha elcsúszik valamelyik porckorongod.
Rengeteg ilyen módszer van és rengeteg ilyen segíteni tudó ember is.
Én nem variálok sokat,ha bajom van megyek.Lehet bármilyen orvos/körzeti,nő,fog/.Jobb előbb mint utóbb.
Persze a családtagjaimat is erre bíztatom!
Szinte egyáltalán nem járok orvoshoz. Régen, amikor ingyenes volt a fgorvos, rendszeresen mentem, ebből adódóan most nem kell ilyesmivel foglalkoznom.
Nekem olyan dokim van, ha el is megyek, szinte semmit se ér. Elmondja mi a bajom, mit szedjek vény nélkül a patikából. Ha vírusos betegségem van, csak annyit mond: Vírus ellen nincs orvosság. Ez a szava járása. Nem is ír fel semmit. Végül is igaza van, próbál egészséges életmódra szoktatni, éljek úgy, hogy az inmunrendszerem erős legyen és akkor nem lehet baj. A gyógyszereket csak végső esetben használjam.
Attól függ, hol van a baj és milyen jellegű a probléma.
Pl. ha fájna a fogam, és tudnám, hogy valószínűleg kilyukadt az első adandó alkalommal elmennék.
Ha viszont elkezdeni fájni a hasam, várnék pár hetet hátha elmúlik magától...de ha nem, akkor mindenképp elmennék.
Tudom, nem valami jó hozzáállás... :)
én sajnos elég soká tudom rászánni magam :((
persze ha nagyon beijedek, akkor elmegyek... inkább a szűrővizsgálatokat és megelőző ellenőrzéseket szoktam "holnapra" hagyni.
További ajánlott fórumok:
- Pozitív terhességi teszt után mikor kell/érdemes orvoshoz menni?
- Beleléptem egy rozsdás szögbe, nem vészes a seb, nem tudom el kell-e menni ezért orvoshoz?
- Mit lehet tenni fogszuvasodás ellen? Orvoshoz nem szeretnék menni, van esetleg valami otthoni "taktika"?
- 2 hónapja rakta fel a fogtechnikus a koronát, most megfájdult alatta. Hova tudok menni? A fogorvoshoz nem mehetek vissza
- Megfázással érdemes egyből orvoshoz menni, vagy nem?
- Véleményeket szeretnék a Tatai nőgyógyászati szakrendelőről. Melyik orvoshoz érdemes menni?