Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Örökbefogadás-őszinteség fórum

Örökbefogadás-őszinteség (beszélgetős fórum)


21. trikó
2017. ápr. 7. 09:45
Szeretnénk gyermeket örökbefogadni. bővebben privát levélben.
2015. febr. 25. 12:23

Örökbefogadás szempontjából kereseünk olyan nőt, aki nekünk adná kisgyermekét. Több info privátba telefonszám megadásával.


Frte

19. e2add1f84e (válaszként erre: 18. - Trics)
2009. ápr. 20. 06:23
18. Trics
2009. ápr. 19. 22:09

Sziasztok!


Nem tudjátok, hogy a lakiteleki babatalálkozóra hol lehet jelentkezni?

2009. márc. 16. 14:44
Szakdolgozatot írok a Nyugat- Magyarországi Egyetemen, "Az örökbefogadás pedagógiai és pszichológiai problémái" címmel olyan örökbefogadó szülőkkel szeretném felvenni interneten a kapcsolatot, akik kitöltenék nekem a dolgozathoz szükséges kérdőívemet. Az e-mail címem: vorosroxana@freemail.hu, Köszönöm segítségüket! Vörös Roxána, pedagógia alapszakos hallgató
2008. nov. 26. 17:26
Sziasztok! Nagyon elkeseredtünk a férjemmel.évek óta próbálkozunk de semmi eredménye nincsen. Nem találtak semmit de nem jött össze a baba. Szeretnék olyan nőt, lányt találni aki nem tudja megtartani a babáját és ezért szeretné olyan helyre adni ahol biztonságos, és jó helye lesz ahol szerető szülőknél nő fel. Belegondolni sem akarok hogy még éveket keljen várni a csodára hogy végre valaki azt mondja nekem anya:( Kérlek ha van itt olyan aki ilyen helyzetben van vagy van nektek ismerősötök kérlek írjatok nekem, mert nagyon szeretnénk szülők lenni.
2008. okt. 25. 20:36
milyen rég nem irtunk ide .... pedig itt volna mit irni...
14. 274c9996b8 (válaszként erre: 11. - Drnéni)
2008. okt. 8. 16:01

Szerintem a rokonaid nagyon szepen csinaltak ! Igen a gyermeknek joga van tudni az IGAZAT !

A legtöbb esetben a valosag nem fog valtoztatni a lenyegen , tehat hogy , a szeretete az örökbefogado szulöke !

Amikor ez megvaltozik , tehat a szeretet , akkor az örökbefogado nem volt alkalmas az örökbefogadasra !/mert ugyebar idönkent a verszerinti szulö sem ,alkalmas a szulöi hivatasra.../

13. frutty (válaszként erre: 1. - Ea9bff1b44)
2008. okt. 8. 14:40

nem,lenne jó ha halogatná,nert jóbb ha tőlle tudja,

meg mint mástól,nekem is vann egy ismerősöm akik,

ikreket,fogattak örökbe,mikor eljött az idő ők,

elmonták az igazat,azóta már nagymama és nagypapa,

2008. okt. 8. 14:32
nagyon nehéz is ez a gyerekeknek mégha értelmesen korának megfelelően tápláljuk beléjük a mai világ bizony nem toleráll... sok viznek kell elfolynia vagy valamibe jobbnak lennie társainál és akor talán befogadják a gyerekek...mert ők nagyon kritikusan mérnek... és azért az én gyerekeimnek ez a téma cikis... mikor a családról beszélnek...pedig ők első perctől tudják a multat...és nagy korban sem egyszerű ez a dolog a párválasztás után veszti el jelentőségét...
2008. okt. 7. 21:02

Rokonaim örökbe fogadtak egy újszülött kislányt, Laurát (végig támogatták az édesanyát a terhesség alatt, ők vitték haza a kórházból a babát). Amikor Laura bölcsis lett, az egyik kis társa azt mondta neki, hogy a gyerek az anyja hasából bújik ki. Hazatérve megkérdezte az anyját: "anya, akkor én a te pocakodból bújtam ki?", mire az anyja: "nem, kicsim, te egy másik néni hasából jöttél, de annyira szerettünk, még mielőtt megszülettél volna, hogy hozzánk jöttél haza". Ennyi volt. Biztosan lesznek majd még kérdések, de rettegés nincs.


A másik kedvenc sztorim, amikor az osztálytársam gomnáziumi biológia órán, a vércsoportok tanulmányozása során jött rá, hogy ő biz nem lehet a szükei gyereke. (Persze először tévedést sejtett, de aztán kiborult a bili, hatalmas családi botrány kerekedett.)

2008. okt. 7. 20:47

Sziasztok!

Természetesen, el kellene mondani. De én most a másik oldalról írok, aki úgy nőtt föl, hogy nem tudta. Persze rosszindulatúak itt is voltak.. de nem nagyon jött nekik össze. Én pszichológushoz kerültem.. tőle tudtam meg, amikor elmeséltem neki, hogy van egy visszatérő álmom. Tehát én már sejtettem is valamit, de bűntudatom volt, mert úgy gondoltam ez nem lehetséges, hogy pont engem a 80-as években.. Nem mondták el, én kérdeztem rá, először akkor sem, majd csak kis várakoztatás után. :) De milyen az, amikor a gyermek kérdez rá?

Persze, megamaradhat tüskeként az is, hogy 18 évet hazgságban éltél le.. De nem feltétlenül.. A mai világban szerintem már sokkal egyszerűbb elmondani, már nem tabu téma ez annyira, inkább "fölkapott".

És pár évvel ezelőtt mondta a szakember, aki ezzel is foglalkozik, hogy a nem kívánt terhességek 50% fölött vannak.. és sokan ennek ellenére megtartják a babát.., milyen élet lesz az kérdezem én? nekem biztos jobb volt, mert szeretetben nőttem föl még akkor is ha azt titkolózás övezte!

Csak ennyit akartam..

2008. jún. 12. 16:21

Kezd a gyermek "kis"kamasz lenni,és nem biztos,hogy megérti vagy jól reagálja le.Nagyon nehéz....

Persze ettől fügetlenül el kell mondani.

2008. jún. 10. 14:48
irok még egy sort hogy vissza kerüljön ez a sor is
2008. jún. 8. 09:21
nincs olyan gyerek ki nem kiváncsi az öseire én azok közé tartozom kik a lelkükbe fogadják be a gyereket , a hozott dolgokat ma már tudom nem lehett kinevelni teljesen ehhez ,hogy ezt megértsem húsz év kellett és saját sok sok tapasztalat de a felnevelt gyerekek hozzám jönnek haza és én lettem az igazi apjuk... mindötöknek Istenáldást kivánok elképzeléseihez
6. ea9bff1b44 (válaszként erre: 5. - Ac1096844d)
2008. jún. 8. 09:16
Számomra is ez a hozzáállás lenne a természetes, főleg, hogy egy családi összejövetelen már majdnem kibukott a dolog.
5. ac1096844d (válaszként erre: 1. - Ea9bff1b44)
2008. jún. 6. 18:53

Jogos, hogy retteg, mármint azért, mert a gyermeknek igen is JOGA van tudni az igazságot...

Hogy kiderül, az biztos...


Mi úgy tervezzük, hogy megfogadjuk a pszichológusnő tanácsait, és szép lassan, fokozatosan, az értelmi szintjéhez mérten adagoljuk majd a dolgokat.

De, hogy tudni fogja, az már most kétségtelen....

2008. jún. 6. 18:50
El kellene neki mondani!!! Nagyon sok kárt okozhatnak ezzel a "titokkal" a gyermeknek...
3. e2add1f84e (válaszként erre: 1. - Ea9bff1b44)
2008. jún. 6. 18:01

Szerintem már kicsi korától úgy kellett volna nevelni, hogy tudja, örökbefogadták a SZÜLEI. Hiszen nem azok a szülei, akik nemzették, hanem akik felnevelték, felnevelik. De nagyon keményen visszaüthet, ha mástól tudja meg az igazat. Az idegenek, rosszakarók máshogy fogják felvilágosítani, mint a szülei.

Kiváncsi vagyok, hogy alakul a sorsa ennek a családnak. Minden jót kívánok, erőt és őszinteséget!

2008. márc. 29. 07:55
10 éves gyerkőc? lassan illene megtudnia az igazat.. nem vakok és buták a mai 10 évesek
2008. márc. 28. 21:27
Egyik ismerősöm jó tíz évvel ezelőtt örökbe fogadott párjával egy néhány hetes kisfiút. Teltek-múltak az évek, de az ismerősöm még mindíg nem szánta rá magát, hogy elmondja a gyereknek születése történetét, pedíg a lelke mélyén állandóan attól retteg, hogy a kisfiú idegenektől tudja meg az igazságot...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook