Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Önkritika! fórum

Önkritika! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Önkritika!

1 2
2018. nov. 20. 18:29

Szerintem az önkritika lehet egy kezdet, ha azt jól csinálod! Az is vezethet az önismeret felé, mint az őszinteség.

Csak annyit kellene tenni, hogy:

Keres egy JÓ tulajdonságot.

Amikor rossz tulajdonság jön, írd le és amíg nem jön egy jó addig ne írj mellé semmit.

Egy példa az 1000 sok ból.

MTI

5. Mezei Virág (válaszként erre: 4. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 10:44

:)

Igen.

4. 12d083b51b (válaszként erre: 3. - Mezei Virág)
2018. nov. 20. 10:40
Igen, de ha azért nincs önismeret, mert még saját magunknak sem ismerjük el, nem valljuk be a saját gyarlóságainkat, akkor nehezen fogunk kellő önkritikát gyakorolni. Tehát első, hogy legalább önmagunkkal szemben legyünk őszinték, önmagunkhoz! :)) Ezt jól megmagyaráztam.
3. Mezei Virág (válaszként erre: 2. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 10:37
Első lépés lenne az önismeret. Önkritikát csak akkor gyakorolhatunk, ha már megismertük saját magunkat. Legalább is én így gondolom. ;)
2. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Kvazir)
2018. nov. 20. 09:38

Talán először el kellene jutnunk odáig, hogy merjünk szembenézni önmagunkkal. Merjük önmagunknak bevallani saját gyarlóságainkat, és jussunk el arra a pontra, hogy valamit változtatni akarunk!!! önmagunkon.

Ha a felismerés és az akarat, a szándék nincs meg, az önkritikánk sem lesz őszinte, és akkor bizony meglehet, hogy minden féle változtatás önmagunkon csak azt eredményezi, hogy jellemünk, viselkedésünk még siralmasabbá válik, mint volt.

2018. nov. 20. 09:11
Önkritika: az önkritikus ember képes saját hatáskörben a gondolatairól, cselekedeteiről olyan értelmezhető leírást készíteni papíron vagy gondolatban, ami rávilágít az adott dolog jó és rossz oldalára.
A megnyilvánulásainkról alkotott véleményünk fontosságáról szól az írásom.

Ugrás a teljes írásra: Önkritika!
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook