Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Öncsőd - Mit hallottatok róla? fórum

Öncsőd - Mit hallottatok róla? (beszélgetős fórum)


2013. márc. 23. 09:55

Komolyan érdekel a téma.

Magáncsődként fogalmaznak.

Amennyit most lehet róla tudni:

Tavaszra ígérik hogy a parlament elé kerül.

Több megfogalmazásban olvastam a kirendelt felügyelőt: csődgondnok, vagyonkezelő, csődbiztos, pénzügyi gyám, vagyongondnok...

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium alá tartozik, 10 évente 1x lehet majd élni vele, de lehet hogy van aki óvatosságra int vele.


Lehet, hogy mindezeket egyedül is meg lehetne tenni, s nem lenne kötelező kialmoznia magát az embernek.


Egy link: [link]


Ti mit tennétek?

8. jozsi.38 (válaszként erre: 7. - Klenca)
2012. dec. 15. 15:15
na erre nem szabad használni a hitelkártyát, inkább összevágni és kidobni a szemétbe. a hitelkártya nem megoldás fizetéskiegészítésre, nagyon magas árat kell érte fizetni
7. klenca (válaszként erre: 5. - Moonlight13)
2012. dec. 14. 22:30

Nem tudom. Még nincs róla döntés, gondolom egy vita előzi majd meg a tervezetet, csak érdekesnek találtam a témát.

Több ismerősöm esett hitelkártya miatt ilyen helyzetbe, pedig a hitelkártyát nem luxusokra használták, hanem a mindennapi megélhetést próbálták belőle megoldani, aztán egy idő után nem ment.

2012. dec. 9. 19:40

Nem olyan egyszerű sztori ez. Kijelölnek egy ún. csődbiztost, aki minden egyes bejövő forintról dönt, mire mennyit költhetsz el.

Magyarországon szerintem ez nem működne, mert emberek megoldanák "okosba'", vagyis igyekeznének nem számlára kapni a pénzt, hanem zsebbe, hogy kikerüljék a csődbiztost.

5. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Klenca)
2012. dec. 9. 18:16
És ha elengedik nekik a hátralévő tartozást, akkor mi van azokkal, akik viszont folyamatosan fizették a részleteket eddig is? Akkor ezek után már senki nem fog fizetni, hogy elengedjék a hátralékot?
2012. dec. 9. 15:47

Kocsihitel:

Ha visszaadod a kocsidat, akkor is fizetned kell évekig. Ugyanis volt a hiteled, mondjuk 1Mft, ha visszaveszik a kocsit, beszámítják eladható forgalmi értéken, pl 600 000 Ft, s kivonják a kettőt egymásból. Ami marad, azt akkor is fizetned kell kamatokkal, mindennel, tehát a kocsival együtt nem szűnik meg a fizetési kötelezettséged.

3. klenca (válaszként erre: 2. - Jozsi.38)
2012. dec. 9. 15:45

5 évig. De lehet, hogy valaki elúszott pl hitelkártyákkal, személyi hitellel, lakáshitellel, kocsihitellel, így együtt.

Fizetne, de annyit nem tud, amennyit most kérnek, mert a családjogi törvény szerint elsősorban a gyerekeiről kell gondoskodnia. Így esélye sincs a KHR listáról lekerülni, de ha bevállalja, akkor 5 év után TISZTA lesz. Ráadásul ésszerű és fizethető részletet állapítanak meg nála. Max a fizetése felét.

2012. dec. 9. 15:34
nem biztos, hogy jó lenne. ahogy eddig sem foglalkoztatta a gondolat valakit, hogy miként fizeti vissza a hitelt, csak a pénz kellett neki, azt a magáncsőd sem fogja visszatartani. egyébként külföldön egy jó pár évig nem vehet fel hitelt az, aki magáncsődöt jelent
2012. dec. 9. 15:13

Van az az élethelyzet, amikor jó megoldás lenne. Úgy olvastam, már foglalkozik vele a parlament.

Valamikor a Spektrumon ment egy sorozat, ahol bemutattak embereket (nem magyarok voltak), akik öncsődöt jelentettek. Ez azt jelentette, hogy egy megfelelő helyen bejelentették, ők kirendeltek egy pártfogót, aki megvizsgálta az anyagi helyzetet, tanácsokat adott, követte őket amíg talpra nem álltak. Ő a kirendeltjei helyett felkereste azokat a bankokat, akiknek nem tudott fizetni, s helyettük, képviselve őket vállalt törleszthető részletet. Azt olvastam, hogy nálunk is be akarják vezetni. Ez jó lenne, mert ha felkeresel egy bankot, az nem foglalkozik azzal, hogy másik 3 bank felé is restanciád van.Ráadásul a tervezet szerint ha 5 éven keresztül végig rendesen teljesíted a restanciáidat, akkor akár el is engedhetik a hátralévőket.

Érdekel a véleményetek. Élnétek ezzel a lehetőséggel? Van más megoldás?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook