Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Omlós, szaftos sertés sült. recept

Omlós, szaftos sertés sült. recept

Elkészítési idő 240 perc

Az Omlós, szaftos sertés sült. hozzávalói:
1,5 kg sertés oldalas
3-4 fürt koktélparadicsom
1 egész fej fokhagyma

frissen őrölt fekete bors
mangalicazsír


Az Omlós, szaftos sertés sült. elkészítési módja:
Az oldalast egységes méretű részekre daraboljuk. Ekkor nagyjából két csontonként érdemes elvágni. Ezután 6-8 gerezd fokhagymát összezúzunk és beledörzsöljük a húsokba, majd alaposan besózzuk. Ha van rá idő akkor letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, pihentetjük. Közben egy sütésre alkalmas méretű tepsit kikenünk sertészsírral és egymás mellé sorba rakjuk a húsdarabokat. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé tesszük, végül némi frissen törött borssal meghintjük és aláöntünk kb 1 dl vizet is. A tepsit lefedjük alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 2 óráig Ekkor levesszük az alufóliát, majd felerősítjük a sütőhőmérsékletét 200 fokra és további 10 percig pirítjuk. Ha elkészültünk a sütéssel a maradék zsírt tálkába öntjük és a húst kissé meghűtve felszeleteljük, tálra rakjuk. Körettel, friss kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. A sültnek pikáns íze lesz, ha víz helyett barna sört öntünk a hús alá. Ekkor is nagyon finomra megpárolódik, de különlegesebb lesz az íze.


Kategória: Húsételek receptjei


Az omlós, szaftos sertés sült. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook