Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Omlós kekszcsiga recept

Omlós kekszcsiga recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Omlós kekszcsiga hozzávalói:
50 darabhoz:
8 dkg porcukor
20 dkg liszt
csipetnyi só
1 zacsi vaníliás cukor
15 dkg hideg vaj, vagy margarin
2 dkg kakaópor
1 tojássárgája
2 ek tejszín
a kenéshez 1 tojásfehérje
folpack
a nyújtáshoz liszt
sütőpapír


Az Omlós kekszcsiga elkészítési módja:
A porcukrot tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a liszttet,a sót a vaníliás cukrot meg a darabolt vajat, és összegyúrjuk.A masszából 25 dkg-ot kimérünk és folpackba csomagoljuk.A maradékot a kakaóporral barnára színezzük, és ezt is folpackba csomagoljuk. Mindkét tésztát egy órára a hűtőbe tesszük. Liszttel meghintett deszkán a világos és a barna tésztát 25 * 16 cm-es lapokká nyújtjuk. a kakaós lapot a tojásfehérjével vékonyan megkenjük. Ráfektetjük a világos lapot és hosszanti oldalánál fogva óvatosan feltekerjük. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. A tekercset 1/2 cm vastagon felszeleteljük és 2-3 sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon tepsinként kb. 10 percig sütjük. A még forró csigákat a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, majd kihűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós kekszcsiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook