Ölebből lakásba fiút vagy kislányt válasszak? (beszélgetés)
Én lányt javaslok! Nekem fiú kutyám van. Sajnos a kanokkal az utcán is sokkal több a konfliktus! A lány kutyák ezen kivül sokkal simulékonyabbak, kezelhetőbbek! Én ezt már csak, akkor tudtam meg mikor a kutyi már nálunk volt! A tüzelésről pedig csak annyit, hogy az a legjobb ha ivartalanitva van pár hónaposan! Evvel nagyon sok betegséget lehet megelőzni! Feltétlenül olvass utána! Ha bármi kérdésed van, nyugodtan irj! Akár priviben is!
Ha hasrafekszik, es utana felkel a k.k.jabol jon ki a kis 'valadek'. Kovon, padlon mindig ott marad a kis pecset!
Nem akarlak elkeseríteni, de ha elkezdi, hát "be is fejezi". ;-)
látjátok,de nem könnyű.....bugyi 1 évben 2x pár napig a lányra...de a fiúra egész évben nem adhatok bugyogót:) vki meg tudná mondani,h csak próbálja megsexelni a díszpárnát vagy "be is fejezi" a dolgot produktummal?
Biztos,h igaz,h nem minden fajta csinálja.....de hát az eladótól kérdeztem,h ha ő venne melyiket venné,de hát kifizetett....mert 2 ház van 1 udvaron,az egyikben ők laknak az anyukakutyával,a másik az anyjáé ott meg a fiúkutya lakik...
a lány vérzik....a fiú a díszpárnát izélgeti,és őt nézi lánykutyának(amikor mensizik a hölgy)
a lány szótfogad...csak a függönyöket imádja
a fiú értetlenebb,többet ugat...
nem tudom csajok...
Nekunk csak fiu kutyaink voltak...es soha nem akart semmit megszexelni :) Lehet h szerencsenk volt.:) De szerintem lelehet szoktatni rola.A lakasba sem piszkit be bejeloles keppen.
De, hogy fokozzam a guszti dolgokat, párom kollégájának kutyája a vendégek lábára kapaszkodik, és a lábszárukat "izélgeti" meg. Ennek ellenére lehet egy fiú is aranyos, de én ilyen pici fajtában lánypárti vagyok.
szó szerint amit írtál ezt mondta ez eladó is.....istenkém,pedig már majdnem hajlottam a fiú felé.náluk a díszpárnát hmmmm....izélgeti...
És alig vérzik,1 évben 2x pár napot.ejj...ha vki azt mondja nekem ezelőtt,h de nehéz dönteni....lehet,h nem hiszem el neki,mert kutya kutya-1 kutya:)
De már jól összezavarodtam:D
Válaszd a kislányt. Az ilyen pici kutyák alig észrevehetően véreznek, főleg, hogy tisztán is tartják magukat. A fiú meg képes "megszexelni" még egy plüssállatot is, ha épp olyanja van. Barátnőm kutyájának ez a szokása, elég gusztustalan. Ja, és a fiúk még területet is jelölnek.
elment a lizus a barátnőjéhez,....most úgy jött haza,h anya! legyen a fiú-mert a barátnőm is ezt mondta.
Hívott a barátnőm,mondtam,h mi a gondom kutyaügyileg...erre ő: ezen mit kell agyalni...csakis a fiút.
Na 2 kis papírra felírtam,h fiú,lány,és húztunk....a fiút húztuk.
itt is összeszámolom,h hány fiú,hány lány.
Má csak én nem tudom,h melyik....
De mindenesetre meglepett,h ennyi kutyabarát segít rögtön,köszönet érte!!!
Jaj:)Én imádom az ilyen maciképű kutyusokat:)
Nehéz a választás,de így kép alapján a fiú mellé tenném le a voksomat.
Nem ismerem ezt a fajta kutyust,de mint lentebb írtam,nekem kis bolond lány kutyám van,akit imádok és 100 nem bolond fiúért sem adnám oda,de ha új kutyám lesz,akkor fiú lesz:)Legalábbis most ezt mondom:D Mi a garancia arra,hogy nyugodtabb és szófogadóbb lesz??Lehet a fajtára és azon belül ez a szukákra jellemző?
A szomszédomnak is fiú-szuka-havanese van.A szuka a diliske,a fiú tök nyugis,szófogadó kutya.A lány pórázon van mindig,többször meglépett,szaladni kellett utána,náluk is mindent szétrágott,megkóstolt,míg a fiú soha egy papucsot nem rágott meg.
Nem könnyű a döntés,de mivel nekem úgymond "rosszabb" a tapasztalatom a szuka kutyámmal,ezért mondom azt,hogy inkább a fiút választanám:)
tettem,tettem!5 hetesek,jövő hétvégén kapják a szurit,de legkésőbb holnap estig el kell döntenem.láthattam a szülőket is,mert a családé az anyakutya is és az apa is.Nekem picibe is,és nagyban is a fiú tetszik....de azt mondták,h a lány a jobb,mert nyugodtabb,szófogadóbb,hát passz...
Megnéztem,hát cukorfalat:)Most mennyi idősek és mikor lehet majd elhozni?Gondolom ha betennél egyet a fiúról is,az is ilyen zabálnivaló lenne:)
Ide szerettem volna feltenni,de rájöttem,h ide nem lehet.De megvan a megoldás...beteszem a naplómba,nézzétek meg de cukik!OK így?
fiú a legjobb.persze,ha nem szeretnétek később köklyköket,vagy egy stresszes (kutyának,és gazdinak is egyaránt) petevezető-elzáró műtétet.és persze a tüzelés sem lehet könnyű időszak,főleg lakásban...
Nagyon sajnálom,együtt érzek veled,az én kutyám 17 volt mikor úgy kellett döntenünk,h nincs tovább:(
18 éves koromban a munkahelyemen besétált az osztályra,a pszichiátrián a lelki sérültekkel foglalkoztam.Ő is az volt 1 életen át,de nagyon okos kutya volt,de ő kint lakott,be sem jöhetett.
Decemberben a kertben temettük el...akkor azt mondtam,h soha többé,mert a szívem megszakadt.
De ez a 7 éves kislányom álma,ez más,most nem rólam van szó.
Tényleg nem lehet:)Ráadásul az én kutyáim megszokták,hogy van társuk,így most úgy néz ki,hogy nálam már mindig két kutya lesz egyszerre:)
Sajnalom.....o 96 os szuletesu volt.Most kint elek angliaban,nem tudom hol tudnek beszerezni egy kis kolykot,de nagyon szeretnek.Azota van egy nemetjuhasz-csau-csau keverekem,nagyon edes Mocsok a neve,ugy jott hozzank es befogadtuk.Miutan elpusztult a spanim,megfogadtam h tobbet nem szeretek meg egy kutyat sem...de nem lehet nekik ellenallni.
Hol vannak a képek felrakva?
El kellett altatnunk:( Ő majdnem 16 éves volt már,februárban altattuk el és április 1-én lett volna 16 éves:(Sajnos leállt a keringése,így nem volt más választásunk,mint elaltatni.8 hetes korában vettem meg,igazi családtag volt,soha semmi komoly gondom nem volt vele,tényleg egy igazi jó barátunk volt:)
FEJ VAGY IRAS??dotsd el igy:)....de en a fiut ajanloom!Annak idejen anyukamek is a legszebbet,legnagyobbat valasztottak.
annyira örülök,h írtatok,meg is mutattam volna Nektek őket,de ide nem tudom feltenni a képet róluk!:( Itt megy a harc... a férjem és a fiam a fiút,a lányom a kislányt hozná aki olyan kis minike,na és nekem meg fogalmam sincs,a fiú nagyobb,szebb a szeme,fejlettebb,de engem nem is a külső,inkább a belső érdekelne.Tényleg nem tudom megmutatni valahogy?
lányt!
a mi kutyánknál soha nem látszott, hogy tüzel, csak annyiban, hogy akkor nem engedhettük el, mert hagyta volna magát...
a szomszédomnak fiu kutyája, amikor tüzelős időszak van, nem eszik, örökké sírdogál, mindig le akar menni...nekem soha nem kéne fiukutya!
a macskám is lány, bár ő ivartalanitva lett!
Es mi tortent a spanieleddel?Nekem elpusztul 4 evesen.Imadtam.Nagyon okos volt.Hordtuk kutyakozmetikaba,ahol kapott egy borgombat..ki akartuk allatorvossal kezeltetni,de allergias rohamot kapott az inekciora(savas majgyulladas,beverzett a tudeje)Egyedul voltam vele,kihivtam a dokit..probaltuk ujraeleszteni,konyorogtem a dokinak,de nem sikerult.Utana vagy 10 percig tartottam a kezemben es szoritottam magamhoz.Mai napig rossz erzes.Most majd szeretnek megint egy spanit.De voroset,mert a fekete ra emlekeztetne ujra.
kislanyt!!!
mert ok csak par napig tuzelnek, mig a fiuk mindig hagynak ''nyomot''.
Szia!
Nekem eddig két fiú kutyám volt(egy még van is)és van egy szuka is.Hát ha újra választanom kell,akkor maradok a kan kutyánál.Nekem is volt angol cocker spánielem,kan volt az is,szuper kutya volt,szófogadó,itthon a lakásban sem volt vele semmi gondom.A fiú havanesem is szuper kutya,szófogadó,póráz nélkül viszem-hozom,mindig jön ha hívom,itthon sincs vele semmi gond.
A szuka kutyámat is imádom,de ég és föld,mint a másik kettő.Szétrág mindent,alkalmi süket,őt nem merem póráz nélkül levinni,csak ha velem van még vmelyik gyerek,iszonyat makacs,önfejű,pedig ugyanúgy próbáljuk nevelni mint anno a spánielemet és a havanese fiút,mégsem jutok vele nagyon előre,pedig itthon vagyok,sok időm jut rá,mégis csak megy a saját feje után.
Tüzelt is már egyszer,szinte észre sem vettük,semmit nem kellett utána takarítanom,nem csődült ide a többi kan,pedig lakik egy pár a házban.
De azt hiszem én is fiúpárti vagyok kutyák terén is:)
ja bocs az öleb az pici, hirtelen a rotira gondoltam akkor szerintem az mehet :) a szomszédom egy biscon havaneeset tart a lakásban és ahányszor megyek az utcán mindig megugat az ablakból :)
További ajánlott fórumok: