Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Olasz vasárnapi csirkecomb recept

Olasz vasárnapi csirkecomb recept


Elkészítési idő 90 perc

Az Olasz vasárnapi csirkecomb hozzávalói:
4 db csirkecomb
só, bors, 1 tk oregano
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek reszelt bio citromhéj
10 dkg liszt
4 ek olívaolaj
1 nagyobb hagyma
1-2 sárgarépa, zeller, póréhagyma
4 dl vörösbor
Fűszerzsák: babérlevél, borókabogyó, szegfűszeg, egész bors, 1-1 kakukkfű- és rozmaringág


Az Olasz vasárnapi csirkecomb elkészítési módja:
A csirkét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük oregánóval és az apróra vágott fokhagymával és a citromhéjjal, majd megforgatjuk lisztben és megsütjük az olajban. Mellétesszük a kockára vágott zöldségeket, összepároljuk, közben a sütőt 180 fokra melegítjük. Hozzáadjuk a vörösbort és a fűszerzsákot, majd a lefedett edényben 1 órát pároljuk a sütőben. Kóstoláskor ízesíthető még. Újramelegíthető étel.

Fehérkenyérrel tálaljuk hagyományosan.
Fogyasszátok egészséggel!


Kategória: Húsételek receptjei


Az olasz vasárnapi csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook