Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nyitott házasságról vélemények fórum

Nyitott házasságról vélemények (beszélgetés)

1 2
20. ariana
2018. okt. 7. 08:42

Talán arra az esetre jó, ha házastársak között már nem működik a szex, de elválni sem akarnak bizonyos okok miatt.Pl. közös gyerekek, lakás, üzlet. Szerintemcscak kívülről látszik harmonikusnak..Vagy szemet huny az egyik fél a másik félrelépései miatt, vagy nem is tudja.Na az is milyen már amikor mindenki tudja hogy csalják az illetőt csak épp senki nem meri neki megmondani.Na ha így nézzük akkor jobbnak tűnik a nyitott házasság.

Így megmarad minden arégiben, közös családi programok a gyerekekkel, stb..És az erotika is megvan, összeszokni sem kell egy másik emberel,hisz attól , hogy az ágyban működik, attól nem biztos hogy másképpen működne.

Na de ha rólam van szó, nem ilyen kapcsolatra vágytam sosem.De akinek ez beválik egészségére.

2018. okt. 6. 21:43
nekem nem menne
2018. okt. 6. 21:28
El nem tudnám képzelni!
2018. okt. 5. 23:34
Nem támogatom ezt a fajta életmódot.
16. lapbarna (válaszként erre: 14. - Anyucikóni)
2018. okt. 5. 08:21

Nem mondtam, hogy nem létezik, csak azt, hogy az akkor nem házasság, hanem társbérlet.

Tumbo helyett pedig: szerintem az szarkazmus volt. ;D

15. VendrinerPiroska (válaszként erre: 1. - Rozi85)
2018. okt. 4. 20:17

Megcsalás aligha, esetleg félrekefélés.

Nem tudom, hogy mennyire beszélték meg, de láttam olyat ahol az egyik partner eléggé sokat partizánkodott és mindenki tudta, állítólag a kedves párja is. Viszont az is eléggé nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy a kalandozó különben nagyon jól elvan az élete párjával és csak kalandot keres a házi tűzhely mellé.

Szerintem, ha mindketten akarják működhet. Mi emberek sem vagyunk egyformák. Miért kellene a kapcsolatainknak ugyanúgy működni?

14. Anyucikóni (válaszként erre: 12. - Lapbarna)
2018. okt. 4. 18:39

Miett ne létezne? Ha gyerekek is vannak nem biztos h érdemes válni. Sőt ha mindket félnek van családja és nem akarják elárulni hogy "szétmentek" akkor arra is tökéletes.

De hangsúlyozom ez csakis 2 jóbarát esetében működhet, akik vannak olyan viszonyban bigy ezt válóban véghez tudják vinni.

13. Anyucikóni (válaszként erre: 11. - Ab61752c45)
2018. okt. 4. 18:34

Jajjj...ez megint fura hozzászólás volt. Ma már nem ciki elváltnak lenni. A férj pedig nem státuszszimbólum. Hanem partner a párkapcsolatban.

2018 van!😘

12. lapbarna (válaszként erre: 1. - Rozi85)
2018. okt. 4. 18:01
Az akkor nem házasság, hanem csak közös társbérlet.
11. ab61752c45 (válaszként erre: 9. - Anyucikóni)
2018. okt. 4. 17:55
de a legtöbb nő akkor is ragaszkodik hozzá,ha semmi közük egymáshoz,már a gyerekeken kívül.mert a férj,az státuszszimbólum.utána az elvált nők jönnek,utána az,aki senkinek sem kellett.legalábbis a falu szemében.
2018. okt. 4. 17:40

Szerintem a házasság intézménye idejétmúlt. Nincs semmi értelme, mikor simán ki lehet belőle lépni. Jogilag ugyanolyan, mintha közjegyző előtt tesznek egy nyilatkozatot.

persze, tudom. Sok nő ragaszkodik hozzá, mert ezzel úgy érzi, hogy biztonságosan elkezdheti a fészket rakni. Saját magukat ringatják ebbe a hitbe. Olvasni itt ugye mindenféle kétségbeesett történetet.

A témaindítónak: gondolom nagy volt a szerelem annak idején, vagy erős az anyagi érdekeltség, hogy annak idején összeházasodtak. De idővel mindenki változik. Elmúlik a lángolás, nem olyan jó már a szex. Vagy sosem volt jó, de az anyagiak miatt jó ötlet volt a házasság.

Még azt is el tudom képzelni, hogy szeretik ők egymást, csak más a szexuális fantáziájuk, elvárásuk és ez is megváltozott időközben.

Hagyják egymást boldogan élni. Mi értelme lenne bekényszeríteni egymást a közös ágyba és végigszenvedni azt, ami már nem jó?

2018. okt. 4. 17:34
Csak abban az esetben ha a házastársak nagyon jó barátok és egyenlően elhidegültek egymástól érzelmileg. Viszont egymás társaságát szeretik, akár együtt is eljárnak pl gyerekek vagy vállalkozás miatt. Ebbe belefér a felek külön-külön szerelmi (vagy csak testi) viszonya is. Amíg az egyik fél nem akar olyan új kapcsolatot, ahol össze szeretnének költözni.
8. ab3619a9cd (válaszként erre: 7. - Ab61752c45)
2018. okt. 4. 17:24

Nekem szent.

Hogy az ilyeneknek minek a házasság azt nem tudom.

7. ab61752c45 (válaszként erre: 3. - Ab3619a9cd)
2018. okt. 4. 17:23
nem szent,de akkor mi a jófenének házasodtak össze.jó buli volt?
2018. okt. 4. 17:02
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy nyitott házasságban éljek, meg azt is, hogy valaki ilyenben szeretne élni.
2018. okt. 4. 17:02

Sokszor előfordul, hogy nem érdemes szétválasztani a közös

vállalkozást egy válás miatt. Nem működik a házasság, de az üzleti rész igen, sok ilyet ismerek. A plusz témája, hogy van-e, kivel vagy mivel aktus, ebben a formában miért számítson...Előttem írta Emili85, hogy nem vallásos, de a házasság az szent...:), meg, hogy nem fér bele ebbe a szentségbe egy harmadik fél. Az élet rövid, a világ pedig egy nagy boldog család...azt szoktam mondani, hogy a lényeg, hogy haladjunk (még ha visszafele is), vagy csak sok legyen (még ha bolha is)...szóval, ha nekik jó, nekem is jó... :)

4. Ildi
2018. okt. 4. 16:49
En eleve a hazassagra keptelen lennek,nemhogy nyitottra.
3. ab3619a9cd (válaszként erre: 1. - Rozi85)
2018. okt. 4. 16:46

Az ilyen emberek nem tudom mi a fenének házasodnak össze.

Nem vagyok sem vallásos sem idős,de számomra a házasság szent,amibe nem fér bele egy harmadik fél!

Erre képtelen lennék!

2. apeeng (válaszként erre: 1. - Rozi85)
2018. okt. 4. 16:32
nyitott házasság? áááá...olyan nincs is, és senki nem ismer olyant, aki ismerné mi az.
2018. okt. 4. 15:29
Sziasztok. Olyan emberek tapasztalata/véleménye érdekelne aki volt ilyenbe vagy ismer ilyent. Ma barátnőm a délelőtti kávé mellet közölte hogy ők így lesznek férjével megbeszélték. Nem értem hogy ez hogy miként lehet egyeztetni ez végül is megcsalás oké hogy megbeszélték de nekem fura. Jó és rossz tapasztalat/vélemény is jöhet
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook