Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Kedves egészségedre!
Még jó, hogy volt otthon mézes puszedli, különben min töltötted volna ki a mérgedet? :))
A jelek szerint jó lett.
Nálam is minden kontakthibás, lazulnak ezek a csatlakozói idővel.
Nem is rossz ötlet a mézes puszedli, jobb, mint ordítozni.
Ha mindjárt a masszalát rakod össze, é ha nem egészen ízik, akkor lehet módosítani a keveréken esetleg.
Majd meglátod, de a gyömbért esetleg próbáld ki úgy is, ha húst sütsz, egy darabkát gyömbéresen sütsz ki.
Majd' elfelejtettem, nálunk a krumplifőzelékbe is "kötelező" a gyömbér, anélkül már nem ízlik.
Én is úgy gondolom, hogy többféléből egy-egy kicsit össze, és ahogy a recept is írja, egyik felével sütés előtt beszórni a húst, a másik felét pedig joghurttal-tejszínnel összefőzni mártásnak. No joghurtot vettem, de tejszín helyett lesz egy kanál tejföl+vizecske. Nem kell ebből a mártásból sok, hiszen a hús is max. 2 db. lesz.
Ahogy írod: többféléből egy-egy kicsi, aztán jön a puding próbája.
Majd látom, hogy visszatapsolós kaja lesz-e belőle, vagy azt mondom rá, hogy "egyszer meg lehetett enni", másodszorra felejtsük el. :)
Remélem, megtetszik majd a gyömbér.
Érdeke tulajdonsága, hogy nem könnyen ég meg. Beszórhatod vele a húst sütés előtt.
Én zöldséges ételekhez használom, harmonizálja az ízüket a hússal. (Bablevesbe, gulyásba is.)
Régen még csak szárított darabokat lehetett kapni, akkor megszámolva belefőztem, aztán kihalásztam a darabokat a kész ételből, mert ráharapni kelelmetlen volt.
Óvatosan adagold eleinte, egy késhegynyi elég lesz.
Mi szeretjük, de a kettőnk ételébe egy apró kanálkányinál többet én sem teszek. (Vannak olyan, a mokkásnál kisebb kanálkáim, talán játék volt valamikor. Kivéve a hús, azt úgy kb. megszórom a gyömbérrel és a sóval, úgy sütöm.)
Szétnéztem itthon fűszerkészlet ügyben, összeírtam párat, amelyekből már kevés van itthon. Mellé a gyömbért is. Tejföl, joghurt, liszt, és egy kis kellemes séta ma is. Az üzlet szinte üres, alig voltunk 3-an, 4-en vevők. Állítólag reggel ugyanolyan tumultus, mint amikor volt idősáv. El is hordták az összes dupla-joghurtot, én már csak a hagyományos kis kiszerelést kaptam. Nem gond, vettem abból.
Borult, de enyhe az idő, a napot már régen láttuk. Luca szerint ez a március.
Igen, én is fokhagyma granulátumot használok. Könnyű adagolni és nem szárad rám!
Én szeretem a gyömbért, azt is szárított-őrölt kiadásban veszem.
De lehet kapni az üzletekben, csak mi anno nem használtuk, nem ismerem, ezért nem fogok külön vásárolni.
Egyébként azt talán megéri, hogy egy csomag szárított fokhagyma port venni, és úgy kavarni a többi közé, mint a sok por-alakú fűszerhez 1-2 girizd zúzott fokhagymát nehéz elvegyíteni. Ha eszembe jut, amikor még arra járok...
Ha jól dolgozik a Luca-naptár, akkor mifelénk a január-február is eléggé borongós, de gyakorlatilag enyhe lesz. De csapadék az 0.
Ha az előrejelzéseket nézem, akkor majd szilveszterre, újév napjára lesznek fagyok, -6 fok körül hajnalban. Jó is lenne.
Nagyon szívesen.
Azért kezdtem el ismét keresni a net-en, mert éppen egy olyan kóstolós műsor ment az egyik csatornán... és mondja, hogy gyakorlatilag Indiában a massalát minden család másként csinálja, saját ízlésüknek megfelelő fűszerekből állítják össze... akkor pl. én is kihagyhatom belőle a gyömbért, és rakok bele bazsalikomot. Kurkumám van, és curry is, só-bors-kömény-őrölt paprika-paradicsom sűrítmény és a hagyma, fokhagyma természetes egy magyar konyhánál.
Én azt hiszem nem combból, hanem mellehúsából fogom kipróbálni karácsonykor, az már eleve szeletelt. :))
Van annak már kb. egy éve is, hogy valahol rátaláltam a "Csirke tikka-masala" receptre, és annyira megtetszett, hogy már akkor meg akartam főzni magamnak. Csak ahogy átrágtam magam rajta, és ott úgy fogalmaztak, hogy a sült csirkét beleforgatja a tikka-masala raguba, de nem volt leírva, hogy az meg mi fán terem...
Most találtam rá, hogy gyakorlatilag különböző, itthon is használt fűszerek keverékéből készített mártás, és az előzőleg bepácolt, megsütött csirkét ezzel a mártással rotyogtatják össze...
Szóval a link:
Pikáns indiai étel, meglehet, hogy karácsonyra megpróbálom, ha nem is a naan-kenyérrel, de főtt tésztával.
Gyerekkorunkban mi testvérek mondtuk egymásnak: gondoltam ám rád, miközben ettem ezt-azt: milyen jó, hogy nem vagy itt, több marad nekem. :))
No valahogy ilyen nyugalommal eheted tőlem bármikor a spenótot, akár ott vagyok nálad, akár nem. :)
Majd talán ha hajóköteleket is emelgetek.
A penót végét elosztogattam. A kis komondornak ízlett.
Tényleg finom volt: kis tejszínt és pici szerecsendiót tettem csak bele. De egy adag elég is volt belőle.
Estére jön a fiam Pestről. Ha esetleg éhes lenne, süthetek neki csirkeszárnyat. Hamar készen van és szereti is.
Van egy kicsi munkám is.
Most kezdem a napot, mert sokáig aludtam, azóta meg csak szöszölgetek. Az idő nem lett volna rossz valószínűleg, de most már borúska, sötétedni készül.