Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Perceken belül megfő a zöldbab, a bulgur már puhul. Aztán rakom fel a darálthúst, de akkor most én is dinsztelek alá egy kis hagymát. Elrontani biztosan nem fogja, szeretem a hagymás dolgokat. Azután már csak össze kell rakni őket, és bedugni egy kicsit a mikróba.
Találtam a szekrényben egy doboz zöldborsót, abból csinálok 1-2 tányér levest, szabadul a hely a szekrényben, és ami a fagyóban van, az még maradhat továbbra is ott.
Nem nyújtom,csak kicsípek egy kisebb adagot a tésztából és a tenyerem között hengergetem buci formára: hosszúkás gömbölyűre.
Igaz, nálad a liszt változó. De ha csinálsz nagyobb mennyiségű keveréket egy dobozban, abból is kivehetsz kötetlen mennyiséget.
Nekem a tej meg a cukor miatt kicsit édeskés lesz, de végül is nem baj.
Csakhogy nálam a liszt = 20 dkg fehér kenyérliszt, 40 dkg tk. liszt, ez a kötött, így a vizet adagolom úgy, hogy amennyi kell ahhoz, hogy a tészta jó legyen.
De te is nyújtod a kis gombócot, hogy utána feltekerd olyan kis disznó formává... én meg korábban gombócokat gyúrtam, azt nyújtogattam lepény alakká... hát most úgy gondoltam, felszeletelem nyersen a "forma-kenyeret", és remélem minden oké lesz így is.
Lassan megyek is ki a konyhába, mert ma még valami ebédet is össze kellene dobni. Majd közben kitalálom, valami gyorsat és egyszerűt.
Én a lisztet adagolom úgy,hogy amennyit felvesz. A liszten sok múlik. Víz meg ne legyen túl sok esetleg.
Nyújtogatni tényleg nem kell, gyönyörűen megnő sülés közben.
No, szóval alig aludtam valamit... de mikor mentem én kialudva suliba?
Ügyes vagy!
Ma nekem is sütnöm kell. Reggelre én is megálmodtam a magam kis egyszerűsítését, remélem beválik. Nálam a liszt, cukor, só, sütőpor szárazon össze, bele a langyos tej, és annyi langyos víz, amennyit felvesz.
Mára azt álmodtam, hogy ezek után megformázom belőle nyersen a forma kenyeret, nagykéssel felszelem 14 db-ra, és rögtön sütöm is szeletelt kenyeret. Nem gombócozom, nem nyújtogatom... Remélem így is sülés közben szépen felfújja magát. Majd írom. :))
Sül a bucim. A lehető legegyszerűbben csináltam:
Bekapcsoltam a sütőt.
A vizet felforrósítottam és a műanyag tálba öntöttem. Bele a hideg tejet (összekeveredve pont jó), az olajat, a sót, a cukrot.
Kevés liszttel, kézzel elkevertem, még hígabb állapotban öntöttem bele a sütőport, hogy az is jól eloszoljon. Utána apránként öntöttem a lisztet, jobb kézzel gyúrtam, míg a tészta el nem vált a kezemtől.
Az összeállított tésztát ott a tálban kétfelé vettem, a két nagyobb tésztából formáztam kisebb bucikat és rakosgattam a sütőpapíros tepsire.
Aztán bevagdostam - ami kerek lett, keresztben is, a hosszúkat csak hosszában. Már sül.
Jaj a zokni! Épp tegnap olvastam.
Kipróbáltam,de a zokniban levő minimális műszáltartalom egy idő után irritálni kezdett, le kellett vennem a zoknit.
Működik.
Egyszer nem készültem fel teljesen laborvizsgálatra, azt hittem, csak vérvétel lesz. Hát nem...és pont előtte voltam kint, ha én ezt tudom...
Pár perc alatt elképzeltem, hogy éppen egy csomó kólát ittam és már feszít... Sikerült!
A nagy testvér figyel!!!
Rögtön adta a megoldást, ahogy átmentem híreket olvasni. Görgess lentebb, ott a gyors elalvás titka:
Bruhahahahah: elmagyarázom magamnak
😂😂😂
Nincs ilyen teám, de a lábfürdő jó ötlet.
Kisrádióm sincs, a TV szokott szólni.
Meg majd elmagyarázom magamnak, hogy nagyon álmos vagyok.
Itt ma azért volt napsütés is, de inkább csak félálomban láttam. Most így naplemente előtt kicsit már borús lett az ég, de nagy hideg nincs.
Hamarosan kel a fiam és megy munkába megint, aztán a hétvégéje szabad.
Addigra már meleg lesz, begyújtottam.