Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Jött ma is munka, hétfő estére kérik.
Egy nagyobb munka, úgyhogy egy ismeretlen kollégával megosztva kapjuk. Pontosabbat még nem tudok, majd ha megérkezik a válasz.
Szóval van miért ücsörögnöm, tényleg nem az édességgyártás lesz ma a legfontosabb.
Akkoriban még (70-es években) örültünk, ha egyáltalán volt a boltban ilyesmi. Így legalább mindenki a saját ízlése szerint turbózta fel.
Volt amikor egy kis vajjal összedolgozva áteresztettük a közönséges húsdarálón, és úgy csináltunk vele, belőle gesztenye pürét, a tetejére a tejszínhabot...
De a babapiskótát ha összedarabolod, és a rumaromával locsolva csoki krémmel, tejszínnel a tetején = somlói galuska.
Egyétek csak a sok-sok finomságot. Én adom a tippet, hízzatok tőle ti! :) Most lettem kész a kenyérsütéssel. Jó lesz az nekem.
De finom lehetett!
Látod, jó minőségű gesztenyemassza is lehetne a fagyóban. Csak amikor vennék, nem látok jó minőségűt.
Igen-igen csípős levegő, szerencsére ismét csak szépen süt a nap, majd melegszik is. Gondolom.
A tegnapi kocsonyám vacsorára már horkolt is, nem csak aludt.
Ma a kenyér sütés van soron. Főzni nem kell, ebéd maradt tegnapról.
Ezek szerint valóban félre értettem.
Anno mikor ránk száradt a piskóta, a citromkrémet kidobtam a két réteg közül, a tésztát lereszeltem, és: gesztenye masszával, lefőzött kávéval, rum aromával + kimagozott, kicsavart meggybefőttel gyúrtam össze. Kis golyókat formáztam belőle, kókuszreszelékbe forgattam. Kissé szárazra hagytam, másnapra gyönyörűen átpuhult az egész.
Anyósom rögtön: ennek kérem a receptjét. :)
Ma összeraktam az elliptikus trénert, amit hónapokkal ezelőtt hozott a húgom.
Fölöttébb érdekes: elég nehéznek tűnt a leggyengébb fokozata is. Ma többször is próbálgattam. Nem merem tartósan felvinni a pulzusomat. De lesz ebből még valami!
Kellene még pár csavar hozzá. Ha azt is hozta a húgom a masinával együtt, akkor jól elkevertem valahova. Két-két csavar kell a két "szarvához", ami a karokat mozgatja. Anélkül kicsit lötyög - dugtam bele vastag huzalt, de az azért nem az igazi.
Van középen is fogója, de érzem,hogy más a mozgás, ha a szarvakat fogom.
Kicsit félreértetted.
Általában valami édesre gondoltam.
A rendelést még régebben kezdtem el, aztán félbe maradt, de az akkor kiválasztott árukat benne hagytam a virtuális kosárban.
Ráadásul közbejött a szigorítás, megnőtt a bolt forgalma, jó egy héten át jött a csomag. Ennyi idő után már nem tudom, mire gondoltam...
Csak a kicsomagoláskor lepődtem meg, hogy oké a két csomag piskóta, de miért is kellett?
Persze nem muszáj most rögtön elhasználni.
Lekvárt sem eszik és túrót sem.
Semmit, ami csak kicsit is kenőcsös.
A babapiskótát sem hiszem, hogy enné, több napon át csak azt kapott a kórházban a vakbélműtéte után. Rá se bírt már nézni, de éhes volt...
De lehet olyan valamit is, hogy egy tálcára sorban, egymás mellé a piskótákat, majd lekvárral kened, utána esetleg túróval, akármivel amit szeret a fiad, majd egy újabb sort a tetejére... nem feltétlenül kell annak édes-habos töltelék.
Ahogy írod is, egy éjszakára hűtőbe tenni, akármilyen tölteléktől átpuhul a piskóta... ezen az elven szoktak szögletes háztartási kekszet is összerakni. Jó az akármilyen töltelékkel. Jó étvágyat kívánok hozzájuk.
Gyanús... Legalábbis ehhez hasonlót láttam valahol.
Piros gyümölcsös süti
Hozzávalók
• 5 dl joghurt (natur)
• 1 kávéskanál vanília kivonat
• 10 ek cukor (kristály)
• 2 dl habtejszín
• 20 dkg babapiskóta (cs)
• 3 dl tej
• 20 g zselatin
• 50 dkg málna (fagyasztott, kompót, nyers gyümölcs, fantázia és alapanyag kérdése)
Elkészítés
1. A babapiskóta egyik oldalát tejbe mártjuk, és beletesszük egy tortaformába a nedves felével felfelé
2. A joghurtot elkeverjük a 10 ek cukorral és a vanília eszenciával, felverjük a tejszínt, és óvatosan a joghurtba keverjük.
3. A felmelegített tejben feloldott zselatint állandó keverés közben beletesszük a masszába, meg a gyümölcsöket is.
4. Ahogy ezt összekevertük, azonnal a piskóta tetejére öntjük, és fóliával letakarva a hűtőbe tesszük.
5. Ha megdermedt, lehet fogyasztani, de ha áll egy fél napot vagy egy éjszakát, jobban összeérnek az ízek!
Mondjuk habos, és a fiam nem eszik majd belőle, de ezt fél adagban elvállalom egyedül is.
Inkább valószínű, hogy nem nagyon krémes és nem is torta.
Alkalom nincs, a fiam meg a krémeket, habokat nem szereti.
Olyasvalami lehet,ahol a piskóta a tésztát helyettesító alap.
No de nem baj, nem használom el, majd megkerül hozzá a recept.
Szevasztok!
Ma valóban hajnalban keltem, és végre több napos tolódás után, valóban fel is raktam a kocsonyát főni, már egy fél órája felforrt, most már csak pöcörög. Remélem délig még szét is tudom porciózni és akkor vacsira már kocsonyát ehetek.
Csupa dér volt minden amikor kidugtam az orromat, most szépen süt a napocska, és melegszik az idő is.
Nem, nem!
Akkor már inkább vegyél be egy fakanalat, biztosan kiáll. :))
Nem tudom, volt-e konkrét oka, hogy rendeltem babapiskótát, vagy csak azért rendeltem, hogy legyen itthon.
Sok jópofa sütés nélküli recepthez kell, de fogalmam sincs, volt-e konkrét gondolatom.
Kinéztem már újat, de nem lehet csak úgy bemenni a rendelésre.
Két doki van, de pont a régihez sem akarok menni. Van Hatvanban egy rendes doktornő.