Főoldal » Klubok » Noch einmal Robinson! :)) klub

Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

2793. tumbo2 (válaszként erre: 2792. - Napsugár8)
2020. szept. 17. 16:58
nem,két-három hete volt itthon.persze attól bárhol elkaphatjuk.
2792. Napsugár8 (válaszként erre: 2791. - Tumbo2)
2020. szept. 17. 16:55

Reméljük, hogy nincs semmi baj! Majd írd meg, ha tudod az eredményt.

És a lányod azóta veletek is találkozott, vagy akkor most ti is veszélyben vagytok????

2791. tumbo2 (válaszként erre: 2790. - Napsugár8)
2020. szept. 17. 16:22
itt a szokásos szél fúj.ma nézték a lányomoknál a vírust,holnap estére lesz meg az eredmény,hát elég ideges vagyok.egyik munkatársának a férje az lett.
2020. szept. 17. 13:16

Nálunk nagyon fülledt a levegő.

Délelőtt elmentem a postára, majd a coop.-ban vettem még fehér lisztet is a meglevő tk. liszthez. Gyógynövényben is bevásároltam.


Úgy érzem, kell valamivel keverni a zsömlénél a tk. lisztet, eléggé tömör, remélem, hogy valamennyi fehér liszt segít majd. Enni nem rossz az, csak... :))

Ha nem dobtam volna ki anno a bolti tk. kenyér csomagolóját, és megnéztem volna rajta az összetételt... Bár Freddy írta, hogy keverni kell, de akkor még elutasítottam az ötletet... szerintem ő nagyon is jól tudta, miért mondta.

2789. tumbo2
2020. szept. 16. 19:15
tetszeni meg úgysem akarok már senkinek.
2788. tumbo2 (válaszként erre: 2787. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 19:14
jó nekem így is.
2787. Napsugár8 (válaszként erre: 2786. - Tumbo2)
2020. szept. 16. 19:01
Hát akkor hajrá, vágj bele, az még kezelhető.
2786. tumbo2 (válaszként erre: 2785. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 18:44
régen,talán 10 éve.meg aztán utána rendesen főztem,napi egy zsömlét ettem,csak utána elkutyulódtam. hát nem olyan vészes,de három-négy kiló mínusz nem ártana.
2785. Napsugár8 (válaszként erre: 2784. - Tumbo2)
2020. szept. 16. 18:01
Ez mikor volt? És valóban fogytál?
2784. tumbo2 (válaszként erre: 2783. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 17:59
mondjuk ritkán főzök,mikor a kórházban voltam,az első nap teát kaptam,a második nap sárgarépafőzeléket üresen.befaltam seperc alatt.de mondtam is,hogy nekem kaját ne hozzanak.pár kiló mínusz nem árt.
2783. Napsugár8 (válaszként erre: 2782. - Tumbo2)
2020. szept. 16. 17:52
Azt meghagyom neked! :))
2782. tumbo2 (válaszként erre: 2781. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 17:38
jó is az,bár én a sárgarépafőzeléket is megeszem.
2781. Napsugár8 (válaszként erre: 2780. - Tumbo2)
2020. szept. 16. 17:14
Répát legjobban a vadas mártásban szeretem.
2780. tumbo2 (válaszként erre: 2779. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 16:31
mi is csak egy hónapban egyszer vettünk.a magokért én sem vagyok oda, sem nyúl,hogy répát,vagy ilyesmit egyek,csak ritkán.
2779. Napsugár8 (válaszként erre: 2778. - Tumbo2)
2020. szept. 16. 16:13
Nálunk is szinte minden üzletben lehet kapni ilyen-olyan magvas kenyereket. Nem igazán tudom, mire jó, én jól el vagyok magvak nélkül is. Nem vagyok én se galamb, se csirke. :))
2778. tumbo2 (válaszként erre: 2777. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 15:03
mikor először került forgalomba Fehérváron a lipóti magvas kenyér,nagyon finom volt,de iszonyú drága.aztán a minősége egyre romlott,az ára meg emelkedett.
2777. Napsugár8 (válaszként erre: 2776. - Guruljka)
2020. szept. 16. 14:00
Nem hiszem, én nagyon egyszerű kenyér-párti vagyok. Megkenni valamivel, megpakolni egy kis ezzel-azzal, és mielőbb eltüntetni. Az ilyen magvas akármiket nem nekem találták ki. :))
2776. Guruljka (válaszként erre: 2775. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 13:46

Igazán nagy öröm, hogy ennyivel is segíthettem!

Ahogy ismerlek, elkezded majd variálni is a tésztát.

Én ettem már olyan zsömlefélét is, hogy hántolt tökmag, azaz csak a bele volt apróra vagdalva és a tésztába keverve!

A jelenlegi Family-s bagettemre kívül pirított szezámmagot és köménymagot sütöttek rá. A tésztája barna.

Persze nem tudom, bírod-e a magvakat.

2775. Napsugár8 (válaszként erre: 2774. - Guruljka)
2020. szept. 16. 13:29

Nagyon köszönöm neked a receptet, rengetegek kiírkáltam már a netről, de eddig még csak kerülgettem őket, belevágni nem mertem.

Egyszerű és nagyszerű, és fantasztikus. Még egyszer köszönöm!


De azért a dicséreted is jólesik, mintha hájjal kenegetnének. :))


Komolyan: egyszerűbb zsömlének formázni és úgy sütni, ha kell megforgatni, gyorsabban, rövidebb idő alatt átsül. Ez jó lesz nekem!

2774. Guruljka (válaszként erre: 2772. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 13:14
Nahát, nagyon ügyes vagy! :D
2773. Napsugár8 (válaszként erre: 2772. - Napsugár8)
2020. szept. 16. 10:50

** vízeséshez = vizezéshez!!

Egyáltalán nem mindegy! :))

2020. szept. 16. 10:49

Csak azért, hogy dicsekedjek, majdnem egészen elégedett vagyok magammal. Csak egy kicsike javítás, és HEURÉKA!


Húsz dkg lisztből gyúrtam az este meg a kenyértésztát. Ma reggel nem veknit, hanem 4 db. zsömlét formáztam belőle, és serpenyőben (födővel) a felső lángon sütöttem meg. A palacsintához használt kenőtollat használtam a vizeséshez! Tökéletes.


A tanulság: hamarabb kell takarékra venni, akkor nem ég meg az alja, és a legközepe is egy kicsit jobban megsült volna. Nem nyers, nem ragad, de egy picike, az a gondolatnyi sülés még hiányzik neki. Az íze, sava viszont tökéletes. Ez a 20 dkg-os eresztés elég 2 napra, legközelebb indulhat a recept szerinti 60 dgk liszt. Kerek szám, az 50 dkg, és nem szabad otthagyni, mielőtt le nem veszem takarékra!


Így zsömle-formában elég neki a 20 perc sülés. Megtartjuk a receptet. A szakácsné még egy kicsit kaparhat. :))

2771. Guruljka (válaszként erre: 2770. - Napsugár8)
2020. szept. 15. 22:07
Nem is lehet sokat enni belőle, de egy kevés pehely csak kell.
2770. Napsugár8 (válaszként erre: 2768. - Guruljka)
2020. szept. 15. 21:10
Tudom, hogy nem ugyanaz, csak én a zabpelyhet nem tudom miért, de nem szeretem. A zabkorpából annyi minden mást is lehet készíteni, az van itthon. Pl. tökéletes zabpalacsintát lehet belőle, vagy zabnokedlit, mint a grízgaluskát... és ezen kívül eddig még csak joghurtba, kefírbe kavarva ettem. De ezek a különböző ízesítésű zabkásák egy kicsit megmozgatták a fantáziámat. Meglehet, hogy kipróbálom. No nem egy egész tállal, csak úgy módjával.
2769. Guruljka (válaszként erre: 2765. - Napsugár8)
2020. szept. 15. 21:02
Igen, én is így szoktam, de már éppen a vége felé tartok, ma már nincs egy bögrényi benne.
2768. Guruljka (válaszként erre: 2767. - Napsugár8)
2020. szept. 15. 21:02

A kettő nem ugyanaz! A zabkorpa esetleg erősebben meghajt, tápértéke meg alig van, hiszen csak maghéj.

A zabpehely pedig a héj nélküli, kilapított mag.

Zabkorpát néha adok a pehelyhez, de csak keveset.

Viszont ha valamelyiket tejbegríz gyanánt készíted, azt "vadíthatod" egy kanálnyi zabkorpával. Vigyázat, sűrít!

2020. szept. 15. 20:39

Egyszerű és nagyszerű reggeli, vacsora lehet(ne).

Kérdés, ha nincs zabpehely, csak zabkorpa, abból is jó?


[link]

2020. szept. 15. 20:36
Ahogy végignéztem, nekem most éppen kakaóm nincs itthon. Fel is írom a cetlimre...
2765. Napsugár8 (válaszként erre: 2764. - Guruljka)
2020. szept. 15. 20:35
Ritkán használok tejet, ezért a dobozos 1,5 %-os tartós tejet szoktam venni, hónapokig tart a szavatossági ideje, hűtőben felbontva is tartható. Márkától függően a kóp-ban, most nem emlékszem mi az ára, de jóval 200 alatt!
2764. Guruljka (válaszként erre: 2763. - Napsugár8)
2020. szept. 15. 20:04
Lehet, hogy a tejjel bajban lennék. De tényleg, nagyjából szokott itthon lenni minden, ami ebbe kell.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook