Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Reméljük, hogy nincs semmi baj! Majd írd meg, ha tudod az eredményt.
És a lányod azóta veletek is találkozott, vagy akkor most ti is veszélyben vagytok????
Nálunk nagyon fülledt a levegő.
Délelőtt elmentem a postára, majd a coop.-ban vettem még fehér lisztet is a meglevő tk. liszthez. Gyógynövényben is bevásároltam.
Úgy érzem, kell valamivel keverni a zsömlénél a tk. lisztet, eléggé tömör, remélem, hogy valamennyi fehér liszt segít majd. Enni nem rossz az, csak... :))
Ha nem dobtam volna ki anno a bolti tk. kenyér csomagolóját, és megnéztem volna rajta az összetételt... Bár Freddy írta, hogy keverni kell, de akkor még elutasítottam az ötletet... szerintem ő nagyon is jól tudta, miért mondta.
Igazán nagy öröm, hogy ennyivel is segíthettem!
Ahogy ismerlek, elkezded majd variálni is a tésztát.
Én ettem már olyan zsömlefélét is, hogy hántolt tökmag, azaz csak a bele volt apróra vagdalva és a tésztába keverve!
A jelenlegi Family-s bagettemre kívül pirított szezámmagot és köménymagot sütöttek rá. A tésztája barna.
Persze nem tudom, bírod-e a magvakat.
Nagyon köszönöm neked a receptet, rengetegek kiírkáltam már a netről, de eddig még csak kerülgettem őket, belevágni nem mertem.
Egyszerű és nagyszerű, és fantasztikus. Még egyszer köszönöm!
De azért a dicséreted is jólesik, mintha hájjal kenegetnének. :))
Komolyan: egyszerűbb zsömlének formázni és úgy sütni, ha kell megforgatni, gyorsabban, rövidebb idő alatt átsül. Ez jó lesz nekem!
** vízeséshez = vizezéshez!!
Egyáltalán nem mindegy! :))
Csak azért, hogy dicsekedjek, majdnem egészen elégedett vagyok magammal. Csak egy kicsike javítás, és HEURÉKA!
Húsz dkg lisztből gyúrtam az este meg a kenyértésztát. Ma reggel nem veknit, hanem 4 db. zsömlét formáztam belőle, és serpenyőben (födővel) a felső lángon sütöttem meg. A palacsintához használt kenőtollat használtam a vizeséshez! Tökéletes.
A tanulság: hamarabb kell takarékra venni, akkor nem ég meg az alja, és a legközepe is egy kicsit jobban megsült volna. Nem nyers, nem ragad, de egy picike, az a gondolatnyi sülés még hiányzik neki. Az íze, sava viszont tökéletes. Ez a 20 dkg-os eresztés elég 2 napra, legközelebb indulhat a recept szerinti 60 dgk liszt. Kerek szám, az 50 dkg, és nem szabad otthagyni, mielőtt le nem veszem takarékra!
Így zsömle-formában elég neki a 20 perc sülés. Megtartjuk a receptet. A szakácsné még egy kicsit kaparhat. :))
A kettő nem ugyanaz! A zabkorpa esetleg erősebben meghajt, tápértéke meg alig van, hiszen csak maghéj.
A zabpehely pedig a héj nélküli, kilapított mag.
Zabkorpát néha adok a pehelyhez, de csak keveset.
Viszont ha valamelyiket tejbegríz gyanánt készíted, azt "vadíthatod" egy kanálnyi zabkorpával. Vigyázat, sűrít!
Egyszerű és nagyszerű reggeli, vacsora lehet(ne).
Kérdés, ha nincs zabpehely, csak zabkorpa, abból is jó?