Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Van olyan recept is benne. Az eszem megáll.
Meg hogy paprikát, uborkát, és nem forralja fel a levét, mégis oké. Sok mindent láttam benne, amikről még nem is hallottam. Jó kis link.
Zolcsika rakta fel tegnap az egyik fórumra. Érdemes végig olvasni, valami fantasztikusan egyszerű módszerek a savanyúságok eltevéséhez:
Szervusztok szigetlakók!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Jól aludtatok?
Az éjjel ismét csak fájt a csuklóm, de írják is, hogy hét végére begorombul az időjárás, több helyen túllépi a 30 fokot is. Hát ezt éreztem az éjjel. De már elmúlt, majd látjuk, érezzük, mi lesz belőle.
Az biztos, érdemes még kihasználni a strandidőt, az este már igen-igen gyülekeztek a fecskék. Szerintem már a névsor olvasásnál tartanak!
Én itt a hoxán akasztófázok, vagy a betűcserélőt. Ez utóbbit jobb szeretem, az akasztófa néha eléggé meglep.
Vagy van egy másik honlap, a GYIK, nem tudom ismered-e, olyan kérdezz, felelek, és vagy jók a válaszaid, vagy nem. Harmadik lehetőség nem igazán van. :))
Ma néztem éppen.
Ebben a klubban 10 klubtag van, de gyakorlatilag csak mi hárman beszélgetünk itt-ott, a többi csak olvas, ha egyáltalán olvas, de nem szólalnak meg!
De akkor miért kérték a belépési jogot, hiszen olvasni anélkül is lehet, külső olvasók számára nyitva a klubb.
Ez most arról jutott eszembe, hogy egy másik fórumnál olvastam, valakit kipakoltak egy klubból. Gondolom a passzivitása miatt. Megjegyzem, ide is kérte a belépést, de azóta sem igazán szólalt meg. Tőlem elférnek, csak kicsit furcsa számomra.
Oké! Érezd jól magad.
Visszavárunk! :))
Hamarosan indulok a hétvégi találkozóra, amelyet évenként rendez meg a régi öregcsajos társaság, de tavaly nem sikerült mennem.
Majd vasárnap este jövök!
Hát akkor szeressed úgy, ahogy van.
Én nézegetem az óraszíjakat, mert most fehéret kaptam. Lehet, hogy találok jobbat is.
Nem tudom, milyen az órád füle.
A textil óraszíjakon nincs fém.
De vannak a kétrészes óraszíjak is, amelyeket az óra fülének a tengelyére rögzítenek egy kis kapoccsal. Az a rész, ami át kell hogy bújjon az óra fülén, eleve vékonyabb.
Vagy vannak az egy darabból álló, átfűzős szíjak. Azt házilag is lehet csinálni valami szép selyem anyagból, a végére rávarrni a csatot.
Sajnálom, hogy nem tudod hordani!
Én megpróbálnék szövött óraszíjat szerezni rá. Megfelelő szálból szőve az vékony is, és erősebb is, mint a bőr.
Ráadásul ki is lehet mosni, ha piszkos.
Amik kaphatóak általában, az perlon és valószínűleg vastag, de persze nem tudom.
Ne történjen lopás, de szerintem ezt az órát biztosan keresnék, hiszen ékszer-értéke van.
Nem fiatal volt, hanem patinás és régi, szolid cég. Azért mentem oda.
Azt mondták, hogy már régen is szokásban volt az eldobható dolgok gyártása, és ez az óra is ilyen. Megy, ameddig megy, szép a kivitel, de nem ér nagy anyagi kár, amikor javíthatatlanul tönkremegy.
Nahát, képzeld el, leszólta az órás a kis Kienzlémet! Hogy bóvli! És hogy olajozni sem lehet, jobb, ha ki sem nyitják!
Óraszíjat azért adtak rá.
Nem baj, mit mondanak rá, így már tudom hordani.
Ide írom a receptet is, most még a fejemben van, ill. aki gondolja, szintén kipróbálhatja. (Nagyon drága már a kenyér, és még tovább emelik! Állítólag!)
Serpenyős vakaró:
- 50 dkg liszt
- 1 ek só
- 1 ek szódabikarbóna
- 1/2 (fél) csomag sütőpor
- langyos víz (nálam a tk. liszt szűk 2 deci vizet vett fel)
Meglehet, hogy még egy kortyot adhattam volna neki. 20 perc pihentetés, majd olajjal kikent serpenyőben sütni, lassú lángon!
Korábban csak a fele adagot gyúrtam be, és egy serpenyőben kisütöttem, de nehéz volt megfordítani sütés közben. Most azt mondtam, hogy csak kb. zsömle-méreteket rakok a serpenyőbe, és inkább több db legyen belőle. És ráadásul bekavartam most a teljes adagot. Szerintem a felét megpróbálom, mit csinál, ha csak holnap sütöm ki. ??
Remélem én nem fogok égetni.
Most gyúrtam be a "serpenyős vakarót", most egy kicsit pihizik, és utána megyek lassú tűzön sütni. Valamikor régen már megcsináltam ezt, akkor tetszett, remélem most is jó lesz. Szurkoljatok! :)