Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nincs csontfog a tejfog alatt fórum

Nincs csontfog a tejfog alatt (beszélgetős fórum)


10. Mona..
2013. márc. 18. 23:16
Nekem 30 évesen derült ki, hogy a bal 3-as 4-es tejfog. Aztán pár év múlva kezdett romlani, és ki kellett húzni. Pótolni kellett. Én nehezen viseltem, már 2 éve, de még mindig nem tudtam rendesen megszokni.
2013. márc. 18. 19:53
2013. márc. 18. 19:49
Szia!Nekem is 18 évesen még bent volt egy tejfog.Nekem nem volt zavaró és nem fájt,mozgot.Doki mondta hogy ki kellene huzni én annyi idős fejjel nem akartam.Majd magától kieset de nem jött új.Kiderült hogy amig a tejfogam jól érezte magát " elnyoma" a csont fogam.És már nem is jött ki soha.Röngenezték és van ott alatta valami.. :(
2013. márc. 18. 19:44

A kérdés valóban az, hogy vannak-e az állkapocs mélyére beragadva fogak, vagy sem. Ha nincsenek, akkor marad, amikor!!! kiesnek a tejfogak, vagy elromlanak a fogszabályozás, illetve lehetséges már az állkapocsba beültetni csapot, műfogat (a szüleimnek is csináltak ilyet, így megúszták a "ki-betevős" fogat). És valóban olcsóbb megoldás, hogy a mellette lévő fogakat kihasználva híddal pótlást tesznek fel a hiányzó fogak helyére, csak az akkor érint még további két-két fog csiszolását. Vagyis oldalanként négy-négy korona.


Én maradnék a beültetésen (min. oldalanként egyet-egyet), és utána beszabályoztatnám, ha nagyon feltűnő a rés.

2013. márc. 18. 19:43
Nálam is úgy volt, hogy nem értettem, hogy a hátsó néhány fogam miért nem cserélődik ki... Aztán kiderült, hogy valójában tejfogam nem volt az adott helyeken és azok rendes fogak.
5. Gicus86 (válaszként erre: 1. - Szivarvany123)
2013. márc. 18. 19:37

Anyukámnak is hiányzott pár csont foga, mikor terhes volt valamelyikünkkel a fogászaton egymásután húzták ki a felülről a tejfogait, az egyik oldalon volt neki így, végül korona lett teljesen, mert szétmentek a fogai terhesség alatt.

Lehet neked se fognak már kinőni.

2013. márc. 18. 19:37

Férjemnek a négyesek hiányoztak mindkét oldalon, neki a tejfogai kiestek, de nem nőtt csontfog a helyére, röntgen nem mutatta a csontfogat, így fogszabályzója lett, és mindkét oldalon az egy-egy plusz helyet így korrigálták.


Neki általános felsőben történt mindez. Egyébként észre sem lehet venni.


Hogy két fog is mindkét oldalon érintve van? nem tudom mi a teendő. A jó fogorvosnak erre tudnia kell a megoldást.


Ahová én járok ott egyetemista lánynak derült ki, hogy a csontfoga benmaradt az állkapocsban, amikor fogszabályoztatásra készült, és nála speckós technikával, szájsebész-fogorvos együtt dolgozva, egy különleges eljárással lehúzzák egy év alatt a végleges fogat, és utána jön a szabályozás, szóval nem egyszerű, de már ilyen is van.

3. zzmm (válaszként erre: 1. - Szivarvany123)
2013. márc. 18. 19:36

Szia!

Unokahúgomnak sem volt csontfoga az első 2 foga alatt. A tejfog volt neki, ami nem hullott ki.

18 évesen húzatta ki és csináltatott oda koronát, mivel nem is nőtt helyette másik.

Nagyon rosszul érintette őt is, mert ugye azok a fogak kisebb méretűek voltak és zavarta nagyon..

Szóval szerintem ha eddig nem esett kis és nőtt helyette másik, valószínű nem is fog.. :( de mindenképp nézesd meg orvossal és kérd ki a véleményét és tanácsát.

2. Eszterkee (válaszként erre: 1. - Szivarvany123)
2013. márc. 18. 19:32

nekem sincs jobb felső 5-ösöm, egyszerűen nem nőtt ki. a tejfogat próbálták sokáig "bent" tartani, de kiesett. nem látszik a hiány, ha mosolygok. fogszabályzóval arrébb húzták a többi fogat, szóval nincs egy teljes fognyi hiány a fogsoromban.

érdekes módon a férjemnek is hiányzik az egyik csontfoga, neki sem nőtt ki a tejfog után.

2013. márc. 18. 19:26
14 vagyok, szeptemberben 15 . A felső kis örlőim (4-ES, 5-ÖS fogak) egyik oldalon sem cserélődtek még ki. nem mozognak, vagyis minimálisan, mint a többi, és és nem is fájnak. Ilyenkorra már rég ki kellett volna cserélődniük, hiszen a többi fogam is időben kipotyogott. Ezek még ki fognak nőni? Alsó fogsoromon van fogszabályzó, és mielőtt ezt feltették , készült röntgenfelvétel az egész állkapcsomról. Láttam a röntgenfelvételt, és bár én nem értek hozzá , de a doki sem látott a tejfogaim alatt fogat, csontfogaknak hitte őket, sőt még felső fogszabályzóról is beszélt, de ezt nem kaptam. Tudom ,hogy ez nem tűnik fontos kérdésnek, de engem igenis zavarna ha nem lenne oldalt fogam, legalábbis addig, amíg ki nem nő, mivel szeretek mosolyogni, vigyorogni, nevetni és elég 'széles ' a mosolyom. Mit gondoltok mit kéne tennem? menyjek el fogorvoshoz és kérjem ki a tanácsát? Vagy hagyjam? Tapasztalatok, érintettek? ;-) amugy bocsi, ha nem jó helyre írtaam valamit, de új vagyok:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook