Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nigella süteménye (csokis) recept

Nigella süteménye (csokis) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Nigella süteménye (csokis) hozzávalói:
1 db. Lidl-s kakaós koszorú (piskóta, csomagolt, lyukas közepű)
1 ü. Magozott meggybefőtt (leöntve, lével a piskótát meg lehet locsolni)
30 dkg. Étcsokoládé (3 db. Lidl-s – 139 Ft-os)
10 dkg. Kristály cukor
Fél liter tejszín (Penny-s, főzőtejszín – 200 Ft)
Fél liter tej
1 cs. csoki puding (Dr. Oetker prémium – csokis)
Lekvár


A Nigella süteménye (csokis) elkészítési módja:
A piskótát kb. cm-es szeletekre vágjuk, kettesével a lekvárral összeragasztjuk, és kibélelünk vele egy nagy tálat (ketté is lehet osztani). A meggy levével meglocsolhatjuk a piskótát és közé szórjuk a meggyet. Mikróban felolvasztjuk az összetördelt csokit (500 W 3-4 perc), hozzákeverem a fél liter tejszínt, a fél liter tejet + a 10 dkg. cukrot és a csoki pudingot (ahhoz, hogy simára tudjam keverni, a pudingport kevés tejbe előtt már kikeverem) hozzákeverjük a masszához. Mindezt 750 W-on, 10-12 percig mikrózzuk a megfelelő sűrűség eléréséig. Kicsit hagyom kihűlni, néha megkeverem, majd ráöntöm a piskótára és lehűtöm. (a tetejét tetszés szerint gyümölccsel, vagy tejszínhabbal díszíthetem).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nigella süteménye (csokis) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook