Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyergyói bögrés csemege recept

Gyergyói bögrés csemege recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gyergyói bögrés csemege hozzávalói:
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1 bögre darált mák
1 bögre sima liszt
1 csomag sütőpor
1 db
citrom héja
1 db
narancs hája
1 kávéskanál rum aroma (vagy 5 cl. rum)
10 dkg
mazsola
4 db tojás.A tepsi kikenéséhez kevés vaj.A méréshez egy bögre
amivel minden anyagot egyformán mérünk.


A Gyergyói bögrés csemege elkészítési módja:
A tojásokat feltörjük, átkeverjük, majd fokozatosan hozzápergetjük a cukrot és kikeverjük, langyos tejjel felengedjük.Összekeverjük a mákot, a lisztet és a sütőport, belerakjuk az előzetesen rumban áztatott mazsolát, 1-1 evőkanálnyi citromhéjat és narancshéjat, majd az egészet egymáshoz öntve alaposan átkeverjük. 15-20 percnyi pihentetés után a masszát egy kikent tepsibe tesszük és lassú tűznél 20-30 perc alatt készre sütjük. A teteje sütés közben könnyen barnul, ezért legyünk óvatosak.

Karácsonyi asztalra való csemege.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyergyói bögrés csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook