Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » New York-i túrótorta recept

New York-i túrótorta recept

Elkészítési idő 75 perc

A New York-i túrótorta hozzávalói:
alaphoz:
15 dkg keksz (kekszpor)
5 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:
50 dkg tejszínkrémsajt
50 dkg túró
18 dkg cukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
3 ek liszt
2 tk vaníliaaroma (helyettesíthető van.cukorral)
1/2 citrom reszelt héja


A New York-i túrótorta elkészítési módja:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kiajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos formát. Összekeverjük az alap hozzávalóit és erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy pici pereme legyen. Kb. 8-10 percig sütjük. Közben robotgéppel összekeverjük a túrót, krémsajtot, lisztet és cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a tejfölt és a vaníliát, reszelünk bele citromhéjat. Az egészet a kihűlt alapra öntjük és kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük 6 órára.

Amikor kivesszük a sütőből, még picikét remegősnek kell lennie.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A new york-i túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook