Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelőszülők fórum

Nevelőszülők (beszélgetés)

1697. c190cb809a (válaszként erre: 1696. - Alfoldi13)
2009. márc. 23. 20:10
Na én még csak a reménykedés szakaszába vagyok!
1696. alfoldi13
2009. márc. 23. 20:06
én ugy látom ,hogy a gyerekek reményeim szerint az enyémek vér ide vér oda ez csak sok éves munka és már kész is.... persze gigszerek itt is akadnak de már én nyerek hosszutávon...
1695. c190cb809a (válaszként erre: 1694. - Bobimami)
2009. márc. 23. 20:04

Ez igy van! A vér szava az megmarad akármit csinálsz is.

István te ezt hogylátod?

1694. bobimami (válaszként erre: 1693. - C190cb809a)
2009. márc. 23. 19:59
Először is azét nem nyerünk a lottón mert már a feladás előtt szétosztjuk mondja okos férjem !!!! ami a gyerekeket illeti a piciknél van egy kis zavar szülő anya -édesanya nevelőanya-édesanya ....ők is érzik a különbséget a két család között érzik a jót de mégis sokszor erősebb a vér szava
1693. c190cb809a (válaszként erre: 1685. - Nanettike)
2009. márc. 23. 19:35

Látod a bobimaminak is kicsinyei vannak ő mégsem olyan derülátó...

eleve már ettől a kettőség miatt sem várható, hogy egészséges lelkületü emberek legyenek. Hogyan lehet ezt egyáltalán feldolgozni gyerek fejjel...

Édesanya, neveló anya..kinek higgyek, ki szeret, ki mond igazat, én a hejükbe nagyon félnék..gondolj bele...miért van ilyen helyzetbe?..ő mit rontott el?..Az én lányomnak egyszer azt irta "édes, hogy nemharagszom rád..na ezt kapd ki akkor mit gondoljon szerencsétlen hát nem?

A lottó 5-sel én is tudnék mit kezdeni..Annyi embernek segítenék ..

1692. alfoldi13
2009. márc. 23. 19:31
de ne játsz nem veszitesz a nyerési esély oly minimális hogy hihetetlen....a mamám rosszul van sajnos
1691. c190cb809a (válaszként erre: 1690. - Alfoldi13)
2009. márc. 23. 19:27

most igy vissza vonultan nincs valami jó tipped:)))

Nagyon sajnálom az anyukádat:(( de tényleg a naplódból ismerem ..

remélem felépül kivánom nagyon neki..

1690. alfoldi13
2009. márc. 23. 18:24
hát van itt valaki köztünk ki a lottoigazgatoságon dolgozott több tiz évig de nyerni ő se tudott legalább is legfeljebb hogy nem vett szelvényt és annak árát /mert én évekig / voltam ott munkaszervező,,,
1689. nanettike (válaszként erre: 1684. - Alfoldi13)
2009. márc. 23. 18:23

nekem a célom?

olyan emberkéket felnevelni akik megállják az életben a helyüket, és ha baj van... én mindig itt leszek nekik...

1688. nanettike
2009. márc. 23. 18:21

mindig reménykedem, hogy nyerek a lottón....de jó is lenne.....tudnám is, hogy mire költeném azt a sok pénzt

de odáig még sosem jutottam el, hogy lottószelvényt vegyek:))))))))

1687. nanettike (válaszként erre: 1686. - Bobimami)
2009. márc. 23. 18:18

én sokszor olyannak érzem magam mint egy frissen diplomázott tanár, aki tele energiával végzi feladatát.............

aztán általában úgy végződik, hogy az évek alatt egyre csökken , majd teljesen elmúlik a tettvágy és marad egy olyan kiégett ember akinek már minden mindegy , aki ali várja , hogy vége legyen a napnak, és mehessen haza....sajnos a sulinkban , egy jó pár tanárról el lehetne mondani ezt....

1686. bobimami (válaszként erre: 1685. - Nanettike)
2009. márc. 23. 17:43
A remény hal meg utoljára és nembiztos hogy a tiéd nem az a bizonyos kivétel ami erősíti a szabályt kitartás és előbb vagy utóbb kiderül
1685. nanettike
2009. márc. 23. 15:30
látom én, hogy ti már sokkal többet tapasztaltatok ezen a téren, meg én még csak kicsiket kaptam,tudom csodák nincsenek, de olyan jó hinni bennük......
1684. alfoldi13 (válaszként erre: 1683. - Nanettike)
2009. márc. 23. 15:30

ennek ellenére csodálattal olvasom hozzáállásod és remélem eléri a célt ,de ,hogy mi is a cél? a biztos fejlődési lehetősége a gyereknek ? de ha ott nem volt mitől lesz lottozik a mama a tanfolyamon tanulja hogy kellett volna? szóval huszonegynéhány év alatt olyan ki sikeresen visszakerült és sikeres is lett nem hallottam sajnos biztos volt de olyan mint a fehér holló,

sajnos a mamám agyvérzést kapott és most ingázok a korház között.. és gondolkodom ,hogy igazitsak át mindent

1683. nanettike (válaszként erre: 1680. - Alfoldi13)
2009. márc. 23. 15:23
én is csak remélni tudom, hogy ugyan ezt mondom majd nektek, de látva és hallva a rosszat ez csak remény marad...
1682. c190cb809a (válaszként erre: 1681. - Bobimami)
2009. márc. 23. 14:56

Igen minél idősebbek anál nehezebb ezt a kettösséget kezelni.

Nálunk volt olyan, hogy szinte rákellett az anyára eröltetnia az 1éves gyereket, hogy legalább fogja már meg a gyerekét...azóta sem alakult ki köztük semmi...de az idő nagyon szépíti anyukát...

1681. bobimami
2009. márc. 23. 13:46

Ebben a témában nekem is rosszak a tapasztalataim

ugyanis nekem is van 3 kicsikém 9,6,és 3,évesek és bizony egy-egy kapcsolattartás után a gyerekek (főleg a nagyok)teljesen megváltoznak Vissza veszik a régi agresszív énjüket

1680. alfoldi13
2009. márc. 23. 13:24
igazából nem irigyeljük ezeket a láthatási feladatokat töled ... ez még picik könnyű minnél értelmesebb lesz annál nehezebb lesz ez a feladat természetessé sose fog válni hisz az egész helyzet természet ellenes..Sajnos a gyermek gyorsan nő értelme még gyorsabban.. és bizony kivánom ,hogy évek mulva is ilyen rutin feladat legyen ez...
1679. nanettike (válaszként erre: 1678. - C190cb809a)
2009. márc. 23. 08:21
ezért mondtam neked, hogy az én eseteim kivételesek.....nagyon sok féle szülő lehet, én csak próbálom őket is megérteni
2009. márc. 23. 07:49

Sziasztok!

Végre elmentek a gyerekek ami itt maratt....

Indul a hét ami megint hamar elfog repülni....

Nettike ilyet még nem hellottam amit te irtál..én csak olyan szülőket halottam akit (nincs jobb szavam) elitélni lehet mert olyat tettek a gyerekük ellen ami nem jó..igen ha eleve ugy állok a dologhoz , hogy igen ennek a gyereknek normális az anyja csak most kicsi akadája van de nagyon szereti a gyerekét akkor lehet, hogy másként látnám. Viszont én főleg olyan szülőről hallottam, ismertem aki bántalmazta veszélyeztette a gyerekét szüli egymás után a gyerekeket és még reménye sincs, hogy felnevelje őket de azért nem mond le vagy nem védekezik 5 gyerek 5apától 5felé..na én csak ilyeneket láttam.

1677. nanettike
2009. márc. 22. 21:36

megyek, holnap suli, ovi, a lányok már alig várják

hát még én!... holnap legalább fel tudok takaritani

jó éjt mindenkinek!!!!!

1676. nanettike (válaszként erre: 1673. - Anyamedve)
2009. márc. 22. 21:33

szia

egyáltalán nem zavarsz, fő hogy többen vagyunk

1675. nanettike (válaszként erre: 1674. - C190cb809a)
2009. márc. 22. 21:31

én a kicsi lánykát már olyan határozattal kaptam, hogy havonta 3 napra viheti anyuka haza.nagyon aranyos csak fiatal, remélem rendeződik a helyzete és hamarosan haza viheti a lánykát, én mindenesetre mindent megteszek, hogy sikerüljön, segitek amiben tudok....

biztosan lökött vagyok,de én egy nagyon más szemszögből látom a dolgokat, lehet hogy nem is jól csinálom , nemtudom ,, én próbálok a szülőkkel egy nagyon jó viszonyt kiépiteni, eddig sikerült hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy a szülőktől virágot kapotak, vagy például ma meghivtak minket sütizni...nagyon sok szülő mindent megtesz , hogy visszakapja a gyerekét, csakhát segitség is kell nekik,sokszor látom, hogy egy jó beszélgetés mennyire sokat ér, vagy ha azt látják, hogy én nem magamnak nevelem a gyereküket hanem nekik, hiszen nem akarom elvenni tőlük....sokszor megbeszélem, sőt kikérem a tanácsukat, hogy ehhez és ehhez mitszólnak, persze a döntés mindig az én kezemben van...ma páldául a szülőkkel eggyütt csavarogtunk és olyan jó volt, kicsit megismertük egymást.... viszont ez nagyon sok plussz mznkát igényel, de a kicsik sokkal jobban érzik magukat, nekem ugytünik nyugodtabbak hogy nem harcolunk egymás ellen a szülőkkel.....gondolom nem mindenki igy látja , meg vannak más esetek is ahol nincs szülő, vagy annyira nem partnerek az eggyütmüködésben .......

nekem eddig még szerencsém volt ,hogy jó szülőket fogtam ki

1674. c190cb809a (válaszként erre: 1672. - Bobimami)
2009. márc. 22. 19:08

Szia mami!

Gyere olvass és szólj hozzá!:)

Nettike hogy hogy pár napra hazavitték a gyereket az hog lehet? Kezd rendeződni a szülők hejzete? Még az is lehet, hogy haza viszik? Nagyon keveset halottam ilyenről. Akit hazavittek azok pár hónap múlva vissza kerül a rendszerbe szőrnyü álapotba...na én csak ilyet hallottam.

István persze, hogy az az álom, hogy a gyerekek olyanok legyenek amilyennek szeretnénk. De most a házról beszéltünk. Meg a lakókörnyezetről. Azért arra is lehet állmunk nem ??

1673. anyamedve (válaszként erre: 1659. - Alfoldi13)
2009. márc. 22. 18:08

Szia!

Remélem nem zavarok. Régóta olvasgatom ezt a fórumot is, de eddig csak kívülálló voltam. Érdekeln engem ez a pályázat, amiről írtál. Pontosan milyen pályázat? Csak nagy családosoknak szól, vagy sérült gyermeket nevelők is szóbajöhetnek. Nagyon köszönöm a válaszodat előre is.

1672. bobimami
2009. márc. 22. 17:38
Egyik kedves ismerősöm tyúkanyóca is ezen az oldalon lelhető fel Köszöntöm őt is és minden ismeretlen beszélgető társat
1671. nanettike
2009. márc. 22. 17:33

hazaértünk a délelőtti csavargásból.....egyik lánykánal láthatása volt a másikat meg több napra hazavitték.....drága anyósom finom ebéddel várt minket , igy az ebédfőzéstől is megszabadultam....

a szobák berendezve, hétfőn jön a ruha pakolás szerintem a szekrénysor nagyon jó lett , sokkal másképpen mutat igy összerakva... mi nem költözködtünk, de a férjemnek sikerült úgy elraknia a vizpumpa fogót,a tegnapi szereléskor, hogy sehol sem találja...most képzeljétek el ha MI költözködnénk,lehet, hogy a gyerekeket sem találnánk:)))))

nekem is vannak álmaim,de nagyon lassan haladunk arra felé....

1670. nanettike (válaszként erre: 1669. - Bobimami)
2009. márc. 22. 17:21
szaporodtunk......ez nagyon jó, üdvözöllek itt nálunk......
1669. bobimami
2009. márc. 22. 16:51
Szervusztok beszélgetők Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra igaz nem véletlenül Ha megengeditek csatlakoznék hozzátok
1668. alfoldi13
2009. márc. 22. 16:30
az álmaim az értelmes gyerekek sok egyetemet főiskolát végzett gyerek és sok boldog unoka arca amiben reménykedem ... szomorú vagyok ,hogy a nagy házat el kellett hagynom...de álmaim egyre közelebb kerülnek...sajnos persze egy része teljesen elment... de az unokák száma bizony szinte napról napra nő...és szeretnék pár csendes évet a nejemmel kettesben ..amire most még nem sok az esély

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook