Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelőszülők fórum

Nevelőszülők (beszélgetés)

2009. aug. 24. 11:11
Igazad van a legnagyobb dolog ha megölel a lányom, vagy épp csak rám mosolyog.Csak annyira meglepődtem ezen, főleg mikor utána gondoltam hogy ezt hogy tudja úgy megoldani hogy a gyerekeknek minden meglegyen( a mai világban minden elég drága, főleg iskolás gyerekeknél), és emellett még a felnőtt fiát is támogatja.Ha meg tudja tenni hát tegye.
4126. alfoldi13 (válaszként erre: 4125. - Szankuviki)
2009. aug. 24. 10:59
tudod mi ülünk a gyerekek mellett jol vagy rosszul de probáljuk ügyesgetni öket azt gondolom ez is a mi dolgunk és ezért nagy a mi fizetésünk mosoly néha szeretet de igazából ez se mindig a mai világban egy főiskolást vagy gimist ebből a pénzből rendesen eltartani az pont olyan mint kötéltáncosnak lenni pl nekem tehát lehetetlen nem haraptam csak próbáltam megértetni éjjel felkelni vigyázni aggodni ovni 24 órában szolgálni ,és nem az a lényeg mi jár ezért mert az majdnem semmi...mikor hallom a fülemmel hogy most is mennyi de mennyi a gondoskodásba adott vagy vett gyerek kikből épp felnőtt kéne egyszer majd bizony sok sok odaadóembert igényel ez a feladat még...kivánom ,hogy te is majd közéjük tartozz..
2009. aug. 24. 09:18

Na azért nem kell ám leharapni a fejem:)

Nem akartalak felháborítani titeket.Igenis elgondolkodtam már én is azon hogy azzal segítsek egy gyereket hogy nevelem, de jelenleg elég ha a lányomnak meg tudom adni amire szüksége van.Ha lesz rá lehetőségem akkor lehet bevállalok egy gyereket, de biztos nem a pénz miatt.Igen egy anya segítse a gyerekét ha teheti, én csupán furcsálltam, mert úgy tudtam nem nagy összeg, és a fiát nem kevés pénzzel támogatta(vagy támogatja).És nem azért írtam hogy konkrét pénzösszeget mondjatok, csak egyszerűen kíváncsi voltam.Ennyi

4124. alfoldi13
2009. aug. 24. 09:06
szivesen válaszolunk mi itt ha látod a gyerekeinek mindent megad.. akkor mért sajnálod ha magát meghuzva segiti gyerekét.. ebből nem fog meggazdagodni ,de nekünk azt bizonyítja nem lehet olyían rossz ember ki még felnőtt gyermekének is segít ha tud...minden szülő segít ha tud nem ő van ezzel igy gondolom én
4123. nagyi57 (válaszként erre: 4122. - Szankuviki)
2009. aug. 24. 09:05
Szia!!Abból amit nevelő szülőként kap a gyerekekre nem valószínű,hogy mást is tud támogatni.Ez a "szolgálat" nem a pénzről szól sokkal inkább a szeretettről és a segíteni akarásról.Ha azt hiszed ez 1 aranybánya próbáld ki!!
2009. aug. 24. 08:59

Sziasztok!

Nem vagyok otthon a témában ezért kérdezlek titeket.Van egy ismerősöm, az anyukája nevelőszülő.Azt hiszem 3 gyerek van nála, de nem is ez a lényeg.A gyerekek szeretik és megkapnak mindent, legalábbis én így látom.De...van valami amit kicsit furcsállok.A gyerekek nevelése mellett még az felnőtt fiát is támogatja anyagilag,viszont úgy hallottam hogy csak a gyerekek után kap pénzt("ebből él").Nem hiszem hogy az állam olyan sok pénzt adna...(legalábbis az alapján gondolom, hogy árvaként szinte lósz... se kaptam árvaellátásként)

Ha nem akarjátok itt leírni akkor mehet priviben is, csak kíváncsi vagyok hogy lehet ez.

Bocsi ha zavartam

2009. aug. 24. 06:03
Sziasztok, jóreggelt! Egyszerre írtuk bobimami, de mivel fél percenként tüsszögök, sajnos nem vagyok még az igazi! Már 1 órája fenntvagyok, míg más békésen alszik:) Sziasztok, majd jövök még
4120. alfoldi13
2009. aug. 23. 21:58
várom hogy benézzetek a naplómba mert ott találtam valami ujítást ki ...nálunk sok a szunyog
4119. bobimami (válaszként erre: 4118. - B52d3380ac)
2009. aug. 23. 21:55
itt vagyok alattad drágám..talán el kellene menned a szemészhez is
2009. aug. 23. 21:20
Sziasztok! Akkor ma István és Nagyi dolgozott s legtöbbet! Bobimami te merre vagy? Köszönöm lúdanyó:) 2 hónapja nem látogatták őket? Én ugy tudom hogy ha 1 évig mégcsak telefonon sem érdeklődik akkor örökbe adják a gyerekeket! Csúnya amit mondok de az ilyen szülő meg sem érdemli hogy szülő legyen! De a tanfolyamon azt tanítják hogy jajj a szülő nem tehet semmiről és blablablabla,,,,,no persze én értem de látogatni meg luxus a gyermekét...nahh mindegy mert csak felhúzom magam! Délután még mindig lázas voltam , bevettem a gyógyszerem most megyek pihenni! Holnap majd jövök! Szép Estét mindenkinek!
4117. bobimami
2009. aug. 23. 21:16

sziasztok..

Zsani remélem már jobban vagy!!

úgy látom mindenki jól kipihente magát a hosszú hétvégén...mi szinte minden nap lent voltunk Szeliden a gyerekekkel.csütörtökön még utcabálba is voltunk...nagyon jó volt a zene,sokat táncoltak a gyerekek is..a lakodalmi hívogatást is már befejeztük.még 1-2helyre kell menni de ezek kicsit messze vannak, már össze szedtem a segítséget is ,csak még süttetni kell valakivel ,pár tepsi sütikét,aztán jöhet a lagzi ..

4116. nanettike
2009. aug. 23. 21:01
na én ma pihiztem, vagyis mi ...egész nap nem csináltunk semmit...de holnap megint kezdődik egy nap...
4115. alfoldi13
2009. aug. 23. 20:44

nagyon aranyos nagy homokozóz épitettünk ma az aljáz oldalát kikőveztük tele homokkal a csuzdák beleállitva és a unokák tesztelték...

elfáradtunk...

4114. lúdanyó (válaszként erre: 4113. - Nagyi57)
2009. aug. 23. 19:07
Nagyika! legalább a vasárnapot tiszteld meg azzal, hogy nem dolgozol annyira keményen nagyon megérdemelnéd!!!
4113. nagyi57
2009. aug. 23. 18:11
Hajnalban amikor fel ébredtem az eső hangjára az jutott eszembe de jó lesz a mai nap,esik így kint nem tudunk mit csinálni,a lakásban sem semmi zajos dolgot,mivel párom alszik,így lazítunk!!Ember tervez,isten végez!!Már fél 5 környékén nem volt net,így a dominókról is lemaradtam,de az eső is gyorsan el állt.Reggel 8-kor már nem is volt még nyoma sem,és rettentő kellemes 22 fok volt.Így úgy döntöttem a vasárnapi ebéd odakészítése után,hogy irány a kert.A húsleves lassú tűzön készül akkor is ha nem állok mellette,a pörkölt is tudta a dolgát folytattuk a kruplmi szedést.Közbe pere figyeltem az ebédre is.11 óra után bejöttünk,mert újra esni kezdett,befejeztem az ebédet,csináltam nokedlit a pörkölt mellé,és főztem ki levestésztát.Ebéd után az eső el állt,így újra kimentünk szétválogatni-ép-vágott-apró és lehordtuk a pincébe.Itt jött vissza a net szolgáltatás,éppen 1 óra volt!!Még mindig kellemes volt az idő,de ahhoz már nem volt kedvem,hogy a maradék másfél sor kedvéért újra kimenjek.Elfáradtam,és a derekam is úgy érzi elég volt mára.Most már csak a fürdés-vacsora-és lazítás.Üzenetet nem írtam,nem olvastam nem volt rá időm majd most!!!
4112. nanettike
2009. aug. 23. 18:04
sziasztok, nem akarlak kkat elkeseriteni, de egyik ismerősömnek most volt örökbe adása egy testvérpárt vittek el tőlük,5 és 6 évesek lehettek, most egyre gyakoribb az örökbe adás,és hidd el a gyerekeknek is ez a jó, persze mivel mi szeretjük őket ez nekünk nagyon nehéz...de az biztos, hogy nem fognak kapkodni vele...
4111. lúdanyó
2009. aug. 23. 17:40

Azt hallottam, hogy manapság hamarabb adják örökbe a gyerekeket. De a bürokrácia malmai nagyon lassan őrölnek ezt tudjuk. Nem lesz itt "kapkodás ...nyugodj meg.

Tényleg aranyosak!

4110. kkat (válaszként erre: 4108. - B52d3380ac)
2009. aug. 23. 16:08

Egyenlőre nem látok rá esélyt, hogy hazakerüljenek. Két hónapja vannak itt, de még senki sem látogatta őket.

Jó, hogy kérdezed, mert szeretném tudni, hogy milyen kilátások vannak arra, hogy esetleg örökbefogadják őket? Nektek mik a tapapsztalataitok? A gyivisek azt mondják örökbe fogadják őket, de azért bennük nem bízok 100 %-ig. Nagyon rossz ez a bizonytalanság.

4109. lúdanyó (válaszként erre: 4108. - B52d3380ac)
2009. aug. 23. 15:15

Sziasztok!

hazazavart az eső!

Nem örülök neki. Annyira jó kinn lenni a nyaralóba. A gyerekekkel is alig van gond nem unatkoznak, nem akarnak folyton tv nézni. Vannak barátok igaz mindig újak..:)

Zsanika jobban vagy már? Igy utólag nagyon boldog szülinapot kivánok neked!

Mindenki látom nagyon el van foglalva.

Szép volt ez a nyár sok kedves barát látogatott meg minket. Olyan nagyon jó, hogy ennyi ember szeret minket. Ugy sajnálom, hogy jön az ősz még húznám egy kicsit az időt.

4108. b52d3380ac (válaszként erre: 4107. - Kkat)
2009. aug. 23. 14:30
Szia! Persze azért kell rendet tartani és kicsit szigorúbbnak lenni, mert a fejetekre nőnek:)Milyen kilátásaik vannak a gyerekeknek? Szüleik milyenek? Van esély hogy egyáltalán hazakerülnek majd?
4107. kkat (válaszként erre: 4106. - B52d3380ac)
2009. aug. 23. 14:16
A keresztfiunk volt két éves. Am. nagyon jó a gyerekekkel. Teljesen megváltozott az életünk, de nem esik nehezünkre. Sokan azt mondták, hogy rosszul fog esni a változás, de nekem kifejezetten jót tett. Nagyon jó gyerekek, igaz elég szigoruak vagyunk, már más szülőkhöz viszonyítva, mi nem engedünk meg annyi mindent, de szerintem ez így helyes. A sajátunkkal sem lennék engedékenyebb. Az első pár hét azért nehezebb volt.
2009. aug. 23. 13:05
Sziasztok! Köszönöm már egy kicsit jobb, bár óránként fenntvoltam mert nem kaptam levegőt, még gyenge vagyok de már tűrhető! Kata pihenjetek sokat! Zsanikáról van híred? kkat kinek a szülinapi buliján voltatok? Gyerekekkel másabb lett az életetek? nagyon nehéz velük? Bobimami merre van? Nagyikám sem volt ma, lúdanyó még a nyaralóban, Istvánt még biztos fésülgeti a kisunoka:) Bacilusmentes puszi mindenkinek!
4105. kkat
2009. aug. 23. 12:42

Sziasztok! Mi tegnap szülinapon voltunk. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek és persze mi is.

Zsani, remélem már jobban érzed magad, bár nem biztos, mert ma még nem írtál. Remélem semmi komoly.

Jó pihenést nanettike. Ilyen nagy munka után rátok fér.

4104. alfoldi13
2009. aug. 23. 09:45
csupa hiba ,rossz a szemem
4103. alfoldi13
2009. aug. 23. 09:44

itt már a golyatáborra pakolunk befelé...

van ki spanyolból érkezett hazavan ki az adriáról... de a fiam is jön egy hétre németből .. az élet tajlik.. nagypapa megfésüljelek? és már a fésű foga a hajam huzza és áll a fotel hátulján az unokám....

4102. nanettike
2009. aug. 23. 08:48

hú, még mindig fáj mindenem, még szerencse, hogy mamika csinál nekünk ebédet:)) igy ma nem kell föznöm,ma pihenőnapot tartunk, főleg a páromra fér rá nagyon...

legyen kellemes vasárnapotok...

4101. nanettike
2009. aug. 22. 20:16

nagyon elfáradtunk,zoli még mindig simogatja kint a betont......

megyek elteszem magunkat holnapra...

4100. nanettike (válaszként erre: 4099. - B52d3380ac)
2009. aug. 22. 20:15
nagyon sajnállak, remélem nem valami komoly
2009. aug. 22. 19:39
Sziasztok! Én most jöttem orvostól, kaptam egy jó adag antibiotikumot, mert ma is egész nap lázas voltam! Megyek pihenek, alszok! Jóéjt mindenkinek
4098. nanettike
2009. aug. 22. 07:43
munkás jó reggelt mindenkinek, merre lustiztok???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook